ÚJDONSÁG | Catrice #Instashape Limited Edition - Kell ez nekünk????????

Ugyan ez a Catrice kollekció nem lesz kapható nálunk (szerintem szerencsére), de úgy érzem, hogy mégis írnom kell róla és arról, hogy milyen kérdéseket vet fel a beauty világgal, a sminkeléssel és #perfectlife életérzéssel kapcsolatban. Nálam, mint mániákus sminkőrültnél is van egy olyan pont, amikor úgy érzem, hogy a smink egyszerűen elveszti a normális funkcionalitását és eltorzul egy olyan irányba, amit nem kéne halandó emberekkel követtetni. Elhiszem, hogy egy elkorcsosult hollywood-i instagram álomvilágban szükségét érzik az emberek annak, hogy a testüket is sminkeljék, ezáltal kívánatosabbá, elfogadhatóbbá, szebbé, tökéletesebbé téve. Számomra az teljes mértékben elfogadhatatlan, nekem már sokszor egy sima instagramos glamsmink is túl sok, persze szépek meg minden, de úgy gondolom, hogy ezek az influencerek (blöááá) nem érzik a súlyát annak, hogy ezzel milyen elvárásokat akasztanak a fiatal és befolyásolható követőek nyakába. És akkor még emellé érkezik egy ilyen kollekció a Catrice-tól, amelyik azt hirdeti, hogy éld a tökéletes #instalife-ot, legyél #instashape, ergo hazudj mindenki pofájába, hogy te milyen elképesztően tökéletes vagy. Elnézést kérek, ha ezzel valakit esetleg megbántanék, de én személy szerint hányok ettől a fake világtól. Gyűlölöm, hogy a rossz napjaimon, pont ezek miatt érzem magam szarul, pedig nagyon is tisztában vagyok vele, hogy ez kamu, ez fake, bődületes nagy hazugság. Éljünk inkább a #reallife-ban... Szóval, nem, nem tetszik ez a kollekció és az amit képvisel... Köszönöm én nem akarom a vádlimat kontúrozni még akkor sem, ha akkora, mint egy elefánté. #nomorelies


Tantouring Face Gel - Self-Tanning - C01 One For All

Tantouring Double-ended Brush&Sponge

Tantouring Stencil

Slim Legs - Body Contour Roller - C01 Light

Slim Legs - Body Contour Roller - C02 Dark

7 megjegyzés:

  1. a rimmelnek és a miss sporty-nak is vannak instagrammos sminkcuccai, asszem. én már ott kiakadtam.
    egyébként, insta ide vagy oda, érdekesnek tűnnek a cuccok, ráadásul végre valami olyan ötlet, ami drogériában még nem volt. az a tan-touring, az önbarnítóval való kontúrozás edgészen új dolog, ha jól tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, ez új módi :) nem tűnik mondjuk rossznak, biztosan szép természetes hatást lehet vele elérni, ha nem túl sárgás vagy narancsos. Sajnos nekem ezek nem akarják soha befogni a bőrömet...

      Törlés
  2. Teljesen egyetértek veled, a sminknek egy apró örömforrásnak kéne lenni a sok közül, ami épp egy kicsit javít a hétfköznapi álmos fejünkön és hangulatunkon, nem pedig fölösleges stresszforrásnak. Arról nem is beszélve, hogy abban az évszakban, amikor ez relevánsnak tűnhet, én örülök, ha a fényvédő és a mattító púder nem olvad le rólam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. dettó :D mást most szenvedek a vékony réteg alapozó alatt a párás időben....

      Törlés
  3. Igazad van. Szerintem, egy sima "láthatatlan harisnya" jellegű lábakra való krémmel jobban betaláltak volna, mint azzal, hogy azt sugalják, már nem elég, ha az ember arca "csontos", hanem a testünk is csak akkor szép, ha kontúrozva van. És ugyan, melyik normális, átlagnő (pozitív értelemben) kontúrozza a lábát, vállát indulás előtt?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, ha az arcomra össze tudok hozni valami használhatót hajnali 5kor XD

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.