TESZT | Bourjois tavaszi újdonságok

Igen, vállalom, nem minden márkáért vagyok odáig, sőt, el sem kezdem inkább sorolni azokat a neveket, akiktől soha nem vennék semmit, ilyen vagy olyan megfontolásból. A Bourjois is ebbe a csoportba tartozik nálam, szerintem saját kontóra még soha nem vettem tőlük semmit, mindig csak tesztelésre kaptam a termékeket és egy-két kivételtől eltekintve nem igazán voltam elájulva tőlük, több okből kifolyólag. A dm csodálatos blogger buliján ismét kaptunk tesztelésre egy szép kis pakkot a francia márkától és noha nem voltak nagy elvárásaim, mégis lelkesen vetettem bele magam a próbálgatásra, hátha végre megváltozik a véleményem és megszeretem a Bourjois-t. Nos, nem szerettem meg...



A legelső alapvető problémám a kezdetektől kezdve ugyanaz a márkával. Szerintem ugyanis indokolatlanul drága a minőséghez és a felhozatalhoz. Soha semmi nem tudott még rajongást kiváltani belőlem a termékek közül, mindig mindent csak forgatok a kezemben és csodálkozok, hogy az istenbe kerülhetnek ezek ennyibe (semmi izgalmas nincsen szerintem a kínálatban), amikor alig kicsivel többért már high-end cuccokat tudok rendelni bárhonnan, vagy sokkal olcsóbbakat vehetek a drogáriék többi állványáról, amik ezerszer verik minőségben a Bourjois-t. Persze ez csak az én saját véleményem, ez olyan, hogy míg valaki mondjuk imádja a piros színt, én pl rühellem (amúgy nem, csak mondtam egy hülye példát :D), abszolút egyéni ízlés kérdése, kinek mi tetszik meg, ki miért ad ki mennyi pénzt. A következő próblémám a színekkel van. Ugyanis egyetlen olyan alapozó vagy korrektor nincsen az állványokon, amit tudnék használni, ez azért számomra nevetséges, amikor tisztában vagyok vele, hogy létezik nagyon világos árnyalat is, csak éppen valamilyen oknál fogva ezek nem jönnek be hozzánk. Nevetséges, nem is vesztegeteg erre több szót, ráadásul sajnos ez más márkáknál is óriási probléma.



A harmadik problémám a szintén indokolatlan parfümözés. Jó, már nem vagyok durván érzékeny rájuk, fel tudom magamra kenni szinte akármelyik illatosított terméket, de ettől függetlenül abszolút émelyítően erős szaguk/illatuk van a Bourjois termékeknek, különösen a pirosítóknak (annyira rohadtul felesleges egy pirosítóba parfümöt pakolni, mentem idegbajt kapok, hogy miért kell ezt erőltetni....). Nem értem, nem is fogom soha megérteni, hogy miért kell mindent agyonillatosítani, de igazából ez is egyéni preferencia kérdése, ettől meg lehet jó egy termék. Szóval, ezek lennének a legnagyobb gondjaim alapjáraton a Bourjois-val. De, ahogy azt többször is hangsúlyoztam, ettől még lehetnek jók a termékek....

Volume Reveal Adjustable Volume Mascara - 3990 Ft

A leírása alapján nagyon izgalmasnak ígérkezett ez a szempillaspirál és a keféje láttán rögtön tudtam, hogy szeretni fogjuk egymást. Az Adjustable Volume Mascara lényege az, hogy mindegy, hogy mikor és hány rétegben visszük fel, soha nem fog összecsomósodni és mindig gyönyörű, legyezőszerű pilláink lesznek tőle. Jelentem ez valóban így van, rengeteg réteget pakoltam egymásra és mégsem álltak össze a pilláim, finom puhák maradtak, dúsak és hosszúak lettek. Nem vagyok benne biztos, hogy az árát megéri (a tükör sem indokolja, ami az oldalán van), hiszen a Lovely és az Essence állványain 1000 Ft-ért is vannak ilyen spirálok, de tényleg szuper darab, érdemes kipróbálni.




Contour Clubbing Waterproof Atomic Black - 1899 Ft

Fekete, csillámos nagyon tartós és krémes ceruza. Más dolgot nem nagyon lehet róla mondani :). Nem rossz darab, tetszik, hogy csillámos és hogy nagyon szépen lehet satírozni (vízvonalra a csillámok miatt inkább nem ajánlom).

Rouge Velvet The Lipstick Peach Tatin - 3990 Ft

Ezzel a rúzzsal szemben azért voltak elvárásiam, mert első ránézésre nagyon megtetszett. Bársonyos matt finist ígért, gyönyörű ez a mély barack árnyalat, tetszik a kivitelezés, a forma is. A textúra lágy és krémes, a pigmentáció kiváló, a swatchon a finis egy picit fényesbe hajlott, de az ajkakon gyönyörű matt lett, imádtam. Aztán történt valami, összecuppantottam a számat és nem hittem el, de ragadt, mint a fene. Egy rúzs???? Egy folyékony rúzs vagy egy szájfény oké, hogy ragad valamennyire, de egy krémes matt rúzs? Mégis hogyan és miért? Nem igazán tudtam túl sokáig elviselni ezt a fura érzést és inkább lemostam. Pedig akartam szeretni, de tényleg. Ki fogom még próbálni különböző ajakápolókkal, bázisokkal, mert nem akarok lemondani róla, de nem fűzök túl sok reményt hozzá...





Le Duo Blush Colour Sculpting Caramell Mélo & Le Petit Strober Highlighter Universal Glow - kb 3990 Ft

Mind a kettőnek borzalmasan erős, szinte mellbevágó illata van és nem a jobbik fajtából (nagymami). Szerencsére felvitel után már nem éreztem belőle semmit, szóval ezen túltettem magam elég gyorsan. A Le Petit Strober highlighter nem rossz, a swatch abszolút nem tetszett, de az arcon nagyon szép természetes fénye van, gyönyörűen egybeolvad a bőrrel, vannak benne rettentően aprócska csillámok is, cuki a csomagolás (bár a használhatatlan ecsetet nem értem) is, szóval meglepő, de tetszik :). Szerintem, ha nem is lesz a kedvencem, de előszerettel fogom használni.




A Le Duo Blush azonban nagyon nem tetszett meg. Pedig a színe egyből megfogott, szeretem ezeket a terrakottás, meleg tónusokat, szépen is mutat szerintem az arcomon, de sajnos a formula elég nehezen eldolgozható, nem tudtam túl egyenletesen felvinni (pedig három ecsettel is nekiestem), foltos lett a végeredmény és egy kicsit túl pigmentált is. A finise fényes, apró csillámokkal, ez nagyon tetszik, de szerintem pont emiatt nem kellene sculpting-nak hívni és kontúrozásra ajánlani. Külön-külön pedig lehetetlen felvenni a színeket szerintem, ecsettel csak összekeverve fog működni.






Healthy Mix Anti-Fatigue Blurring Primer - kb 3990 Ft

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ennyire ocsmány még soha nem volt az alapozóm, mint amikor erre a primerre vittem fel :D. Először le sem esett, hogy mi a fenéért nézek ki furán és szinte eldolgozatlannak látszik az alapozóm, aztán leesett, hogy primer van rajtam. Sajnos valószínűleg az lehet a baj, hogy ezt a primert száraz bőrre találták ki, az én bőröm meg pont az ellenkezője. A pórusokat ugyan finomította, de az alapozó nem terült szépen rajta, vastagnak hatott, púderezéskor és a highlighter felvitelekor pedig jött le minden az orromról. Soha nem tapasztaltam még ilyet korábban, ergo csakis ez cucc lehetett a ludas. Nem tudom, hogy más bőrtípuson miként viselkedik, reménykedek benne, hogy a száraz bőr szeretni fogja.




Nos, ismét nem sikerült megszeretnem a Bourjois-t :D. Nem mondom, a spirál, a highlighter (csak az a szag) és a ceruza tetszettek, a spirált biztosan nagyon sokat fogom használni, a highlighterrel barátkozunk és szeretném, ha sokszor elő tudnám venni, de a többi termék egyáltalán nem vált be, pedig igyekeztem kedvelni őket. A rúzs nekem nagyon ragacsos, a pirosító foltos a bőrömön, a primer pedig kész katasztrófa. Remélem, hogy másoknak azért be fognak válni ezek a termékek :). (A Bourjois termékeit megtaláljátok a dm, a Rossmann, a Müller és a Marionnaud üzletekben, valamint meg tudjátok őket rendelni a Notino webshopjából, itt valamennyivel olcsóbbak.)


5 megjegyzés:

  1. Szia, köszönjük a teszteket, sajnálom hogy nem szereted, nekem van tőlük egy rózsás arcpírom, amit imádok, és a CC krémük is kedvenc nyárra. (a többi évszakban EL Double Wear-t használok). A sminked egyébként nagyon szép, friss, üde, és ezek valóban a Te színeid. Sajnálom, hogy minőségre nem jöttek be.

    (bocsi, zugolvasó vagyok, de el kell mondjam hogy 3 éve kb. 15-20 blogot olvastam rendszeresen, ez a szám mára 2. A tied az egyik, mert maradt színvonalas és őszinte!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) nagyon örülök, hogy tetszik a blog, igyekszek tartani a színvonalat :) A Bourjois termékekkel kapcsolatban pedig nem adom fel, most itt vannak ezek is, még próbálgatom őket hátha :) de annak örülök, hogy másoknak bevált és mások szeretik :)

      Törlés
  2. A CC krémjük és a Healthy Balance púderük tényleg szuper, valamint a lakkjaik is. Egyébként én sem vagyok oda a márkáért, mert szerintem is túl vannak árazva. Köszi a tesztet. :)

    VálaszTörlés
  3. A rúzsra minden nap ránézek itt :) Ahogy FB-n is írtam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én szívesen átpasszolom, ha gondolod, nem hiszem, hogy fogom használni a jövőben

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.