TESZT | Solone Princess Rose Garden CC Cream & Charming Arc Triangular Brow Liner

Lelkesedtem már párszor a Solone termékeiről (ITT többek között), ezért úgy döntöttem, hogy bővítem az eddig meglévő szerény kis kollekciómat egy újabb darabbal, méghozzá egy különleges szemöldökceruzával (szemöldök fétisem van, az a nagy helyzet... mindenre vadászok, ami szemöldökkel kapcsolatos, a sajátomat pedig jelenleg növesztem, több-kevesebb sikerrel), a CC krém pedig bónuszként tesztelésre érkezett hozzám. Lássuk, hogy melyik mennyire vált be!



Kezdem rögtön a csomagolással, amiért meg vagyok veszve, de teljesen! Hogy tudnak az ázsiai márkák egy egyszerű szemöldökceruzát is ilyen nagyon különleges és cuki módon tálalni???? Nem elég, hogy a doboza a ceruza alakjához hűen háromszög alakú, de még metálfényű díszítések, Alice és a flamingó is rajta vannak, plusz maga a ceruza borítása pasztell rózsaszín, apró csillámokkal... Igényes és tündéri egyszerre :). A CC krém dobozkája pedig a nevéhez hűen nagyon hercegnősre sikerült a sok virággal, kacskaringóval és rózsaszínnel, bár a tubus már visszafogottabb azért, de a színét ennek is imádom (barack mánia, ilyen hajat akarok).






Elsősorban a különleges formája miatt tetszett meg ez a szemöldökceruza, de igazából a színe a legnagyobb erőssége, ugyanis pont az a finom, meleg tónusú középbarna, amit elég nehéz néha megtalálni (inkább hidegebb vagy semleges tónusúakba szoktam belefutni a drogériákban), nekem pedig inkább ez illik a vörös hajamhoz. A kialakítása pedig abból a szempontból nagyon szuper, hogy pillanatok alatt ki lehet vele tölteni a szemöldököt, elég egy pár vonás és kész is van. Persze precíz, éles vonalakat is lehet vele rajzolni, de úgy érzem, hogy nem ez az erőssége, mert egy kicsit nagyobb odafigyelés és gyakorlat kell hozzá, ha erre szeretnénk használni.



A ceruza formulája és textúrája egyébként tökéletes, szépen, egyenletesen pigmentált, de nem túlságosan erősen, a finise matt, porszerű, nem darabosodik, nem törik és könnyen eldolgotható ecsettel is. Mindenképpen meg kell még említenem a ceruza másik végén található kis spirálfejet/kefét, amivel nagyon szépen el lehet satírozni a festéket, hogy mindenhol egyenletes legyen és ne legyenek túl mesterkéltek a vonalak, vagy túl természetellenes a hatás.



Elsősorban azoknak válhat be ez a ceruza, akiknek már eleve dúsabb, szépen formázott szemöldökük van és csak rá szeretnének erősíteni a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben. Azoknak, akik teljesen meg kell, hogy rajzolják a szemöldöküket, nem biztos, hogy a legjobb választás, szerintem ahhoz túl macerás a használata, de kitöltésre tökéletes lehet nekik is :).





Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet, de megtörtént. Ugyanis ez a CC krém még az én bőrömnél is világosabb *-*. Hihetetlen, de így van! Szóval nagyon-nagyon Hófehérkék figyelem, ez egy nektek való termék (barackos-sárgás tónusú amúgy)! Mondjuk előre fel lettem készítve, hogy nagyon világos lesz, de erre nem számítottam és be kell vallanom, hogy a legnagyobb bánatomra, csak trükközéssel tudtam használni, mert nagyon lesápasztott volna (amit soha nem tartottam lehetségesnek eddig, hogy engem tovább lehet sápasztani...).



Maga a formula azonban nagyon tetszik, kellemes, krémes, könnyed, egyszerűen és gyorsan lehet vele dolgozni, akár ujjal, akár ecsettel vagy szivaccsal, önmagában, alapozó alá, esetleg hidratáló nélkül, ugyanis hialuronsav is van benne (meg SPF25, viszont szerencsére az illatanyagot kihagyták). A fedése nem túl magasa, bár nem is ezért van, inkább csak kiegyenlíti a bőrtónust és természetes, egészséges ragyogást ad az arcnak még más termékekkel összekeverve is. Én személy szerint egy számomra kissé sötét alapozóval keverve, vagy egy vékonyabb fedésű alapozó/púder alá használom, esetleg egy túl magas fedésűt hígítok vele, így nem probléma, hogy túl világos és nem veszít a pozitív hatásaiból sem.



A tartóssága átlagos, a hidratáló formula miatt számítottam rá, hogy nem fogja bírni a 8-10 órát igazítás nélkül, de ezt én nem rónám fel neki hibaként, mert egy kis púderrel mindig orvosolható az ilyen probléma. A finise egyébként érdekes módon egy idő után matt lesz még púder nélkül is, ez nagyon tetszik benne. Külön pozitívum a csőrös adagolófej és a tubus, mert így az utolsó cseppet kinyerhetjük belőle. (Szuperek és igényesek az üveges-pumpás alapozók, de szerintem mindig marad az aljukon még 1 hétre való adag.)



Rohangálós, semmittevős hétköznapokra és hétvégékre számomra tökéletes választás, az általános-dolgozós napokon azonban jobban szeretem a magasabb fedésű termékeket. De szerintem azoknak, akik nem tolják full glam-ben a napjaikat és eszméletlen világos bőrük van nagyon jó választás lehet ez a kis CC krém, ráadásul úgy vélem, hogy az ára is elég barátságos a minőségéhez viszonyítva.

Ti próbáltátok már a Solone termékeit???

4 megjegyzés:

  1. Szerintem valami ufó vagyok, mert egyszer megrendeltem Ebayről egy Etude House szemöldökceruzát, ami hasonló volt ehhez, ugyanilyen háromszög alakú, és rengetegen dicsérték, én viszont nem tudtam vele mit kezdeni :D Fura volt a hegy formája, nem tudtam, melyik oldalával mit csináljak, úgyhogy néhány próbálkozás után inkább hagytam a dolgot, és átváltottam a krémes cuccokra :D
    A CC krémről meg eszembe jutott, hogyha valaha fogyóban lesznek az alapozóim, rendelni fogok néhány régi kedvenc koreai BB krémet :D

    VálaszTörlés
  2. először nekem is fura volt, azt sem tudtam, hogy fogjam, de aztán sikerült rájönni nagy nehezen, hogy a legjobb és azóta szeretjük egymást :D

    VálaszTörlés
  3. Az It's Skin Babyface cuki BB krémje is hasonlóan világos! Én sem gondoltam volna, hogy valaha találok egy olyan terméket, ami elég világos lesz, de aztán ez már túl világos. o_O
    Ez a szemceruza viszont nekem pont jó lehet, viszonylag sűrű szemöldököm van, de azért ki szoktam tölteni a réseket. :) Praktikusnak tűnik, megjegyzem magamnak! :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.