High End vs. Budget Beauty | MAC termékek versenye drogériás dupe-okkal

Óriási népszerűségnek örvendnek minden formában (blog, videó, snapchat stb.) a termékösszehasonlítós, dupe keresős posztok, tőlem is nagyon sokan kértetek már hasonlót, én pedig jó beauty bloggerhez méltóan igyekszek eleget tenni a kívánságoknak, még ha lassan is megy (folyamatos kóros időhiányban szenvedek). Első körben egy ikonikus és egy új MAC rúzsnak, valamint egy szempillaspirálnak találtam meg a méltó ellenfeleit a drogériában, természetesen töredék áron. Enjoy!

U.I.: ha tudtok jó kis dupe termékeket, akkor várom kommentben a tippeket a következő részhez!



MAC Ruby Woo/Riri Woo (6100 Ft) vs Maybelline Siren In Scarlet (2199 Ft)

A MAC ikonikus vörös rúzsát nem igazán kell már bemutatni szerintem :). A Ruby Woo (nekem a Riri Woo verzió van meg, de ugyanolyanok), egy hideg tónusú élénk piros, ami minden bőrtónuson pompásan mutat, a finise pedig a mattnál is mattabb, ergo a tartóssága is nagyszerű. Részletesen már írtam róla ITT. De persze sajnos 6100 Ft-ba kerül, amit nem engedhet meg mindenki magának, vagy egyszerűen nem mindenki akar ennyit elkölteni egy rúzsra. De semmi vész, ugyanis a Maybelline ColorSensational Creamy Matt Siren In Scarlet árnyalata és finise szinte tökéletesen megegyezik a Ruby Woo-val. A különbség egyrészt a formulában rejlik, a Maybelline ugyanis krémesebb, könnyebben siklik az ajkakon, de ezáltal nem olyan tartós, mint a Ruby Woo, illetve egy kicsit kevésbé mély és intenzív a színe. Viszont cserébe csak 2000 Ft körül van az ára, kuponos napokon (1 hónap múlva Joy napok) pedig ennek a fele.





MAC Liptensity Driftwood (7000 Ft) vs Essence Velvet Matt (849 Ft)

A MAC októberi újdonságai között szerepeltek a Liptensity rúzsok, amik sajnos gyönyörűek és nem igazán lehet nekik ellenállni. Én is elcsábultam az egyikre, nevezetesen a Driftwood-ra, ami egy piszkos mályvás bézs, tökéletes őszi nude szín, krémes finissel és fantasztikus pigmentációval. A formula nagyon kellemes, kicsit erőteljesebb, vastagabb, ezáltal tartósabb is, mint más krémes finisű rúzsok. Szerintem igazán különleges ez az árnyalat, azt hittem, hogy nem nagyon volt még hasonló darabom, erre hazaérek és az egyik Essence rúzsom majdnem ugyanilyen színű... Vannak ilyenek. Az Essence Velvet Matt árnyalata egy kicsit mályvásabb/lilásabb, de azért elég közel állnak szerintem egymáshoz és az ajkakon szinte fel sem tűnik a különbség. Sajnos a formulában már igen, az olcsóbb verzió ugyanis kevésbé tartós és nem is olyan kellemes viselet, de azért elég jó alternatíva.





MAC In Extreme Dimension 3D Lash (6900 Ft) vs Rival de Loop Young #1 Volume Mega Volume Mascara (799 Ft)

Ebből a MAC spirálból már a másodikat fogyasztom, nagyon szeretem, mert tartós és gyönyörű dús, ívelt pilláim lesznek tőle, miután egy kicsit besűrűsödött (frissen nagyon híg, de pár hét és tökéletes az állaga). A titka egyébként a különleges szilikonsörtés kefében rejlik, amelyen három sörtementes csík is van. A Rival de Loop Young #1 Volume spiráljának pedig abszolút teljesen ugyanilyen feje van és teljesen ugyanazt a hatást is nyújtja. Hülye leszek még egyszer 6900 Ft-ot kiadni a MAC-ért :).



11 megjegyzés:

  1. Még dupe a Russian red és Maybelline Daring Ruby a matt vonalból. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ezt jó tudni :) A Russian Red olyan szép *-*, bár soha nem vettem meg, de elég lesz szerintem a Maybelline is :D

      Törlés
  2. Nálam a Siren in Scarlet Essences ajakcerkával brutál tartós, simán bírja az evés-ivást és lazán ott marad, a Ruby Woo ezzel szemben úgy mászik le a számról ajakceruzával és tűnik el egy ivás-evés után, mintha cremesheen finis lenne, nem retro matte. o.O Komolyan nem értem, akárhogy próbáltam, eddig mindig eltűnt, pedig ennek a formulának brutál tartósnak kellene lennie.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez olyan fura, nekem valami eszméletlen tartós a Riri Woo, pedig én soha nem használok mellé ceruzát sem o_o

      Törlés
  3. munka után rohanok a rival de loop spirálért, köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, remélem szeretni fogod :) (ha elsőre nem lenne az igazi, akkor adni kell egy kis időt, amíg a formula besűrűsödik)

      Törlés
  4. Ahh, imádlak, köszönöm!!! Épp hatalmas spirál-dilemmában voltam, de akkor ezzel meg is oldódott a probléma ^^

    VálaszTörlés
  5. Szuper poszt. A Rival spiral mennyi ideig marad fenn potyogas nelkuk? Épp a Mac spiralokat nezegettem de ha ugyanolyan tartos a Rival akkor inkabb azt veszem meg.

    A legujabb dupe amit felfedeztem: Mac Gel/Tanarama/LLAP frost finishű ruzsok dupja a H&M-ben most kapható limitalt szerias metál finishű ruzsok kozul a legvilagosabb. Nem csak szinben de érzésben is. (Ha jol emlekszem neked is megvan az egyik árnyalat).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nagyon tartós volt a Rival De Loop szerencsére :) Ahha, az egyik megvan, szerintem pont a legvilágosabb :) Majd megnézem!

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.