Budget Beauty | Essence és Catrice újdonságok

Nagyon régen nem próbáltam már semmit ettől a két drogériás márkától, mert bevallom, hogy ugyan képek alapján elég sok dolgot érdekesnek tartottam, de valahogy élőben semmit nem győzött meg az utóbbi kb fél-egy évben, ráadásul a minőséghez képest, már az árak is túl magasak szerintem. Azonban a mostani szortimentfrissítésben felfigyeltem egy-két izgalmas és ígéretes termékre, amiket nem tudtam otthagyni az állványokon, szóval hazajött velem egy Essence The Velvets szemhéjpúder, egy Glossy Stick és egy Catrice Highlighting Eyeshadow.



Essence The Velvets Eyeshadow - You Better Mauve! és Glossy Stick - Clear Nude (749 Ft)

A Glossy Stick kiválasztásának története komédiába illő, ugyanis ugyanolyan a csomagolása, mint a Velvet Stick-nek, az állványon nem volt elválasztva a kettő egymástól, így teljesen abban a hitben dobtam bele a kosaramba, hogy ez a szépséges nude árnyalat bizony matt lesz, hurrá. A kavarodásra már sajnos csak otthon lettem figyelmes és egye fene alapon úgy döntöttem, hogy akkor megtartom ezt. Igazából abszolút jól tettem, hogy nem cseréltettem be, ugyanis hiába Glossy Stick, egyáltalán nem fényes, sőt nekem abszolút félmatt (szatén) finisűnek tűnik, pedig, ha már glossy, akkor valami Chubby Stick szerűre számítottam, de ez se nem fénylik, se nem ápol, sőt egy kicsit még szárít is.



Viszont cserébe szépen lehet vele dolgozni, a pigmentációja is teljesen megfelelő és a színe is nagyon szép. A Clear Nude egy barnásabb, erőteljesebb nude árnyalat, amolyan MLBB (my lips but better) rúzsceruza. Nem rossz kis termék, ennyi pénzért szerintem érdemes kipróbálni (a kínálatban összesen 5 árnyalat található), de nem vagyok benne biztos, hogy a kedvencem lesz.



A The Velvets szemhéjpúder már annál inkább! Szerelem volt első swatch-ra, egyszerűen nem fogok tudni róla rosszat írni. Fantasztikus a formula, nagyon pigmentált, nagyon finom és bársonyos, a finis elképesztően szép, majdnem matt, de mégsem (a Catrice Velvet Matt szemhéjpúderekre hasonlít, amit azóta kivontak a forgalomból) és a színválaszték sem rossz (összesen 9 árnyalat közül lehet válogatni). Én elsőként a 07-es You Better Mauve!-ot választottam, ami egy középtónusú mályvás lila, kicsit őszies ugyan, de annyira azért nem, hogy ne lehetne tavasszal is használni. Csillagos ötös, Lolly approved, tessék kipróbálni :).



Catrice Highlighting Eyeshadow - 010 Turn The High Lights On! (929 Ft)

Sajnos ebben az extra fényes szemhéjpúderben egy kicsit csalódnom kellett... Az üzletben próbálgatva nagyon meggyőzőnek tűnt, az ujjamon csak úgy ragyogott, erőteljes volt, azonban a szememen már nem igazán akar az lenni, pedig még a swatch is gyönyörű a lenti képen. Azért egy Highlighting kategóriába sorolt terméktől azt várnám, hogy brutális és nagyon, de nagyon látványos legyen a fénye, ehhez képest nem tud többet, mint bármelyik másik fényes szemhéjpúder a márkától. Persze szép meg minden, nedvesen meg el is lehet vele pepecselni, hogy ütősebb legyen, de akkor is csalódott vagyok sajnos. Ez van...




Összességében megint csak bebizonyosodott, hogy egy: vagy már nem olyan jó az Essence és a Catrice, mint régen volt, vagy kettő: én öregszek és lesznek nagyobbak az elvárásaim.... Azért a The Velvets szemhéjpúderek nagyon babák, őket tényleg érdemes megvenni :).

Ti próbáltatok már valamit az új Essene vagy Catrice szortimentből????


9 megjegyzés:

  1. (Abszolút nem rosszindulatból) de szerintem öregszel. ;) :) Én is.
    Egyenlőre nem engedhetem meg magamnak a high-end vagy jobb minőségű sminktermékeket, drogériás vonalon pedig annyira kevés a vállalható termék, hogy sokszor inkább nem is sminkelek, mert nem tetszik a végeredmény...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem is :D azért szerintem a drogériákban is lehet nagyon jó sminkcuccokat találni, ne add fel a keresést :)

      Törlés
    2. na jó, igaz, 1-et már találtam: L'Oreal Infallible 24-H Matte Matt Alapozó. :D Imádom!!!

      Törlés
  2. Én is kezdek kinőni az Essence-ből. Szinte már csak lakkokat veszek tőlük vagy 1-1 dolgot a trendkiadásokból.

    VálaszTörlés
  3. Hát én meg addigra öregedtem ki, mire elérhetővé vált az Essence nekem is... semmi izgi, semmi extra, pedig mindig klassz cuccokkal állnak elő, mégis az az érzésem, hogy minek? Ami meg érdekel, azt nem hozzák be. Hát bújjanak konténerbe.

    VálaszTörlés
  4. Nem öregszel nyugi csupán van igényed a szép dolgokra :) En már 18 èvesen is utaltam mindkettő márkát, egyszeruen azer mert gagyi. Ezekkel szep eredmenyt nem lehet elerni plane ha az egesz smink ilyen termekekből all. Csak high end és mac. Inkabb legyen 5 normal mac ruzsom mint 25 ezekbol. Ez persze nem csak a ruzsra vonatkozik és árban ugyanott vagyunk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. alkalmanként azért akad egy-két jó drogériás darab, de bevallom, hogy a rendszeresen használt cuccaim nagy része inkább drágább márkáktól van...

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.