Ismerkedés a Yamuna-val - Ásványi sminkek + napi (szem)smink

Múlthéten szerdán egy nagyon klassz kis sajtótájékoztatón-márkabemutatón járunk, ahol megismerkedhettünk az egyik, ha nem a legjobb magyar natúr kozmetikai márkával, a Yamuna-val és ahol kiderült, hogy a most nyílt üzlet vezetője nem más, mint az én drága Krémesen Szép az Élet Szandrám (innen is még egyszer gratulálok neked Szandra, fantasztikus az üzlet és kis csomag amit összeválogattunk). A márka kínálatában megtalálható rengeteg testápolási termék (testvajak, testápolók, szappanok, tusfürdők, fürdősók, masszázsolajak), hajápolási termékek, arcápolási termékek (lemosók, hidratálok, peeling) és persze sminktermékek is. Én ezen utóbbiak közül mutatok be most Nektek hármat ;).




Ásványi poralapozó

Totálisan hirtelen felindulásból hoztam el ezt az alapozót az üzletből, mert kipróbáltam és bamm szerelem. Régen nagyon sok ásványi alapozót használtam, többek között a MAC csodás darabját, amit azóta szépen meg is szüntettek és azóta is siratom, mert egyszerűen imádtam, a legjobb alapozó volt a világon. Amióta eltűnt az életemből nem nagyon kísérleteztem az ásványi makeupokkal, egyetlen BareMinerals kompaktot tartok a készletemben, de ritkábban veszem elő. Pedig a bőrnek ezek a típusú alapozók nagyon jók a bőrnek, hiszen természetesek, plusz a bennük lévő cink csökkenti a gyulladásokat és nyugtató hatású is.



A Yamuna kínálatában 8 árnyalat található, nagyon trükkösek, mert a képek alapján biztosan nem a Caffé Latte-t választottam volna, de az lett jó a bőrömnek (legalábbis senki nem szólt eddig, hogy nagyon más lenne a fejem színe :D). A fedése leginkább majdnem közepes, kicsit gyengébb, de azért elfed mindent, amit kell, a kis pirosságokat, az apróbb hibákat (pattikra kell külön körrektor, plusz a szem alatti karikákkal sem birkózik meg) és nagyon, de nagyon természetes hatású. A finise bársonyosan matt, nagyon szép és komolyan készen vagyok tőle, hogy nem kell egy folyékony alapozót és plusz mellé egy fixáló púdert használnom, totál lerövidült a sminkelés reggelente, amióta használom. 



Az egyetlen hátránya a kiszerelés és a csomagolás, de ez minden ásványi poralapozónál így van. A tetőbe kiöntögetés ugyanis kicsit idegesít, persze a végeredmény kárpótol mindezért és még egyszer sem öntöttem mellé. A felvitelhez egy nagyon tömött kabuki ecsetet javaslok, lehetőleg kicsit kerekebbre vágottat, ezt körkörösen mozgatva használjuk, így lesz a legegyenletesebb és a legszebb a hatás. Most eszembe jutott, hogy még jó, hogy vettem kb 2 hete egy új TBS alapozót, amire azóta rá sem nézek... Ez mindent elárul a Yamuna ásványi darabjáról ;). Ó, és ráadásul nagyon barátságos az ára.

Yamuna Ásványi Poralapozó
Elérhetőség: Yamuna üzlet, webshop
Ár: 2890 Ft



Szemhéjpúderek

A szemhéjpúderek szintén ásványi darabok és összesen 36 árnyalat közül lehet válogatni, én kettőt hoztam haza, a Fahéjat és a Hamvas Burgundit. Mind a kettő szuper pigmentált szárazon, alap nélkül is, hát még alappal és nedvesen. A Fahéj matt alapú elképesztően csodálatos nos... fahéj szín (meleg,  enyhén rózsaszínes-vöröses középbarna) aprócska csillámokkal, a Hamvas Burgundi pedig a megtestesült fényes ősz, csodálatos mély bordó, jajj istenem imádom mind a kettőt :). Csodásak, jó áron vannak, csak a poros kiöntögetős forma a zavaró, de itt is csak azt tudom mondani, hogy a végeredmény mindenért kárpótol. Csak ajánlani tudom a Yamuna sminkjeit, fantasztikus a minőségük és pénztárca barátok is.





Yamuna Szemhéjpúder
Elérhetőség: Yamuna üzlet, webshop
Ár: 990 Ft

6 megjegyzés:

  1. Imádom Szandrát, a lehető legjobb helyen van ott:) még nem használtam semmit a Yamunától, de ezek után biztosan szeretni fogom! *-*
    Persze engem is a poralapozó érdekel, a poszt után én is azt mondanám, h ez a szín a hozzám való, de majd élőben kiderül (nem merem netről rendelni :)) Mennyire tartós egyébként? Van egy Mineralissimám, aminek remek a színe, de a tartóssága és a csíkozódása kikészít... ritkán használom. Az e.l.f. -é már jobb, főleg mattításban és tartósságban, de annak meg a színe rossz... ehh :/ nem egyszerű.
    Uhh, ez a fahéj-szín... ez valami egészen csodálatos! Teljesen ráizgultam! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rajtam egészen tartós, de azért nem merek erről soha nyilatkozni, mert mindenkinek más a bőre, máshogy bírja a dolgokat :( azért a nap végére már nem tökéletes, de szépen bírja azért. :) A fahéjat pedig mindenképpen ajánlom, csodálatos és ennyi pénzért nagyon megéri :)

      Törlés
  2. Wow, milyen baráti az ára a Yamuna alapozójának, nem gondoltam volna! Minimum egy 4-5 ezerre számítottam.... Le a kalappal! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezen én is meglepődtem, az ár/érték aránya a termékeknek csillagos 5ös :D

      Törlés
  3. De jó ez a teszt! Már egy ideje szemezgetek a Yamuna szemhéjfestékeivel, ráadásul pont a Burgundi árnyalaton gondolkodtam, mert szerintem is tökéletes őszi szín lehet. Meggyőztél :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.