Sminkleckék | Strobing

Mivel kb minden beauty blogon beleütközök a strobing-ba, ezért elérkezett az idő, hogy írjak róla én is végre, meg egyébként is itt az ideje folytatni a nagyon régen félbehagyott sminkleckék sorozatot :). (Ha van ötletetek, hogy mi legyen a következő részben, akkor ne kíméljetek!!!) Szóval a strobing technika nem éppen új keletű, csak most kapott egy hangzatos nevet és elhitették velünk, hogy ez le fogja váltani a kontúr+highlight uralmát, mert ez az arcformázás sokkal egyszerűbb és sokkal jobb. Már akinek... 



MI AZ A STROBING?

Nem más, mint full fénybe vonni az arcot, vagyis highlightot használni, minden olyan területre, amit a fény ér: homlok közepe, szemöldök fölötti rész, szemöldökcsont, orrnyereg, orrcsúcs, szemzug, arccsont, arckontúr alatti rész és áll. Csodálatosan mutat egyébként a fotókon, de az életben már egy kicsit vigyázni kell vele. mert hamar át lehet esni a ló túloldalára és jön a diszkófej figura.


KINEK AJÁNLOTT?

A full strobing semmiképpen nem javasolt zsíros és kevert bőrre, ezeknek nem hiányzik a plusz fény. Viszont a normál és száraz bőrön - tapasztalatból szólok - elképesztően csodásan tud kinézni, ha egy jó termékkel megfelelően alkalmazzuk a technikát. Meg nem gatyarohasztó melegben... 


MILYEN TERMÉKEKKEL, ESZKÖZÖKKEL DOLGOZZUNK?

Normál bőrre folyékony vagy púderes highlighter is jöhet, szárazabb bőrre a folyékony a jobb választás. Hogy éppen milyen erős fényű, csillámos, vagy milyen árnyalatú darabot választunk az egyéni ízlés függvénye, de én személy szerint a csillámmentes, visszafogottabb fényű highlighterekre szavazok. Ecsetből egy kicsi, pufi fejű, puha szőrűre lesz szükségünk (én egy nagyobb, szemre való satírozó ecsetet használok, ez vált be a legjobban).



A storbing innentől kezdve nagyon egyszerű, az egyetlen fontos szabály, amit mindenképpen érdemes betartani az az, hogy miután felvettük az ecsettel a highlightert, üssük le a felesleget róla, hiszen egyrészt a kevesebb az több, plusz ha kevésnek érezzük a felvitt mennyiséget azon javíthatunk, de ha elsőre egy kilót teszünk fel a fényből, attól nem szabadulunk meg egykönnyen...



Remélem tetszett nektek ez a kis sminklecke, ha bármilyen további kérdésetek van a strobing-gal kapcsolatban ne habozzatok, írjátok meg őket kommentben, de várom az ötleteket a sorozat folytatásához is. :).

Ha pedig ti is szeretnétek pár klassz terméket beszerezni a strobing-hoz, akkor összegyűjtöttem nektek egy párat olcsóbb és drágább verziókból is ;)





4 megjegyzés:

  1. Hát nekem a pubertás ezt megoldotta. :D Pedig nagyon nagyon tetszik. Persze nem háborodok meg, éljen a jó öreg kontúr. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem a kontúr nem áll jól :D pedig tetszene, de valahogy nekem meg az nem az igaz....

      Törlés
  2. Mostanában tényleg futótűzként ment végig a 'beauty világon' a strobing ahogy észre vettem, de eddig még nem próbáltam magamon. Szerintem egyébként a leglátványosabb picit lebarnult, sötét bőrön. :) (De persze világis bőrön is jól mutat!:) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem mindenkin jól mutat, akinek illik a bőréhez :) csak azt sajnálom, hogy ebben a kánikulában olvad le XD

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.