Hajnapló | Lush Copperhead, avagy az elsö szilárd samponom

Amikor egy\két hete írtam a Lush újdonságairól, köztük a nemrégiben megjelent új szilárd sampon kollekcióról is, nagyon megtetszett a Copperhead nevű darab, amiben többek között henna is van (mint vörös hajúnak ez nem elhanyagolható tényező), ezért úgy döntöttem, hogy egye fene kipróbálom a dolgot, hátha tudnak még nekem újat mutatni.

A Lush samponkorongjai kis cuki pont tenyérbe illő darabok és úgy néznek ki, mintha apró kukacokból lennének összegyúrva. A Copperhead-en látszik, hogy tényleg van benne henna, kávé- és kakaópor, ezektől lett kicsit sárgás-barnás a külseje. Az illata nagyon erős, meg is marad a hajban sokáig, de nekem kifejezetten tetszik, olyan kellemes indiai fűszeres aromájú és bár nem ismeretlenek előttem az illóolajok, az ebben lévőket nem tudtam rögtön beazonosítani (vetiver, rozmaring és vanília érdekes kombinációja).




Izgultam az első alkalommal, amikor kipróbáltam, nem igazán tudtam, hogy mire számíthatok. Kellemes meglepetésként ért, hogy mihelyst víz érte, rögtön szép habos lett, csak átdörzsöltem vele kicsit a hajamat (kevés kell belőle), belemasszíroztam, leöblítettem és ennyi. Nagyon egyszerű használni, talán még egyszerűbb is, mint egy flakonos sampont, mert nem kell nyomogatni semmit, csak felkapom a kád széléről és ennyi.



Az két dolog amire ügyelni kell a szilárd samponokkal kapcsolatban, hogy szárazon legyenek tartva két használat között (a Lush-ban lehet kapni hozzájuk kis dobozkát, ha otthon nincs ilyesmink), illetve, hogy a több kevesebb, ugyanis a textúra kicsit mállik, ha túl sok víz éri. Szóval elég egy kicsit dörzsi a vizes hajon, nem kell külön 'szappanozni' vele, hogy habot képezzünk.

És a hatása? A haj puha, selymes és nagyon illatos lesz tőle. Mivel most éppen a szokásostól sötétebb volt a hajam, így a henna hatását nem vettem észre, de ha ismét világosabb és vörösesebb lesz, majd megfigyelem, hogy csinál-e a színnel valamit.



Pro:

  • meglepően egyszerű használat
  • kevés kell belőle, így valószínűleg sokáig elég lesz
  • nincs csomagolása --> környezetbarát
  • nagyon puha lesz tőle a haj

Kontra:

  • a tárolással vigyázni kell
  • van akit zavarhat az intenzív illat


Én személy szerint rögtön megkedveltem a szilárd sampon koncepciót, tetszik nagyon ez a formula, jó, hogy kicsit más, mint a megszokott. Aki szereti a változatosságot és az innovatív termékeket az mindenképpen tegyen egy próbát vele.

Lush Copperhead szilárd sampon
Elérhetőség: Lush üzletek és webshop
Ár: 2390 Ft

3 megjegyzés:

  1. Ilyenről még nem is hallottam :o De jól hangzik!

    VálaszTörlés
  2. pedig a lush-nál már elég régóta jelen vannak, bár tény, hogy nem túl gyakori termék, mert nagyon kevés márkának van hasonló :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nekem is felkeltette az érdeklődésemet. Én hennával színezem a hajam, és azóta eléggé bio dolgokat kedvelek a hajápolásban. Egyébként ez szerintem nem színez számottevően, mert ha 100% hennát teszünk a hajra is órák kellenek, hogy kifejtse hatását. Ami kizárólag növény, a Khadi hajmosó pora, annak is valami rendkívüli az illata, nagyon szeretem, így ez felkerült a kívánságlistámra. (-:

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.