Bukta - L'Oréal Nude Magique Eau De Teint

6:53 du.
Tavaly, sok-sok éves szerelem és imádat után leváltottam az ásványi por alapozóimat... Vagyis inkább úgy mondom, hogy le kellett őket váltanom, mert sajnos az elmúlt egy-két évben meghülyült a bőröm, iszonyatosan zsíros lett a T-zónában, és sajnos akármennyire is borzalmas ezzel szembesülni, közel a 30hoz már nem olyan babapopsi és tökéletes, mint 20 évesen. Well, fuck... És emiatt azt vettem észre, hogy az eddig bevált ásványi alapozóim nem működnek ugyanúgy (konkrétan lefolynak rólam pár óra alatt meg megülnek mindenhol, ahol nem kéne, még primerrel is), ezért áttértem a folyékony verzióra.



És nyilván, folyamatosan próbálgatom, tesztelgetem az újabbnál újabb darabokat, mert miért ne (noha már megtaláltam a majdnem tökéletest a MAC Studio Fix Fluid személyében). Így került hozzám a L'Oréal Nude Magique Eau De Teint alapozója is, ami nagyon szimpatikusnak tűnt elsőre, hiszen könnyed textúrát, egyenletes fedést és nemsmink érzést ígér, mindemellett nincsen benne illatanyag, viszont van benne SPF18-as fényvédő. 


Kezdjük a jóval, mert az is van azért. A textúra eszméletlenül isteni, nagyon-nagyon folyékony, szinte vízszerű, de ettől függetlenül kellemes volt vele dolgozni (ujjal a legjobb), még az sem volt zavaró, hogy öntögetős az üvege. A bőrhöz érve egyből púderes hatású lesz, ez is nagyon megtetszett, mert eddig nem próbáltam még ehhez hasonló formulát. A finis pedig egy álom, selymes és matt, pont amilyet szeretek. Szóval a könnyed textúra pipa. Viszont sajnos a nemsmink érzés is pipa, ugyanis konkrétan a felkenése után belenéztem a tükörbe és olyan volt, mintha semmi nem lenne rajtam. Semmi az ég világon. Ugyanúgy láttam a kis piros foltokat, a kicsit egyenletlen bőrszínt, mintha csak egy hidratáló plusz primer lenne rajtam. De buktaaaa... 



Mert oké, hogy azt ígérik, hogy mintha nem lenne rajtad semmi, de könyörgöm... Ha alapozót veszek, akkor elvárom, hogy fedjen már valamit, mert nyilván azért veszem... Nem igazán tudok más célközönséget ennek a terméknek, csak a 15-20 éves tökéletes bőrű lánykákat, akiknek meg minek... :D. A másik pedig, hogy a közel 4000 Ft-os árért mindössze 20 ml terméket kapunk (összehasonlításképpen oda is tettem egy MAC rúzst az üveg mellé, hogy lehessen látni milyen picike), amit maximum akkor nem gondolnék lehúzásnak, ha tökéletesen működne az alapozó. Szomorú vagyok, mert a formula olyan ígéretes, de ez a nulla fedés... Még jó, hogy vissza tudta vinni... Tényleg csak azoknak ajánlom, akiknek semmi bőrhibájuk nincsen, de mégis szeretnének valamit az arcukra kenni. 


13 megjegyzés:

  1. Erről az alapozóról én csak negatív véleményeket hallottam...
    Hogy tudtad visszavinni? Csak bementél pl. a Boots-ba és azt mondtad "bocsi, nem vált be, vissza a pénzt!" vagy hogyan? Én tuti nem merném, olyan besz*ri vagyok :D

    VálaszTörlés
  2. Ne idegesíts, közel a 30-hoz??? :O 22-23 évesnek gondoltalak :O

    VálaszTörlés
  3. @Yndre: jepp, csak odatoltam a csajnak, hogy gyorsan adja vissza a lóvét mert bajok lesznek :D ááá, nem kedves voltam, azt hazudtam hogy allergiás vagyok rá XD

    @Névtelen: bárcsak...., de örülök, hogy még annyinak nézek ki :D

    VálaszTörlés
  4. Ez jó szöveg, majd lehet, hogy én is bevetem... :)

    VálaszTörlés
  5. tedd, azt nekem eddig mindig bevált :D vagy nem jó az árnyalat

    VálaszTörlés
  6. Amúgy szia, Petra vagyok :) Szóval igen, pár évet nyugodtan letagadhatsz! :) (remélem nem vetted rossz néven a meglepődöttségem) :)

    VálaszTörlés
  7. Szia Petra :) köszönöm, egyáltalán nem vettem rossz néven :)

    VálaszTörlés
  8. Sok mindent vittem már vissza, de ilyesmit én sem mernék. :D Nekem erről a Clinique Superbalanced alapozója jut eszembe, bár én szeretem, de sokak szerint gyenge.

    VálaszTörlés
  9. De durva, hogy milyen kicsi, de mégis elég drága és a hatása meg háát :s

    VálaszTörlés
  10. Szia,

    Ha olyan alapozóra van szükséged ami nagyon jól fed akkor szerintem próbáld ki az Estée Lauder Double Wear-jét. Ilyen kiöntös üvegbe van az is, annyi különbséggel, hogy szuperül fed...nekem van is mit sajnos.
    30?!?! hát irigyellek :) remélem én is jó pár évet letagadhatok majd :)

    Orsi

    VálaszTörlés
  11. a double wear meg már nagyon durva azért, nekem olyan közepes kellene :) de egyébként a DW nagyon jó, korrektorként zseniális, mindent fed és tartós :)

    VálaszTörlés
  12. nem értem a kiakadás okát, veszel egy minimál fedésű alapozót, és visszaviszed, mert nem fed eléggé:D

    nem rossz termék ez, én pl nagyon szeretem, pedig problémás a bőröm, minden pórusom kb tele van comedoval, akármennyire küzdök ellene. nyilván nem fogja eltüntetni a hatalmas vörös pattanásokat, de ha csak egy kis egységes bőrszínt szeretne az ember, akkor arra pont megfelel. és egyébként a fedése is építhető valamennyire, nyilván nem lesz egy full coverage(nem is azt ígéri), de el lehet vele érni egy gyengébb közepes fedést is..

    VálaszTörlés
  13. azt tudtam én is hogy nem lesz teljes fedésű, csak minimál, de nekem még annak sem igazán látszott, olyan volt utána a bőröm mintha semmi nem lenne rajta, semmit nem egyenlített, finomított rajta :(

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.