Egy kis off: gyors és egyszerü vacsora

Az alábbi isteni finom receptre a facebook-on találtam rá teljesen véletlenül... vagyis nyilván nem, mert nem hiszen a véletlenekben. A neve pupusas, ami egy el salvador-i nemzeti étel és igazság szerin egy fura kis kenyérlángos bármivel megtöltve, de akár töltetlenül bármivel is lehet enni. Én a töltött verziót próbáltam ki és a recepten is módosítottam egy kicsit, mert nem csak fehér lisztet, hanem teljes kiőrlésűt is használtam hozzá. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, szinte 10 perc alatt készen is lett, ráadásul nem is kell hozzá túl sok minden és nagyon laktató. Jó sütögetést!




Pupusas

Hozzávalók a tésztához:
  • 15 dkg fehér liszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk sütőpor és 1 tk só
  • 50 ml olaj (én olívás étolajat használtam, mert az egészségesebb és finomabb)
  • 120 ml víz
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 2 nagy ek tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • pirított szalonna
  • póréhagyma
  • só, bors
  • de amúgy bármit lehet beletenni ízlés szerint :D
 A tésztához való dogokat keverjük össze, gyúrjuk át és hagyjuk pihenni. A töltelékhez hozzávalóit is keverjük össze. A tésztát osszuk 6-7 felé, formáljunk belőlük gömböket, majd lapogassuk őket lepénykékké és tegyünk a közepükbe egy evőkanál tölteléket, majd hajtsuk fel a széleket és nyomogassuk össze. Serpenyőben, olaj nélkül süssük amíg aranybarna nem lesz. Nyamiiii!

Lolly

Minden ami smink, szépség- és hajápolás egy kis csillámmal és unikornisokkal :)

8 megjegyzés:

  1. ezt muszáj lesz kipróbálnom

    VálaszTörlés
  2. úúú nagyon jól hangzik, biztos ki fogom próbálni *-*

    VálaszTörlés
  3. Nyami, nagyon fini lehet(ett) :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is megakadt ezen a szemem. :)

    VálaszTörlés
  5. Ez eszembe juttatott egy empanadas nevu del-amerikai kajat, amit annak idejen nagyon szerettem, ugyhogy holnap hozza is latok a recepted kiprobalasahoz, de az "olaj nelkul sussuk" tenyleg azt jelenti, hogy egyaltalan ki se olajozzuk a serpenyot?

    VálaszTörlés
  6. Mivel a tésztában van már olaj, ezért egyáltalán nem kell semennyi olaj a serpenyőbe, szerencsére :D

    VálaszTörlés