Hajcihő

Nem írtam szerintem eddig túl sok mindent a hajápolásról, de most billentyűzetet kellett ragadnom. Eddig is nagyon sok gondot fordítottam a hajamra, mert elég nehezen kezelhető és oda kell rá figyelnem, de amióta itt vagyok Amerikában még több a gondom vele... Vagyis volt, de erről majd később. 

Tiltólistán.... (pont ezt a szettet vettem meg egyébként, de most hatalmasat csalódtam a Body Shop-ban)

Szóval az én drága hajkoronám, bármennyire is szeretném de nem egyenes... nem is igazán göndör, inkább hullámos és borzalmasan bolyhos vagy milyen. Itt meg olyan kellemesen párás állandóan a levegő, szóval képzelhetitek... De sebaj, van jó kis hajegyenesítő krémem, meg vasalóm, nagyjából orvosolják is a problémát. A nagyobb probléma a borzalmasan kemény víz. Természetesen feleslegesnek éreztem sampont is hozni magammal, gondoltam majd itt veszek és így is lett. Valamiért Body Shop sampont és balzsamot vettem, méghozzá ragyogásfokozó olívaolajosat, direkt kis kiszerelést. Szerencsére. Amikor először mostam vele hajat még úgy ahogy rendben volt, bár a balzsamból kb háromszor annyi kellett, mint egyébként, mert száraznak éreztem nagyon a hajamat. Második alkalommal viszont, nincsen szebb szó rá, de konkrétan besz*rtam majdnem hajmosás közben... olyan volt a samponozás után a hajam, mintha egy órán keresztül áztattam volna hidrogén-peroxidban. Száraz és nagyon durva tapintású. Soha életemben nem tapasztaltam még ilyet, azt hittem ott marad a kezemben az egész hajam tövestől letörve. Szerencsére nem maradt ott, de elég sok kihullott. Először azt hittem, hogy a víztől, de gondoltam biztos, ami biztos próbáljunk ki egy másik sampont. Próbáltam valami minőségibb, de jó árú márkát keresni és megakadt a szemem egy nagyon jó kis akción. A Tigi Bed Head hidratáló samponja és balzsamja egyet fizet kettőt kap csomagban volt (2x400ml sampon 15 dollár, 2x250ml balzsam 15 dollár, röhögséges... ja és pumpás kiszerelésűűűű :D) és szeretem nagyon a márkát szóval mellettük döntöttem. Még nem próbáltam ezeket soha előtte, kicsit zsákbamacsek érzésem volt, mert azért jó nagy az adag. Gyorsan ki is akartam próbálni őket természetesen, de aznap már csak a szaglászásig jutottam és egyből beléjük is szerettem. Valami isteni gyümölcsös illatuk van, később sikerült a mangót és talán a barackot beazonosítanom, de nem vagyok biztos benne. Aztán másnap már ki is próbáltam, és rögtön tudtam, hogy nem a vízzel volt a probléma... Hanem sajnos a Body Shop samponnal... A Tigi sampon után ugyanis olyan selymes volt a hajam, mintha már a balzsam is rajta lenne! Tiszta élvezet használni, nagyon örülök, hogy van egy minimum fél évre való adagom belőlük. A hajam fényes, puha és selymes és nem is hullik, szóval csak ajánlani tudom őket, érdemes kipróbálni, mert csodát tett az én nehezen kezelhető hajammal is. 

Álmaim samponja és balzsamja :D.


A másik termék amiről írni szeretnék ugyan még bontatlanul áll a polcomon, de már alig várom, hogy kipróbálhassam. Nem is értem, hogy nálunk miért nem lehet kapni, mert a márka létezik nálunk és nem is drága. Egy Garnier kétfázisú hajegyenesítő 'programról' van szó, aminek az első tubusa egy koncentrált hajegyenesítő szérum (ezt 20 percig kell a hajunkon hagyni, majd lemosni, mint egy festéket), a második pedig egy szárítást segítő szérum (ezt a vizes hajra kell felvinni szárítás előtt). Elméletileg 6 hétig tartó egyenességet és szösz-mentes hajat ígér. Remélem holnap ezt is sikerül letesztelnem és akkor megírom a tapasztalatokat. A szett egyébként 10 dollár volt, szóval egy próbát igazán megér. Nektek milyen már bevált csodatermékeitek vannak hajra??

Kíváncsi vagyok, hogy vajon jó lesz-é...

18 megjegyzés:

  1. Én most a Garnier Natural sárga flakonos samponját/balzsamát használom, nem vártam tőle sokat, de még az én szurtos hajammal is csodát tett, egészen puha és selymes tőle.:)

    VálaszTörlés
  2. Mindenhonnan ugyanezt hallom erről a fajta Body Shopos samponról, annyira örülök neki, hogy nem vettem meg régebben...
    Nálam a John Frieda vált be nagyon, nagy kedvencem lett. :)
    Ez a Garnier szett mitől egyenesít? Valami erősebb hatóanyag van benne?

    VálaszTörlés
  3. Ja, amit szerintem mindenképp próbálj ki, az a Joico K-Pak olaja. Szuperjó. ;)

    VálaszTörlés
  4. Hű, ez a Garnier szett érdekesen hangzik. :)


    Az én "csodaszerem" egy Infinity nevű hajpakolás a fodrászkellékesből. Hatalmas tégely, nevetségesen olcsó, és tényleg csodát tett a hajammal. (agyonfestett és száraz, de vastag szálú és erős - kész katasztrófa :D)

    VálaszTörlés
  5. Ilyen hajegyenesítő pakolást itthon is lehet dmben/rossmannban kapni 2000ftért. Most meg nem mondom a pontos nevét,de a hajfestékek mellett van kirakva.Egyik barátnőmnek nagyon szép és egyenes lett a haja tőle,pedig neki alapból nagyon göndör. Bár rá kell szánni az időt,mert több lépéses,de az eredmény elég meggyőző.

    VálaszTörlés
  6. Tamara: tényleg?? én nem hallottam soha semmit a body shop samponokról, de az durva ha a mások is mondják, hogy rossz...

    szlamizita: szerintem ez is olyasmi :D

    VálaszTörlés
  7. A garnieres hajkiegyenesítőről itt egy egész jó review: http://youtu.be/WHWqu1Ui2wI

    A brazilian blow outról hallottál már? Én teljesen fellelkesültem a témától, de sajnos eléggé lelombozott az ára. Itt egy videó róla: http://youtu.be/sZkj6U40zVM

    VálaszTörlés
  8. én vettem egy biosampont, faith in nature márka. jó, lehet, hogy nem a zsírosabb hajra valót kellett volna venni, mert nekem gyorsan zsírosodó a hajam igazából, de az olyan szinten nem ad semmi táplálást, hogy utána még egy kiló balzsam kellett rá, és úgy sem volt igazán puha. teafaolajas a sampon, tehát szárít... igazából én azért vettem, hogy hátha a kevesebb kemikáliától kevesebbet kell majd hajat mosnom, mert ilyen tapasztalatokat hallottam. lényeg a lényeg, hogy fél flakon után abbahagytam a használatát, mert korpás is lett a fejem :D
    szerintem kb. ez lehet a bodyshoppal is, hogy nincs benne szilikon meg ilyesmi, és nagyon szárít.

    VálaszTörlés
  9. hát én nemtom mi lehet benne vagy mi nem, ami ilyen rossz, de soha többet... az a baj, hogy ha szép tiszta forrásvízben mosnánk a hajunkat ezekkel a samponokkal az oké lenne, de a csapvíz tele van mindenféle cuccal és kellenek a lágyító kemikáliák a samponokba amik egy kicsit finomítják a vizet.

    VálaszTörlés
  10. nekem ugyanez vt a lush samponnal és balzsammal.aa sampon egész jó volt ha másfajta balzsamot használtam hozzá mert lassab zsírosodott,de a balzsam az ha egy kg tettem rá akkor se ért semmit pedig mások nagyon dícsérték a márkát:Sde nekem valahogy nem jötttek be:S

    VálaszTörlés
  11. amit szlamizita említ, az a colorb4 alkotójának egy másik csodaszere, a str8forward. én youtube-on nézegettem róla, meg beauty blogokat is csekkoltam, de a legtöbb helyen nem olvastam róla túl sok jót. sőt, volt olyan, akinek a haján semmilyen eredményt nem ért el. meg ki tudja, melyik a jobb - ilyen erős vegyszert kenni a hajadra, ami benne is marad x hétig, vagy hetente kétszer hővédő mellett átfutni a hajadon a vasalóval. egyik ellen sem vagyok, én is vasalgatom a hajam, örülnék is valami tartósabb megoldásnak, de a festés mellett nem tudom, mennyire tenne jót még ilyen tartós egyenesítés is.

    VálaszTörlés
  12. Nekem is ez a TIGI van és IMÁDOM! az illat olyan intenzív,h napokig megmarad. Nekem szuper nagy kiszerelés van, ami kb.9 hónapra elegendő, a sampon viszont másfél évig is kitart - mert abból kevesebbet használunk ugye :)

    VálaszTörlés
  13. akartam mondani a balzsam tart ki tovább :)

    VálaszTörlés
  14. Én rengeteget használok belőle :P

    VálaszTörlés
  15. hm. alig vartam, hogy elfogyjon ez a Tigi, nem szerettem. Ketszer annyit kellett belole hasznalnom, mint mas samponokbol, mire tisztanak ereztem a hajam vegre, aztan masnap moshattam ujra, mert 24 ora alatt zsiros lett.

    VálaszTörlés
  16. hát... ahány haj annyi szokás :D senki nem egyforma

    VálaszTörlés
  17. Azért volt olyan srőd a hajad, mert a body shopos sampon szilikon és szulfát mentes, és azért kellett belőle több, mert egy kis vízzel fel kell habosítani őket a tenyeredben mielőtt felviszed a hajadra (ez főleg a balzsamnál fontos, mert akkor lesz az állaga kellően selymes).
    A Tigi samponokban és balzsamokban pedig szilikon van, attól lesz olyan selymes a haj :)
    Amúgy nekem is hullámos-göndör a hajam és van egy bazijó makadámdiós hajegyenesítője a body shopnak kb 3 éve azt használom és most fogyasztom a 3. üveget belőle.
    Ennél jobban még egyik hajápoló se egyenesítette a hajam, még a párás időt is sokkal jobban bírja a hajam.
    Puszi Vanda, Kata voltam ;)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.