Smink gyerekeknek

11:20 de.
Érdekes dologra bukkantam a neten. Az amerikai Wal-Mart áruházlánc úgy gondolta, hogy sminktermékeket és egy arcápolási vonalat dob piacra 8 éves kisgyerekeknek geoGirl néven. (Ne olyan gagyi játék cuccokra gondoljatok, ez véresen komoly.) Én nem tudom ki hogy van vele, de szerintem egy 8 éves kislány ne kenceficélje és ne sminkelje még magát. Egyrészt azért, mert a kis finom gyerekbőrnek nem tesznek jót a kemikáliák, de főleg azért, mert ne akarjanak már mindenáron felnőtteket csinálni belőlük! Valamiért a mai fogyasztói társadalom azt akarja, hogy a gyerekek minél hamarabb felnőjenek. Persze értem én, jó nagy bevételük származik abból, hiszen a szülők mindent megvesznek a gyerekeknek, de szerintem valahol azért meg kell húzni a határvonalat. Ti hogy vagytok ezzel? Te engednétek a 8 éves lányotoknak, hogy sminkeljen és kenegesse az arcát? Én tutira nem! Ha visszagondolok a gyerekkoromra én sem próbálgattam 11-12 éves koromnál korábban anyukám sminkcuccait meg kencéit.

Ha ilyet használnak a gyerekek......
.... pont így fognak kinézni


19 megjegyzés:

  1. ÚRISTEEEEEEEEEEEN!
    hát ez azért durva!
    ezeket a szegény kislányokat meg úgy sajnálom, hogy az anyucik kedvtelésből ilyen versenyekre viszik őket.

    VálaszTörlés
  2. Ha a 15-17 éves korosztályt akarná megcélozni ez a termékcsalád semmi baj nem lenne vele, de így...
    Lolly teljesen egyetértek veled.

    VálaszTörlés
  3. Valamelyik csatornán megy egy ilyen sorozat, ahol gyerekszépségversenyek résztvevőit mutatják be. Minden van rajtuk, smink, műköröm, műszempilla, póthaj, flitteres ruha, magassarkú... miközben az anyukák többsége elhízott és igénytelen kinézetű.

    VálaszTörlés
  4. Én ovis korom óta próbálgattam anyu cuccait, még a körömlakkjait is, de azért saját kencém nem volt a kamillás labellón kívül :D Egyet értek veled, és nem venném meg a gyerekemnek (de azt hagynám, hogy néhány dolgom kipróbálja - na azért a nagyja el lesz zárva, tönkre ne tegyen nekem valami limitáltat :D)

    VálaszTörlés
  5. Borzalmasak ezek a versenyek én nem tudom hogy gondolják az anyukák ezt. Csak azért mert ők semmit nem értek el, és nem tudtak a külsejükkel soha érvényesülni miért kell a saját álmaikat a gyerekre ráerőszakolni? Milyen felnőtt lesz az ilyenekből?
    Egyébként a travel&living-en szokott menni én is belenéztem és borzalmas...

    VálaszTörlés
  6. Suzy egyetértek veled, játszani lehet vele persze a limitáltakat el kell zárni :D
    Amíg nem gondolják komolyan csak játékból felveszik anyu magassarkúját meg elcsenik a rúzsát, addig nincsen gond. Ezt mindenki csinálta. Én is :D

    VálaszTörlés
  7. A versenyekkel meg az a baj, hogy minden gyerek szép, a saját anyukájának meg természetesen gyönyörű. Pont, kész, ezen nincs mit vitatkozni. És milyen érzés lehet, hogy anyukád elcipel, kimaskaráztat, aztán veszítesz?? :/ Nem lehet túl egészséges, arról már nem is beszélve, ha meg nyersz és elhiszed hogy te vagy a legszebb a világon :DDD

    VálaszTörlés
  8. Én egy modell írását olvastam a gyerekfotózásokról és szépségversenyekről. Ő írta, hogy a fotózás során minden a modellről szól, hogy ő a leggyönyörűbb a világon, annak is érzi magát, aztán egyszer csak végeznek, mindenki megy a dolgára, ő kilép az utcára, és minden olyan, mint előző nap. Ami azért hatalmas váltás, és egy gyerek számára biztos nem könnyű, nem tudja hova tenni. Szörnyű, hogy a szépségipar mit művel, ez a kollekció meg... most komolyan kikenve járkáljon egy nyolcéves kislány? Egyetértek, esélytelen lenne, hogy megvegyem a gyerekemnek.

    VálaszTörlés
  9. Egy gyerek személyisége kiforratlan, nincs még kész, és ilyen dolgokkal belerondítani a fejlődésébe, nem lehet büntetlenül. Nem tudják még kezelni a nyomást, a stresszt, nem beszélve a kudarcokról, vagy a sikerekről. Sosem tenném ki a gyerekemet ilyesminek, ezeket ráér megtapasztalni felnőttként, még kiforrott személyiséggel sem könnyű feldolgozni.

    VálaszTörlés
  10. Annyira egyetértek veled Maya! Tényleg, még felnőttként is nehezen dolgozzuk fel a kudarcokat (pláne ha a külsőnkről van szó). Milyen lehet akkor egy gyereknek, ha esetleg azt mondják neki, hogy nem elég szép ehhez meg ahhoz... pfff

    VálaszTörlés
  11. Én teljesen egyetértek veletek, de nekem 2. gondolatom ezek után az volt, hogy pl.:egy 8 éves kislány hogy is tudná magát normálisan kifesteni???:O
    Alapból már az abnormális, hogy esetleg festi magát, és én nem hinném, hogy létezik olyan 8 éves kislány, aki tényleg ért hozzá annyi idősen.
    8 évesen én is szerettem volna "nagy" lenni, például annyi idős, mint most(habár nem,nem vagyok nagy:D) de tudtam, hogy egyszer eljön ez az idő is, minek siettetni azt?És néha most is szeretnék még nagyobb lenni, de tudom, hogy még leszek, és próbálom élvezni azt, hogy ennyi idős vagyok, annak ellenére, hogy most ez nehéz...szeretnék túl lenni ezek az időszakon. De tudom, hogy egyszer ez is elmúlik, és akkor majd sajnálni fogom, ha nem használtam ki.
    Bocsi, hogy sokat írtam, de ezt ki kellett adnom magamból, mert én is olvastam ma a cikket, és fel vagyok háborodva teljesen.
    Ja, és Lolly, nagyon-nagyon, elmondhatatlanul örülök, hogy újra beindult a blog, régebben is olvastam, és nagyon szomorú voltam, amikor eltűntél..:(

    VálaszTörlés
  12. De most újra itt vagyok! Nem engedtem, hogy a konformisták megállítsanak! :DD

    VálaszTörlés
  13. Volt erről többször is műsor a tv-ben. És egyszerűn rettenetes volt, annyira sajnáltam őket, és hihetetlen, hogy a szüleik nem veszik észre mit csinálnak a gyerekükből..

    VálaszTörlés
  14. Hű lányok, most olvastam a kollekcióról még valamit, ami totálisan kiverte a biztosítékot, idézem: A termékek az ismertető szerint kizárólag természetes anyagokat tartalmaznak és öregedésgátló hatással bírnak!

    valaki mondja, hogy ez nem komoly...

    VálaszTörlés
  15. Az öregedésgátló hatás nagyon kell, mert különben 10 évesen eszébe jut, hogy a smink már nem elég, botox kell neki. Innen már ez a következő lépés.

    VálaszTörlés
  16. Pont erre gondoltam, hamarosan akkor botox meg ajakfeltöltés is lesz 10 éveseknek.....

    VálaszTörlés
  17. Ez szörnyű.. Én tuti nem engedném h sminkelje magát egy 8 éves kislány. Főleg úgy hogy tapasztalom h milyen nehéz egy problémás bőrt kezelni és ha tehetném semmilyen kémiai szert nem tették az arcomra,de sajna nem elég ha csak vízzel mosok arcot.
    De viszont fiataloknak tök jó ötlet egy ilyen termékcsalád, mert gondolom ezek nem tartalmaznak annyi öszetevőt, mint a többi. Meg ilyen eco-friendly-nek néz ki. :)

    VálaszTörlés
  18. Igen csupa újrahasznosított anyagból készültek, ez az egy legalább jó benne. Amúgy én is inkább magamnak venném meg, mint mondjuk a gyerekemnek :D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.