A legszebb haute couture sminkek Párizsból

1:57 du.
A divat és a szépségipar már egy hete csak a párizsi haute couture showkról beszél, nem is csoda, hiszen káprázatos ruhakölteményekkel és sminkekkel varázsolnak el minket évről évre a tervezők és a sminkesek. Nézzük az idei legszebbeket/legjobbakat:

Chanel



Semmi extra, csak egy vastagabb tusvonal és mellé babásan ártatlan arc és száj és egy kicsit erősebb szemöldök. Nem is kel túl sok minden egy hasonló smink elkészítéséhez, csak egy tus, finom halvány rózsaszín arcpír és egy szatén finisű barackos rózsaszín rúzs.

Stephane Rolland



A nálunk nem túl ismert (de hát nálunk mi ismert??) tervező bámulatos füstös sminkeben küldte kifutóra a modelljeit. Fekete, narancs és réz színek uralják az arcot, a szemöldök szinte nem is látszik, lazán megállja a helyét egy buliban ez az összeállítás és elkészíteni sem nagy tudomány. 

Dior




Nagy kedvencem a Dior hordhatatlan sminkje, de hát én mindig is az ilyesmit szerettem. Na jó van hordható verziója is, de az sem éppen hétköznapi. Matt pasztellszínek az extra erős tusvonal fölött és hihetetlenül fényes, igazi tűzpiros ajkak, na meg persze erős szemöldökök. Bámulatosan gyönyörű!

Jean Paul Gaultier



Nagyon menő volt idén a tusvonal, bár mindenhol más formában. JPG-nál például erősen túlhúzott volt és nem csak a felső kontúron, hanem az alsón is meg volt húzva. Hozzá matt eperpiros ajkak, semmi arcpír és megerősített szemöldökök. Egy-két fogás kihagyásával simán hétköznapivá alakítható (ne húzzuk meg ennyire a tusvonalat és a szemöldököt sem).

Armani



Lila ajkak és semmi más. Még a pillákat sem hangsúlyozták ki (bár az az igazság, hogy a kalapoktól nem is látszódott a modellek szeme), csak egy leheletnyi pír került az orcákra. Szerintem elképesztő ez a futurisztikus lila árnyalat és nagyon illett a ruhákhoz is.

Valentino



Szinte kísérteties ez a smink, de pont ez adja a szépségét. A szemek bronzos lilával és fénnyel lettek hangsúlyozva, az ajkak pedig bronzos fénnyel. Az orcák nagyon halvány bronzos barackos pírt kaptak, a szemöldök pedig egyáltalán nem hangsúlyos, szinte láthatatlanul szőke. A Dior mellett ez a másik nagy kedvencem, rám valamiért mély benyomást tett.
Elie Saab



Nagyon hajaz Valentino-ra, de mégsem az. Árnyaltabb és frissebb az összhatás, köszönhetően a kevésbé karakteres szemnek, a láthatóbb szemöldöknek és a barackos ajkaknak. Tökéletes nude smink, á la 2011.

2 megjegyzés:

  1. Megnyugodtam, idén is divatos lesz a tusvonalam ;)
    Egyébként a Dior-t évek óta nem veri semmi!

    VálaszTörlés
  2. biztosíthatlak, hogy még jó darabig divatban lesz a tusvonal :D
    John Galliano nyilvánvalóan verhetetlen, amióta átvette a divatházat

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.