Az első Kaleidos rendelésem - Club Nebula paletta, Futurism paletta, Space Age highlighter

Amikor már több, mint egy hónapja vártam a nem kicsi értékű Kaleidos csomagomat, akkor megfogadtam, hogy soha a büdös rohadt életben nem rendelek tőlük (meg ilyen helyről úgy általában). Irgalmatlanul türelmetlen vagyok, ha már 2 napnál többet kell várnom egy rendelésre, akkor idegbeteg leszek és kb. fél óránként nézegetem a csomagkövetőt. Aztán végre-valahára megérkezett és amikor kibontottam és megnéztem minden terméket, akkor úgy voltam vele, hogy basszus… megérte várni! Na, de ne szaladjunk előre, előbb egy pár szó a rendelésről, meg a Kaleidos-ról. A márka amerikai-kínai koprodukció, a termékek Kínában készülnek és onnan is érkeznek. Az alapító inspirációja a Kaleidos megalapításakor az volt, hogy a mai beauty rajongóknak modern, innovatív és az igényeiknek megfelelő izgalmas sminktermékeket gyárthasson. Szerintem sikerült neki :). Mára a Space Age highlighterek lassan ikonikus státuszba emelkednek, de a Futurism palettákat is megérdemelten istenítik. A termékek az utolsó, legapróbb részletig tökéletesen és igényesen vannak megtervezve és el lehet róluk mondani, hogy na, ilyen még nem volt.






A rendelés nagyon egyszerű a webshopból, 100 dollár felett ingyenes a postázás (alatta sem vészes), nincs vámköltség, de ha esetleg lenne, akkor a Kaleidos visszatéríti. (Frissítés: azóta sajnos már van valami új szabály a Kínából érkező csomagok vámjaival kapcsolatban…) Viszont a szállítás egy örökkévalóságig tartott, leginkább a Covid-nak köszönhetően, de a feldolgozás is lassú volt a Club Nebula paletta miatt. A csomag végül épségben megérkezett, a termékek nem sérültek meg, nagyon klassz módon csomagolták be őket, egyedül a limitált díszdobozon látszik pár sérülés. Magyarországon egyébként a DPD szállítja házhoz. És hogy végül miket rendeltem? Természetesen az új Club Nebula palettát, egy Futurism palettát és két highlightert, egyet magamnak, egyet a barátnőmnek. 







The Club Nebula Palette x Angelica Nyqvist


Az egész Kaleidos rendelés emiatt a paletta miatt történt. Régóta vártam már egy ilyen darabra, ugyanis az elmúlt időszakban semmilyen sminkcucc nem indította be úgy igazán a fantáziámat. De amikor megláttam a Club Nebula-t! Tudtam, hogy szükségem van rá… Egyrészt, meseszép A-tól Z-ig, minden aprócska részlet a helyén van, nehéz, minőségi, még a szemfestékeket védő fólia is vastagabb, erősebb a megszokottnál, nem is dobtam ki kivételesen és a színek pedig egyenesen tökéletesek. Másrészt sci-fi :D. Angelica-t a kedvenc sci-fi hősei, filmjei és sorozatai ihlették meg a paletta megalkotásakor és ugye én is nagy geek vagyok a szívem mélyén, ezért nálam abszolút telitalált az ilyen tematika. Angolosok nézzék meg a videót róla, érdemes. 







Ahogy már említettem, a csomagolás abszolút minőségi, túlnyomórészt kékben pompázik, kivéve a paletta tetejét, ami kissé (nagyon) pszichedelikus stílusban ábrázolja a képzeletbeli Club Nebula belsejét. Természetesen nem maradunk tükör nélkül, ami abszolút használhatatlan (számomra), de legalább megáll. A paletta összesen 15 színt rejt magában, ebből 9 matt, 4 duókróm és 2 multikróm finisű. A mattok picit porolnak, de nem vészesen, tökéletesen pigmentáltak és szépen satírozhatóak. Nagyon meglepett a kellemes formulájuk és a színek intenzitása, különlegessége. Még a világoskék és a lime zöld is fantasztikusan mutat, akár alap nélkül is és ez azért elég ritka. De persze az abszolút sztárok a fényes árnyalatok, amik káprázatosra sikerültek, soha nem találkoztam még hasonló formulával és ragyogással. Annyira tetszenek, hogy nem tudnék kedvencet sem választani. Szerintem a swatch képen mesélnek majd helyettem is, felesleges próbálkoznom a leírásukkal, úgysem sikerülne.







Muszáj szót ejtenem természetesen a színválasztásról is, hiszen ez adja a Club Nebula legfőbb különlegességét. Ugyanis ez az a paletta, ami színes, de nem harsány és az is tudja majd használni, aki egyébként egyáltalán nem nyúlna ilyen árnyalatokhoz. Mint például én. Töredelmesen bevallom, hogy kb. 3-4 éve nem festettem zöldre vagy kékre a szememet, de mostanában minden héten legalább egyszer tartok egy ilyen színes napot. Nem tudom, hogy csinálták, de látványosak a színek, ugyanakkor nem zavaróan erőteljesek, szépen tompíthatóak, minden egyes árnyalat tökéletesen passzol egymáshoz a sorokban meg úgy egyébként is :). És pontosan ezért akartam ennyire ezt a palettát, erre vártam hónapok óta, hogy végre érkezzen egy ilyen darab, ami azonnal megfog a különlegeségével és a színeivel. Sajnos limitált darab, de folyamatosan van re-stock, bár ki tudja meddig. Most éppen elérhető :) Az ára 45 dollár, vagyis most kb. 13500 Ft, ami abszolút elfogadható ezért a minőségért.







webshop: https://www.kaleidosmakeup.com/collections/club-nebula/products/the-club-nebula-palette




Futurism VII: Sashimi City


A Futurism palettácskák már elég régóta izgatták a fantáziámat, főleg a különleges csomagolás és színkombinációk miatt, de persze nyilván melyiket választottam? Igen, a nude-ot :D. A videók és a swatchok alapján egyszerűen beleszerettem a két duókróm árnyalatba és muszáj volt őt rendelnem az egyébként eredetileg kiválasztott  Electro-Turquoise helyett (a narancssárgával nem tudtam volna mit kezdeni, de szerintem egyszer még az enyém lesz). Persze nem bántam meg a döntésemet, nagyon szeretem ezt a kis palettát, hiszen pont tökéletes egy gyors, hétköznapi, de kicsit különlegesebb smink elkészítéséhez (köszönhetően a fényes színeknek).






A csomagolásról meg kell említenem, hogy a méretéhez képest meglepően nehéz, nagyon minőségi és a kihajtogatható megoldás nagyon ötletes és egyedi. A minta és a színek a helyükön vannak, az utolsó kis arany díszítésig minden tökéletesen meg van tervezve és ki van találva, elképesztő ez a márka. A szemhéjpúderek minősége természetesen nagyszerű, a mattok pigmentáltak és lágy textúrájúak (kicsit porolnak, ahogy már említettem), a fényesek pedig mesések. Az egyetlen problémám az, hogy a két legsötétebb árnyalat (Soy Sauce és Promenade) szerintem elég hasonló, legalábbis a szemen abszolút nincs köztük különbség és az egyik helyett egy mélyebb kávé barna kellett volna szerintem. Az ára 24 dollár volt, vagyis kb 7400 Ft, ez a Club Nebula-hoz képest drágának tűnik, hiszen csak 6 árnyalat van benne. A Futurism palettákból 7 féle verzió létezik, igazából mindegyik nagyon szép és legszívesebben meg is rendelném az összeset…







webshop: https://www.kaleidosmakeup.com/products/futurism-vii-sashimi-city




The Space Age Prophecy Highlighter


És ha Kaleidos, akkor nem hagyhattam ki a Space Age Highlightereket, hiszen ezek már szinte ikonikusak a sminkvilágban. Elég nagy a választék belőlük, összesen 10 árnyalatból lehet válogatni, sok szerencsét hozzá, mert elég nehéz. Mindegyik különleges, nincs hozzájuk hasonló más márkáknál, de a különlegesek között is van egy extra különleges, a The Space Age Prophecy, ami egy multikróm darab és piszok drága, ahhoz képest, hogy kb. 1 gramm, de nekem megérte. A kép nem fogja visszaadni, egyszerűen nem tudtam lefotózni minden árnyalatot belőle, de barack, pezsgő, rózsaszín és zöld is van benne, ami így akár furának is tűnhet, de csodálatos ragyogásba vonja a bőrt. Arcon és persze szemen is csodásan mutat. És akkor még nem meséltem a csomagolásról… A Kaleidos összes highlightere cuki kis fémdobozkában érkezik, meg kell őket zabálni, annyira mutatósak, bár egyáltalán nem praktikusak (mondjuk egyik Kaleidos csomagolás sem az…), de kit érdekel :D? A normál highlighterek ára szerintem abszolút rendben van, 14 dollárba kerülnek (4200 Ft), viszont a Space Age Prophecy 36 dollárba fájt (ez 10800 Ft OMG), ami csak a nagyon elszánt gyűjtőknek való, de megéri amúgy.









webshop: https://www.kaleidosmakeup.com/products/the-space-age-prophecy


Mindenkit csak bíztatni tudok rá, aki szereti a különleges sminkeket, hogy rendeljen a Kaleidos-tól, mert szuperek a termékek, számomra mindegyik megérte, imádom és szinte napi szinten használom is őket. Egyedül a szállítási idő kellemetlen, de túl lehet élni. Én még biztosan fogok válogatni a kínálatból vagy várok az újdonságokra, mert tuti lesznek még meglepetések ettől a márkától!


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.