Gumicukor vitaminok??? Még szép! - Vitaful vitaminok

Bevallom kicsit furán érzem magam attól, hogy vitaminokról írjak a blogon... Nem vagyok szakértő, nem vagyok az egészséges életmód megszállottja, csak a nagyon alapokat tudom a vitaminokról és ásványi anyagokról, vagyis azt, hogy jót tesznek, vannak vízben oldódóak és vannak zsírban oldódóak (ezekkel vigyázni kell, túl lehet őket adagolni) és van a magnézium, ami nélkül nem tudnék lábra állni az izomgörcseim után. Egyébként megszállottan szedem őket elég régóta, főleg immunrendszer erősítés céljából, szóval legalább tapasztalatom van velük kapcsolatban. A Vitaful gumicukor vitaminjai kb. 4-5 (vagy 6????) hónapja jelentek meg az életemben és lelövöm a poént, már újra is rendeltem őket :D.




Kezdem azzal, hogy mennyivel, de mennyivel kényelmesebb és jobb gumicukor formájában vitaminokat szedni! Finomak és szuper reggeli rituálé lett belőlük és ilyen formában soha nem felejtem el őket bevenni. A kedvencem az almaecetes, nekem ez ízlik a legjobban, de a többinek is jó az íze, egyik sem mű és gejl. De persze nem ez a legfontosabb velük kapcsolatban, hanem, hogy mire jók és mi van bennük. A márka 4 különböző gumivitaminnal jelentkezett eddig, lássuk őket!





Happy Hair Hajvitamin Biotinnal (8990 Ft)


Valószínűleg a Happy Hair a legismertebb az összes közül, minket nőket ez fog érdekelni talán a legjobban, hiszen a haj egészségét hivatott megőrizni, plusz segíti a növekedését is. Kb. másfél éve kedztem növeszteni a hajamat, nagyon igyekszek vigyázni is rá kívül-belül. Ezért is kaptam az alkalmon, hogy próbáljam ki a Happy Hair-t. Jelentem, hogy soha életemben nem volt ilyen hosszú a hajam, jönnek ki rendesen a babahajacskák is, szóval van eredménye a sok gondoskodásnak. És hogy minek köszönhető a pozitív változás? Nos ilyen szuper dolgok vannak a kis szívcske alakú gumivitaminokban:


  • a legfontosabb, hogy finom cseresznyeíze van :D
  • a vitaminok gyors felszívódásúak
  • van bennük cink, biotin, folsav, A-, B-, C-, E- és D-vitamin, jód 
  • a hatóanyagok egyszerre táplálják (jód, cink, B-vitminok), erősítik (biotin), védik (antioxidánsok) és ápolják (retinol) a hajat







Nálunk az egész család szedi ezt a narancsos multivitamint, anya vallásszerűen adja mindenkinek minden egyes reggel. Nekem a legfontosabb a D-vitamin és B-vitaminok tartalma, szerintem hiányom volt belőlük, mert nagyon fáradékony voltam mielőtt odafigyeltem volna rá, hogy szednem kellene ezeket is. Azóta jobb a helyzet, egyre ritkábban fordul elő, hogy a nap közepére már használhatatlanná válok és semmire nincs energiám. Néha még vannak rosszabb napok, de abszolút érzem a változást.

  • finom narancs ízű és alakú
  • nagyon sok minden van bennük: A-, C-, E-, 4 féle B-, D-vitamin, valamint jód, cink, réz és szelén
  • a jód és a szelén jót tesz a pajzsmirigynek :)
  • a cink pedig csodaszer a bőrnek kívül és belül is







Ti tudtátok, hogy mennyire nagyon fontos, hogy a kis bélbaktériumflóránk rendben legyen? Többek között könnyebben lehetünk betegek, ha le vannak épülve, arról nem is beszélve, hogy milyen nagy szerepet játszanak az emésztésben és még a stressz kezelésében is. Nekem rettentően rossz a hasam és az emésztésem (reflux rulez...) is, sok a bajom vele, sokat puffadok, van hogy gondol egyet és érzékeny lesz valamire, stb. Tudom, hogy nagyban befolyásolja az állapotát az, hogy nem éppen hú de egészségesen étkezek, de dolgozok az ügyön. Addig is szedem a probiotikumot, ami csökkenti a tüneteket, például kevesebb a puffadás és még a reflux is mintha enyhülne, bár mindig vannak borzalmas napok. De például egy jó kis fogfájós héten, amikor marokszámra szedtem a bivalycsorda leterítésére is alkalmas fájdalomcsillapítókat, amik ugye szépen tönkre tudják tenni a gyomrot (ebben is nagy a tapasztalatom), nos nem volt semmi bajom, ami kész csoda.

  • finom ananász ízű és alakú
  • adagonként 1,2 milliárd baktérium
  • B-vitaminokat is tartalmaz







Az Apple Cider-t még nem szedem olyan régóta, talán pár hete, így még olyan nagy tapasztalatom nincsen vele. Az almaecetben rengeteg a vitamin, jó hatással van az emésztésre és az anyagcserére és erősíti az immunrendszert is. Remélem az emésztés és az anyagcsere rész majd érzékelhető lesz, nagyon kíváncsi leszek rá :).

  • nagyon-nagyon finom gyömbéres-almás iz
  • gyömbérkivonatot is tartalmaz
  • az almaecet pektint, prebiotikumot, aminosavakat, káliumot is tartalmaz





A Vitaful összes vitaminja vegán, gluténmentes, mesterséges színezéktől mentes, tartósítószer mentes, laktózmentes, szójamentes és GMO mentes. A napi ajánlott mennyiség mindegyikből 2 db, a dobozkban 120 db található vagyis 2 hónapra elegendő mennyiség. Egyszerre kicsit soknak tűnhet egyébként az áruk, de lebontva már barátságosabb, egy havi adag így maximum 4500 Ft lesz, de mindig van egyébként valami szuper kis akció a Vitaful webshopban. Én leginkább a Happy Hair és a Probiotics gumivitaminokat javaslom, szerintem ezek érik meg a legjobban, de persze mindegyik nagyon hasznos. Én szedem az összeset, újra is vettem őket és fogom is, mert nekem nagyon beváltak és egyszerűen finomabbak, mint a tablettás vitaminok :D.


2 megjegyzés:

  1. Lehet kapni drogériákban is őket vagy esetleg gyógyszertárban? :)

    VálaszTörlés
  2. Ez tökéletesnek tűnik, és biztos vagyok benne, hogy finomak is, köszönöm a tippet, biztosan kipróbálom. Az utóbbi években nagyon megszerettem a jól ízesített CBD-vel készült édességek. Valóban nagyon ízletesek.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.