HAUL + MINITESZTEK | Drogériás újdonságok (is)

Egy jó beauty bloggert még a jelenleg tomboló (lecsendesedő???) világjárvány sem tudja megakadályozni abban, hogy kipróbálja a lehető legtöbb újdonságot :D. Ugyan a “karantén” alatt nem nagyon jártam el otthonról, de azért becsúszott pár dm, Rossmann és Müller látogatás, mert ha még ezek sem lettek volna, akkor tuti megbolondoluk. Plusz rendeltem is 1-2 dolgot innen-onnan, vagyis leginkább a MAC-től, mert valamiért most nagyon jófejek és volt két alkalom, amikor 24%-os kedvezményt adtak a webshopban. Ezekből a kisebb-nagyobb haul-okból válogattam össze egy posztra való minitesztet. Enjoy!




Balea Copacabana termékcsalád

Amikor a német dm oldalán megláttam, hogy az új Balea Copacabana termékcsalád egyik testápolójának a csomagolása kísértetiesen hasonlít a Sol De Janeiro Bum Bum Cream csomagolására, akkor eszembe jutott, hogy hátha az illata is közel lesz a kedvenc testápolási márkám ikonikus illatához. Jól tippeltem, nagyon hasonló, bár nem teljesen ugyanaz, kevésbé édes, inkább virágosabb és nem olyan intenzív. Ettől függetlenül tetszik, nem rosszak a termékek, örülök, hogy sikerült beszereznek a csillámló testápolót és illatpermetet valamint a sampont, de hogy ez utóbbit mi a fenének vettem meg, amikor csak és kizárólag hamvasító samponnal mosok hajat… Nos, ez még számomra is egy rejtély… Rejtuk kívül még arcmaszkot találtam az itthoni dm-ben, sajnos a leginkább vágyott tégelyes testápoló nálunk nem kapható. Ha egy kis trópusi feelingre vágytok, akkor érdemes a Copacabana termékeket kipróbálni.
  • Copacabana Shimmer Lotion (799 Ft) – enyhén arany fényű (mikrocsillám), könnyű formulájú testápoló. Gyorsan felszívódik, egész jól hidratál, van benne cupuacu vaj meg acai bogyó kivonat. Mikorműanyag mentes. 
  • Copacabana Shampoo (299 Ft) – szilikonmentes sampon minden hajtípusra. Nagyon finom az illata, de sajnos nem marad a hajban, az én balzsamom azonnal elnyomta. Nem rossz egyébként, de az az igazság, hogy nekem a sampon az a mindegy kategória (vagyis mindegy, csak hamvasítson), nálam a lényeg a balzsam és a maszk. Egynek elmegy.
  • Copacabana Shimmer Spray (599 Ft) – fini illat és aranyló csillámok, ennyi :D. Ebben is van acai bogyó kivonat, hogy menőnek tűjön, de szerintem tök felesleges, mert a sok alkohol bőrszárítő hatását nem fogja ellensúlyozni. Poénnak nyárra elmegy, főleg hajon mutat szépen (de azért csínján vele).

Elérhetőség: dm üzletek; webshop


Palmer’s Cocoa Butter Formula Daily Skin Therapy (2199 Ft) 

Végre a dm üzletekben is kapható pár Palmer’s termék!!!! El sem hiszem… Még Amerikában szerettem bele a testápolóba, aminek isteni kakaó illata van, gazdag, krémes formulája, ami gyorsan felszívódik és eszméletlenül jól hidratál. Nagyon rákattantam megint, a többi testápolóm a sarokban sír, én meg élvezem, hogy egész nap úgy illatozok, mint egy szelet csoki :D. Amióta használom egyáltalán nem viszket a szárazságtól a bőröm, pedig nagyon szokott. Csak ajánlani tudom, zseniális! 

Elérhetőség: dm üzletek, webshop




Lovely Summer Nude Plumping Lip Gloss (kb 1300 Ft)

Nagyon kedvelem a Lovely szájfényeit, szerintem pont olyan jók, mint egy drágább márka darabjai, szépen, nagyon fényesek, csillognak, nem ragadnak és ki lehet fogni a legszebb színeket. A nyári kollekcióban is található pár fogalmam sincs, hogy limitált vagy sem szájfény, konkrétan három, enyhe dúsító hatással (egyáltalán nem zavaró, nagyon picit bizsergeti az ajkakat). Én a 2-vel jelölt árnyalatot vettem meg, ez egy arany csillámos barack, csodaszép és finom rágó illata van ráadsul, ami szinte felüdülés a sok vaníiás ajaktermék után. 

Elérhetőség: Rossmann üzletek




Clinique Take The Day Off Cleansing Balm (8300 Ft)

Egy ideje nagyon érdekel a double cleansing (olajos lemosó + ‘normál’ lemosó) és végre valahára rászántam magam, hogy megvegyem az első lépéshez szükséges Clinique sminklemosó balzsamot. Első használatra beleszerettem, ugyanis egyrészt tényleg mindent eltávolít (MINDENT!) és nem hagy maga után olajos érzetet, simán vízzel le lehet mosni. Még csak pár alkalommal volt lehetőségem használni, de már most érzem, hogy a bőröm még finomabb, nem húzódik, nem érzem száraznak zuhanyzás után sem. Nem mondom, hogy hú de olcsó, viszont a tégely hatalmas és nagyon kevés kell belőle, szóval ki fog tartani egy darabig.

Elérhetőség: Müller üzletek, Clinique üzletek, webshop




Cosrx Blackhead Power Liquid (8990 Ft)

Erre a koreai márkára a dm-ben bukkantam rá, totálisan hirtelen felindulsból vettem meg, mert tetszett, hogy nincs benne illatanyag. A kémiai hámlasztókkal még hadilábon állok, nem olyan túl régen kezdtem el őket használni, de eddig pozitívak voltak a tapasztalataim. Ezt a Cosrx liquid-et kb. 2 hete kezdtem el használni, minden második nap viszem fel a bőrömre (nagyon jól bírja) és ugyan még nincs látványos hatása, de én már észrevettem kisebb változásokat. Szóval eddig tetszik és nagyon várom, hogy a pórusaim is szépen megtisztuljanak. Ahogy mr említettem illatanyagmentes, 4%-os BHA savas és niacianamide is van benne. Nekem elég érzékeny a bőröm, de egyáltalán nem irritálta, pedig féltem, hogy csípni fog, de semmi! Pár hét múlva majd elmesélem, hogy tényleg megért-e megvenni :D.

Elérhetőség: dm üzletek




Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C Anti-Ageing Ampoulles (kb 8000 Ft)

Először külön akartam írni ezekről a ‘ránctalanító’ ampullákról, mert még soha nem használtam ilyesmit, de végül úgy döntöttem, hogy nem érdemli meg a saját posztot… A 10 ampulla 20 napra volt elég (én csak este használtam), elméletileg egy hónapos kúrát kellene végigcsinálni, de nem lenne értelme, mert semmit nem ért a 20 nap, vagyis 30 sem fog. Halványítania kellene a ráncokat, simábbá és rugalmasabbá tennie a bőrt, tele van mindenféle csoda összetevőkkel (C-vitamin, bio-peptidek, hialuronsav), de én semmi változást nem vettem észre… Semmit. Pedig tényleg elég koncentráltnak tűnik, a leírása alapján nagyon tetszett, illatanyag sincs benne, de felesleges pénzkidobás volt. A nagyon aprócska, de annál zavaróbb ráncom még köszöni szépen jól van…

Elérhetőség: gyógyszertárak




Avon Distillery Lash’d Up Mascara (3499 Ft)

Az Avon Distillery a márka eddigi legklasszabb termékcsaládja, legalábbis szerintem :). Nagyon szuper arcápolási termékekkel kezdték (vegánok, illatanyagmentesek, természetes összetevőket tartalmaznak, nem okoznak irritciót és a csomagolás is nagyon ízléses) és most sminkekkel folytatják a diadalmenetet. Elsőként a szempillaspirál került hozzám, ami tele van ápoló olajokkal, nagyon jó kialakítású, normál sörtéjű keféje van és picit szárazabb formulája, ami az én személyes kedvencem, ha spirálokról van szó. Gyönyörűen különválasztja a pillákat, megemeli és dúsítja őket. Amolyan természetesen drámai hatást lehet vele elérni. A tartóssága is abszolút rendben van, nem mászkál, maximum a nap végére kezd el peregni egy picit. 

Elérhetőség: Avon webshop




La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 (2300 Ft) + Cicaplast Levres (1600 Ft)

Nem igazán jöttem rá, hogy miért, de az elmúlt időszakban teljen tropára ment a bőr az ajkaimon, szó szerinte fáj és égett az egész… Vagy a hülye maszk miatt, vagy az új fogkrémet kellett megszoknom, nem tudom. Mindenesetre szükségem volt valami nagyon extra ápolásra és eszembe jutott, hogy a La Roche Cicaplast termékei mintha pont erre lettek volna kitalálva. Így hát hazajött velem egy balzsam meg egy ajakápoló és ez a kis duó pár nap alatt orvosolta is a problémámat! Rúzst és szájfényt egylőre még nem tudok használni, azonnal elkezdik irritálni a bőrömet (kivéve a színezett balzsamok), de már nem száraz, nem fáj és nem is éget semmi. A Cicaplast Baume azóta az orromat (sokat fújom) és égési sérüléseket is sikeresen kezelt. 

Elérhetőség: gyógyszertárak


4 megjegyzés:

  1. Szia! Én győri vagyok és az itteni dm-ekben kapható a tégelyes testápoló a Copacabana termékcsaládból. Nagyon örültem neki, mert ezer éve szeretnék venni egy Bum Bum Cream-et, de nagyon sajnálom rá a pénzt. Egyébként szuper kis cikk lett, a Palmer's-es testápolót biztos ki fogom próbálni, a szájfény és a szempillaspirál is beleégett most az agyamba. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is lehet már kapni szerencsére, meg is vettem :D

      Törlés
  2. Én megvettem a tégelyes testápolót a Copacabanaból és már most imádom, pedig még csak egyszer használtam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szuper az illata meg az állaga is, nekem is tetszik :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.