TESZT | Avon Distillery sminkek

Az Avon az elmúlt 1-2 évben izgalmasabbnál izgalmasabb új termékcsaládokkal jelentkezik, amik szorosan követik a globális arcápolási trendeket. Ilyen volt a Mission Y és Eclat, a koreai arcmaszkok, valamint a tavaly bemutatott Distillery, ami tiszta összetevőjű, vegan vonalat képviseli. Ezek a termékek már nem csak belsőleg, hanem külsőleg is egy újabb szintre emelkedtek, szépek, letisztultak, elegánsak, abszolút nem ‘olcsó’ hatásúak. De egészen idáig a sminkek nem követték ezt az irányt. Azonban az elmúlt hónapban bemutatásra került a Distillery sminkvonala, amibe sikerült első látásra beleszeretnem, hiszen olyan másnak tűnt, mint a márka eddigi termékei. Gyorsan be is kértem pár terméket tesztelésre, mert kiváncsi voltam, hogy vajon csak külsőleg, vagy belsőleg is történtek-e változások…




A Distillery sminkek ugyanúgy vegánok és illatanyagmentesek, mint az arcápolási vonal, az összetevők itt is tisztábbak valamint növényi eredetűek. A csomagolás maradt fehér és réz, a kompaktok pedig a környezettudatosság jegyében papírból vannak (szuper kezdeményezés, hiszen ezek sokkal egyszerűbben újrahasznosíthatóak, mint a műanyagok). Az árszínvonal is picit magasabb a megszokottnál, de a minőséggel arányos. A kínálatban egyelőre (sajnos) csak három termék található: szempillaspirál, mono szemhéjpúder és púderalapozó. Én még idevettem a tisztító balzsamot is, így ez is szerepel a tesztben ;).





Distillery Shadow Shots Eye Shadow (3499 Ft)

Rögtön kezdem azzal, hogy nem feltétlenül tartom jó ötletnek a mono szemhéjpúdereket, szerintem sokkal jobban illett volna egy nude színekből álló paletta a Distillery vonalba, de sajnos ezt nem én döntöm el :D. Ettől függetlenül az ég világon semmi probléma nincs ezzekkel a szemhéjpúderekkel. A képek alapján azt hittem egyébént, hogy egy matt és egy fényest színt választottam ki magamnak, de kideürlt, hogy a 310 és a 330 is matt… A 310 (neveket akarooook!!!) egy szépséges bézses barack, a 330 pedig egy sötétbarna, egyszerű alapárnyalatok természetes sminkhez. Mind a kettőnek kellemes a formulája, puhák, pigmentáltak, könnyen satírozhatóak és egy picit porolnak csak. Nekem nagyon tetszik a minőségük, sokkal jobbak, mint az Avon kínálatában található többi szemhéjpúder, de még a drogériás szintet is bőven átlépik, szerintem leginkább a Bobbi Brown-hoz hasonló a minőségük (könnyű kezelhetőség, építhető formula, természetesség). Az ára is természetesen magasabb, picit még én is soknak találom a 3500 Ft-ot egy monoért, de leginkább azért, mert palettákhoz vagyok szokva. Egyébként összesen 7 árnyalat közül lehet válogatni, ebből 2 matt (lásd a képeken :D), 5 pedig fényes és meglepő módon nem csak természetes színeket találunk a kínálatban (kék, lila, rózsaszín).






Distillery Pressed To Impress Powder Foundation (4499 Ft)

Éppen nagy púder kutatásban vagyok, semmi nem elég jó és semmi nem tetszik, szóval jókor jött ez a teszt. A Pressed To Impress elméletileg egy púderalapozó, gyakorlatilag én csak alapozó fixálására használom, de van fedése (építhető), szóval akár egy könnyed, természetes hatású alapozóként is beválhat. A formula wow… Azt hiszem életemben egyszer találkoztam hasonlóval, a MAC Careblend púder volt ilyen, csak ugye, azt kivonták a forgalomból. Nagyon finom és lágy a textúrája, egyáltalán nem az a száraz, kemény púderes jellegű. Gyönyörűen rásimul az alapozóra, egybeolvad vele és ugyan matt finisű, de valahogy mégis teljesen bőrszerű, tényleg nagyon szépen mutat az arcon. Tapintásra egész nap bársonyos, szépen lefixálja a sminket, picit fénylik csak át a kritikus területeken. Sehol nem esik szét, nem tűnik el, egyedül a mimikai ráncokba hajlamos minimálisan beülni, de ez könnyen javítható. Amit a legjobban szeretek benne az pedig, az, hogy a szemkörnyéken sem lesz száraz. Ez nálam eddig minden púder legnagyobb hibája volt.




Összesen 6 árnyalatban kapható, én ebből a legvilágosabb 100-asat használom, ami a legnagyobb bánatomra minimálisan sötétebb az alapozómnál, de a kész sminknél ez már nem tűnik fel szerencsére. A kompaktban nagyon világosnak tűnik egyébként, de én úgy látom, hogy mintha oxidálódna egy picit. Persze az is lehet, hogy nem jók a fények a szobámban :D. Gyanítom, hogy ez a szín dolog igazából csak nekem gond, a sminkhasználó lakosság 99%-ának biztosan sötétebb a bőre az enyémnél :D.




Distillery Lash’d Up Mascara (3499 Ft)

Nagyon nagy szerencsém volt a Distillery szempillaspirállal, mert pont az a fajta, amit nagyon-nagyon szeretek és szinte csak ilyeneket szoktam venni/használni. Normál, egyszerű, de nagyszerű kefe és picit szárazabb formula, amivel a legszebb különválasztott, természetes, de mégis látványos pillákat lehet varázsolni. A formula tele van ápoló olajokkal, de szerencsére nagyon tartós, ugyanakkor könnyű lemosni. Nekem egyébként leginkább a L’Oréal Paradise Lashes és a Too Faced Better Than Sex spirálokhoz hasonlít a hatása ;). Mást nem is tudok hozzáfűzni, szerintem szuper darab.




Distillery Clean Break Cleanser (5000 Ft)

Mostanában kezdtem el felfedezni a double cleansing csodáit, ezért mindenképpen ki akartam próbálni a Distillery arctisztító balzsamot is. Az összetevők tényleg szuperek, az alapot a barackmagolaj és a kakaóvaj adja egy kis mangóvajjal és uborkakivonattal kiegészítve. Ez utóbbi illatosítja egyébként a terméket, ami kicsit meglepett, mert egy balzsamnál nem számítottam ilyen friss, könnyű, zöld illatra, de egyébként nem rossz, csak picit erős. A hatására nem panaszkodhatok, egy egészen kicsi mennyiség is lehoz minden sminket (nálam ez nagyon sok sminket jelent), még a vízálló szemöldök zselét is. A formula nagyon olajos, kicsit nehéz és meg is marad a bőrön a letörlése után is a zsíros érzet, szóval akinek a pórusai ezt nem szeretik (én), annak azonnal folytatnia kell a két lépéses tisztítást egy habzó lemosóval. Ezt én hibának/problémának nem mondanám, mert egy olajos balzsam, persze, hogy olajos lesz, csak vigyázni kell vele annak, aki erre érzékeny. Az viszont bibi, hogy a tégely nagyon picike (50 ml) és ehhez képest nem egy olcsó termék, viszont a mérete miatt ideális utazáshoz. Kicsit tipródok azon, hogy megéri-e az árát…





Összességében nálam abszolút telitalálat a Distillery sminkvonala, csak gratulálni tudok hozzá az Avon-nak. Tényleg egy teljesen új szint minőségre és felhasználói élményre is. Nekem egyértelműen a púder a kedvencem, egyszerűen imádom, pont erre vágytam, csodásan néz ki egész nap a sminkem, amióta használom. A spirál is bomba, nekem pont ez a típus a kedvencem, de szerintem lesznek olyanok, akik nem fogják kedvelni ezt a formulát. A szemhéjpúderek nagyon jók, csak jobbak lettek volna palette formában, de így szívesen fogom őket használni. A balzsam is rendben van, itt ahogyan már említettem az árral nem vagyok annyira kibékülve a mennyiséghez képest. Nagyon remélem, hogy a jövőben bővülni fog a kínálat és hogy mások is legalább annyira megszeretik ezt a vonalat, mint én :).

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.