TESZT | MAC újdonságok - Fix+ Magic Radiance, Radiant Matte Bronzing Powder, Eye Brows Big boost Fibre Gel

Az elmúlt időszakban a MAC magyarotszági webshopjában kétszer is volt lehetőség 24%-os kedvezménnyel vásárolni és nagyon rossz voltam, mert mind a kétszer ki is használtam :D. Első körben kicsit alapvetőbb dolgokat szereztem be (korrektor, alapozó, szemhéjbázis, ajak primer) és ezek ugyan nem új termékek, de nekem van, amelyik viszonylag új, ezért róluk is mesélek egy kicsit. Második körben viszont csak újdonságok kerültek be a kosaramba, többek között a Fix+ család friss verziója és a nyári limitált kollekció egyik bronzosítója. Lássuk is őket!





Prep + Prime Lip (6900 Ft) + Pro Longwear Paint Pot (8200 Ft)

Nagyon-nagyon régen használtam ezt a két terméket utoljára, már szinte nem is emlékszek, hogy milyenek voltak, mennyire szerettem őket anno. Sajnos egyik sem olyan nagyon szuper, mint ahogyan azt gondoltam… A Prep+Prime Lip nekem nagyon kiszárította az ajkaimat, pedig elméletileg hidratló hatásúnak kéne lennie. Lehet, hogy valamit rosszul csinálok, vagy nem tudom, de sajnos egyelőre csak különleges alkamakkor fogom inkább elővenni. A Paint Pot-nak leginkább a színével van a gond, de ez inkább az én hibám… Nikkie Tutorials mindig a Soft Ochre árnyalatot használja, neki pedig hasonlóan világos a bore, mint az enyém, szóval azt gondoltam, hogy akkor értelemszerűen nekem is jó lesz. Nem lett az, kicsit túl sárga és sötét, de jól eldolgozva nem olyan nagy gond amúgy. A színek intenzívebbek rajta, de azért kell egy kis technikai tudás ahhoz, hogy eldolgozza az ember rajta a szemfestékeket. NEm rossz, előveszem minden reggel, de nem is egetrengetően szuper. Egyiket sem venném újra…




Eye Brows Big Boost Fibre Gel (8200 Ft)

Nem olcsó ez az új szemöldökdúsító-formázó színezett ‘zselé’, de egyelőre úgy tűnik, hogy minden fillért megért. Kicsikét kezelhetetlen szemöldököm van, nem túl ‘nagy’, viszont sűrű és hosszú szálaból áll, amiket nehéz kordában tartani és szépen megformázni. Eddig a Maybelline elég hasonló termékét használtam, de azt nyilván megszüntették és azóta is szenvedek. Hol porral, hol ceruzával próbálkozok, de néha azokat olyan természetellenesnek látom. Én inkább a most egyébként nagyon menő, felfelé fésült bozontos szemöldököt szeretem és a Big Boost Fibre Gel-el pontosan ezt a hatást lehet elérni. Nagyon szépen tartja egész nap a szálakat, pont megfelelő mennyiséget lehet felvinni, nem lesz száraz és kemény. A színe pedig tökéletes, a Stylized árnyalat egy hidegebb tónusú közép barna, ideális a hajamhoz. Összesen egyébként 8 verzió kapható belőle, még vörös is van közöttük, szóval elég jó a kínálat. Szuper, tetszik, marad egy jó ideig :).




Fix+ Magic Radiance (7600 Ft)

Még az előző rendelésemhez kaptam egy picike mintát ebből az új Fix+ permetből és annak ellenére, hogy olaj is van benne (általában nem szereti a bőröm) nagyon megtetszett, nem irritált, nem pattogtam ki tőle, szóval jött haza a teljes méretű. Én eddig is nagyon szerettem a Fix+-t, szinte mindig volt itthon belőle, szerintem elég jók az összetevői is, a sminknek pedig tényleg nagyon jót tesz, mesésen egybeolvaszt mindent az arcon. Ha jól látom akkor a Magic Radiance eléggé különbözik a normál verziótól, kb. kétszer annyi összetevője van, többek között csipkebogyó olaj és jojoba is van benne, meg rengeteg egyéb kivonat (alga, koffein, tárnics, élesztő, rizskorpa, selyempor, szalicilsav, turmalin). Sajnos megtévesztően úgy hirdetik a MAC-nél, hogy illóolajok vannak benne, de én ilyet nem láttam a listában, szóval nem értem a dolgot (illata van persze, de az sima fragrance-ként van jelölve). A hatása számomra nem sokban különbözik a sima Fix+-tól, ugyanolyan eredményeket értem el vele, talán a bőrömnek jobb egy kicsit. Még egyszer nem venném meg, maradok a rózsásnál.




Radiant Matte Bronzing Powder (9800 Ft)

Manapság a bronzosítókat legalább annyira imádom, mint a highlightereket, lassan több is lesz belőlük itthon… Mindig keresem az új formulákat, a minél természetesebb színeket és imádom, amikor kincsre bukkanok. A MAC limitált nyári kollekciójában, a Bronzer-ben található Radiant Matte Bronzing Powder Beige-ing Beauty pedig egy igazi kincs kívül és belül is. Szépséges bronz csomagolást kapott fényes részletekkel, ez most tényleg extra nyáriasra sikeredett, nem úgy mint a tavalyi pink márványmintás kiadás. A bronzosító pedig egyszerűen tökéletes! A formula valami elképesztő, szó szerint belesimul a bőrbe, lágy, könnyen kezelhető, pillanatok alatt el lehet dolgozni. A finise finom matt, de nem száraz-púderes hatású, inkább bársonyos. A szín pedig telitalálat, nagyon világos és csak kicsit meleg (rajtam inkább semleges), ideális a legvilágosabb bőrre is. Nagyon örülök, hogy megvettem, pedig nem is akartam :D. Sajnos a formula limitált, a MAC állandó kínálatában ilyen típusú bronzosító nem kapható.





Összességében az igazán új termékek szerencsére nem okoztak csalódást, bár meglepő módon az egyik kedvencem az lett, amit eredetileg meg sem akartam venni (amióta megérkezett rá sem néztem más bronzosítóra…). A Prep+Prime Lip óriási nagy csalódás viszont, pedig nagy elvárásaim voltak vele szemben. Ebből is látszik, hogy egy márkán belül is milyen nagy eltérések lehetnek…

2 megjegyzés:

  1. A bronzosítót a múltkori instás akció során szereztem be, de valami furcsaság történt rögtön kettőt küldtek teljesen ingyen :D De egyáltalán nem bánom, tényleg csodás, az én kicsit sötétebb bőrömhöz is passzol.

    VálaszTörlés
  2. Az ajak primer tényleg nem nagy szám, a Paint Pot tényleg túl sárga :)
    Az 50%-os akció keretén belül rendeltem meg két arcpermetet, ezt, amiről írtál és a kókuszosat, amit már korábban is próbáltam és nagyon szeretem. Előbbinek a szórófejével van egy kis gondom, konkrétan arcon köp, nem túl kellemes érzés.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.