Népszerűtlen beauty vélemények tőletek

9:29 de.
A napokban szembejött velem egy elég jó kis videó a Youtube-on, aminek az volt a lényege, hogy a vlogger instán rákérdezett, hogy a követőinek milyen népszerűtlen véleményeik vannak beauty témában és azokra reagált. Nagyon megtetszett a koncepció, ezért úgy dönöttem, hogy írott poszt formájában én is megvalósítom a saját verziómat. A válaszolóknak nagyon-nagyon-nagy köszönöm, hogy segítettek, szuper véleményeket és gondolatokat küldtetek, alig vártam, hogy leírhassam a sajátjaimat róluk. Ha valakiét most nem írtam meg, akkor elnézést kérek, de annyian küldtetek választ, hogy nem győztem válogatni! Enjoy :)! (Neveket nem írtam, nyugi!!!)

“A baking előben szörnyen néz ki és felesleges, a youtuberek túl sok alapozót és korrektort használnak.” – Igazából ezzel egyet kell értenem. A baking-et sokáig használtam, én magamon nem éreztem soknak, de már régebben elhagytam a rutinomból és visszagondolva tényleg felesleges volt :D. A youtuberek sminkelési szokásait nem is értem… 3-4 pumpányi alapozó, plusz egy jó vastag réteg korrektor mellé… Pazarlás és mindegy, mert a sok fény és utómunka úgyis feljavítja a külsejüket, szóval, minek?

“A Huda Beauty-t visszataszítónak tartom, az Avon-nál tök jó cuccok vannak.” – Haha, ez milyen igaz! Huda Beauty fooooooojjjjjjj, soha nem kéne semmi tőlük! Az Avon viszont nagyon korrekt, meglepően szuper darabokat lehet találni a kínálatukban.

“Szerintem a MAC túl van hypolva annak ellenére, hogy állatokon tesztel.” – Régen nagyon nagy volt a márka körül az őrület ez tény, de szerintem ez mára lecsillapodott, nekem már nem tűnnek olyan relevánsnak, mint mondjuk 5-10 éve. Én az innováció hiányát okolnám, de amúgy lehet, hogy rosszul látom a dolgokat. Vannak jó dolgaik, én képtelen vagyok lemondani pl. a Studio Fix alapozóról, mert náluk van a tökéletes árnyalatom. De ezen kívül minden termékük pótolható mással.

“Az YSL, Dior és Chanel rúzsoknak csak a csomagolása jó minőségű.” “Chanel… Jónak kéne lennie, ha már drága, de egy darab kaka XD.” – Régen odáig voltam a luxus márkák sminkcuccaiért, úgy gondoltam, hogy attól jobbak nincsenek. Pedig valójában szánalamasan rosszak az esetek 90%-ban… Csak a márkajelzést és a csomagolás miatt lehetnek ilyen drágák, mert a minőségük nem éppen a legjobb. Van pár kivétel, de szerintem nem éri meg ilyesmit venni. Inkább támassunk indie márkákat :).

“A Jeffree Star és Shane Dawson paletták csúnyák, csak a hírnevük miatt lett sold out.” – IGAZ! De még mennyire :D. Már én is kifejtettem, hogy annyira gáz a színkombináció, soha nem tudnám egyiket sem normálisan használni. Itt a hájp nem a smink miatt, hanem Shane miatt volt.

“Szerintem jól néz ki az erős szem és szájsmink egyszerre. Esetleg még erős kontúr is.” – Szerintem is! Semmi baj nincs egy jó kis glam sminkkel, gyönyörűek tudnak lenni, anélkül, hogy túl soknak látszanának. 

“Rajtam a highlighter borzalom. És igazából máson se tetszik.” – Neeee, összetöröd a szívem :D. Én imádom mindenkin, de leginkább magamon, nekem ez a kedvenc smink elemem, ez ad életet az arcomnak. Ugyanakkor megértem, hogy miért nem szimpatikus a dolog, mert még szerintem is elég természetellenes, de hát olyan szép amúgy :D.

“Kb. az összes sminkfixáló spray (a GlamGlow az egyetlen jó, azt imádom). És a highend szempillaspirálok. Szerintem a drogériás is ugyanolyan jó.” – A sminkfixálós dologgal ellenkeznem kell, én is imádom a GlamGlow, de mellette a Fix+-t, meg az All Nighter-t, meg még egy párat is. A szempillaspirál dolog abszolút igaz, teljesen felesleges drágát venni belőle, tök ugyanazt tudják, mint az olcsóbbak.

“Én a beauty blednereket útálom, total alapozó pocsékolás szerintem.” – Nagyon sokáig szivacspárti voltam, jó eszközök, sok mindenre jók, sok technikához egyszerűbb őket használni, de ugyanakkor ma már elő sem veszem őket. Sokkal job az ecset és tényleg sokkal kevesebb alapozó fogy vele, mint a BeautyBlender-rel…

“Utálom a TBS-t.” “TBS, a testvajaik illata a legolcsóbb drogériás (pl. dm sajátmárkás) darabokra emlékeztet és a hajápolóik sem jobbak.” – Haha, én is :D.

“CP (ColourPop)… kicsesztek velem, nekik állt feljebb és nulla minőség…” – Őszinte leszek… Az elején odáig voltam a ColourPop cuccokért, olcsók voltak, jónak tűntek, jókat is írtam róluk, használtam őket egy ideig, aztán azt vettem észre, hogy hozzájuk sem akarok nyúlni, mert attól lekopott róluk minden felirat, hogy a fiókban ültek. Utólag belátom, hogy olcsó húsnak híg a leve, a paletták porolnak, picik, a márka pedig önismétlő és túl sok. Inkább veszek egy darab Anastasia vagy Jeffree palettát, mint négy ColourPop-ot…

“Inglot… nem értem a hype-ot…” – Én sem… Bementem az üzletbe (itthon), az alapozóválaszték pocsék, nincs elég világos, mindegyik illatos, a szemhéjpúder monók kemények, púderesek, az árak el vannak szállva. Az Inglot olyan, mint egy Monet festmény… messziről jól néz ki, közelről egy katyvasz :D.

“Műszempilla.” “Műköröm és műszempilla, mint hétköznapi viselet. Mármint, hogy ez nekem nem jön be, hogy olyan kinézetet tegyünk normálissá, ami nem az.” – Egyet is értek, meg nem is. A műszempillákat én személy szerint szeretem nagyon, nekem sajnos elég mélyenülő szemeim vannak és ezt szépen lehet ellensúlyozni velük, rajtam nem hatnak olyan természetellenesen (szerintem). A nagyon drámaiak alkalomra fantasztikusak tudnak lenni. Hétköznap már ritkán teszem fel őket amúgy, de régen szemsmink helyett műpilláztam elég sokáig. A műköröm viszont… Elképzelésem sincs, hogy főleg a hegyes, többcentis karmokkal hogyan lehet bizonyos hétköznapi tevékenységeket elvégezni… Engem halálosan zavarna, gyűlölöm a hosszú körmöket magamon és másokon is. Fú, most eléggé magam elé vizionáltam pár dolgot és kirázott a hideg…

“Hogy a Glamour-napok + minden kuponozás egy iszonyat káros dolog.” – Ezen én is sokat gondolkozok mindig, hogy vajon van-e értelme és hogy tényleg megéri-e. Én már évek óta nem járok fel pester kuponnapozni, nem szeretem alapjáraton sem a tömeget, nincs az egészhez türelmem, nekem nem éri meg a bosszúságot az a pár ezer forint, amit esetleg megspórolhatok. A túlzott fogyasztás környezetkárosító hatásáról pedig ne is beszéljünk. Értem én, hogy pörgetni kell a gazdaságot, de egy kuponnap szerintem nem tesz hozzá annyit, hogy megérje. Én tuti meglennék nélkülük…

“UTÁLOM A VIDEÓKAT imádtam a blogcikkeket, a legtöbb blogger hangja megöl.” – Éljenek a blogcikkek!!!! Külföldi videósokat nézek, de nagyon keveset, néha még ők is idegesítenek (kivétel Bailey Sarian, őt napokig elhallgatnám), a magyarok meg no comment, jesus save me…. :D. Kivétel nélkül mind affektál, hihetetlenül nem tudnak természetesek és önmaguk lenni (vagy, ha ez az igazi énjük, akkor súlyosabb a probléma, mint gondoltam) és nem értem, hogy miért. 

5 megjegyzés:

  1. Nem tudtam elküldeni de.... Az Elizatbeth Arden 8 hour cream 15x áron adott vazelin :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De szó szerint és istenítik, meg kult cucc...

      Törlés
  2. Látszik H az instát nem követem annyira pedig ez jó kis topic.Nekem a Mac cuccok közül van egy-kèt szent grál.Nálam ami így kimaradt az a baking meg a kontúrozás. Felesleges volt. Nem vagyok hajlandó általában 1 órát szarakodni sminkkel. Nálam is a kuponnap a pokol. Ami nekem nagyon durva H mennyi sminkcuccot halmoznak fel az emberek. Nekem is van, de amit látni a videókban, az beteges mennyisèg. Ha nem vagy sminkes, aki másokra elkenegeti, nem hiszem h valaha is elhasználható. Meg nem is tetszik amit közvetít, hogy vegyèl meg minden szart. Èn is saját bőrön tanultam meg, hogy ugyan rohadt nehezen állok ellen de felesleges 3 gagyi rúzs ha van egy jó. Sokszor belefutottam abba is, mikor mèg fiatal voltam ès nem volt elèrhető a net mindenhol, hogy rámdumáltak olyat parfümèriában, ami se állagban sem színben nem volt jó, ráadásul drága termèk volt.

    VálaszTörlés
  3. Bocsi, de az Inglot-nál muszáj ellenkeznem. A zselés tusaik egyszerűen fantaszikusak, rengeteg szín van és nagyon, de NAGYON tartósak. Konkrétan egy atomtámadást is túlélnek. Illetve a mixing medium is zseniális, nem csak a saját zselés tusaikat lehet vele újraéleszteni, hanem bármilyen zselés tust, és szemhélypúderből vagy pigmentből is nagyon egyszerűen lehet vele tust csinálni. Ha már pigmentről van szól: az Inglot pigmentek gyönyörűek. Olcsóbbak, mint a MAC, és sokkal különlegesebb színeik vannak. Én személy szerint a szemhéjpúdereiket is szeretem, tényleg kemények, de a pigmentáltságuk és a satírozhatóságuk nagyon jó. Külön pluszt jelentenek azok a mono-k, amikben három szín van. Remélem, sikerült valakit meggyőznöm, hogy ezt-azt kipróbáljon :)

    VálaszTörlés
  4. Ez jó kis téma :) egyből az első pont, a baking... toltam egy ideig én is minden reggel munkába menet, aztán egyszer csak elhagytam, és fel sem tűnt... :D A bronzosító/kontúrozó használattal biztos én vagyok béna, de mindegy milyen minőséget, mindegy milyen alapra, mindegy mivel viszek fel és hiába dolgozom el bárhogy, patchy marad.... persze ha nekiindulok egy karácsonyi bulinak és jó vastagon viszem fel, mert a félhomályban legalább látszik belőle valami, akkor nem foltos, de hétköznapra nyilván nem tolok fel fél kilót :) High end cuccok: némi Clinique, Paula's choice és egyéb kivétellel semmit nem használok ami high end. Volt egy Estée Lauder rúzsom amit szerettem, de ilyen kis tinglitangli szín, ugyanolyan fedéssel, mintatermék volt, nem venném meg tízezerért (vagy isten tudja mennyibe kerülnek ma). Chanel és egyéb márkák... Dior, Giorgio Armani stb, vicc az összetevő lista általában, nevetséges áron középszerű cuccok. Sminkfixáló: nekem egyik sem fixált eddig, a Fix+ sem, kaptam max egy dewybb és egységesebb arcot. Inglot: még Lengyelországban jártam az üzletben évekkel ezelőtt, engem megvettek kilóra, főleg a tökre alacsony áraik miatt. Itthon is bementem, mikor megnéztem mi mennyibe kerül, dobtam egy hátast :D Nem tudom kint is felment-e azóta, de amennyiért itthon adják, az vicc. Highlighter: pont, hogy rajtam mintha nem lenne eltalálva soha (bár volt aki megdícsérte, remélem őszintén :D ), másokon bejöhet.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.