TESZT | Pupa Beauty Touch Foundation Stick SPF15

8:17 du.
Van az úgy, hogy az ember lányának el kell engednie bizonyos dolgokat, még akkor is ha nagyon fáj. Hosszú éveken át szinte minden egyes nap teljes fedésű, erősen mattító hatású alapozókat használtam, amit huszonévesen nem bánt a bőröm, még 30 évesen sem, de közel 34-hez már zokon veszi. Az elmúlt időszakban nagyon megváltozott az állapota, átfordult kevert-szárazba, a t-vonal még enyhén fényesedik, de alapvetően több gondoskodást és odafigyelést igényel, különben bosszút áll. Például azzal, hogy hámlik és ledobja magáról a matt alapozókat. Ideig-óráig, plusz mindenféle trükkökkel meg tudom oldani a problémát, de kezd nagyon elfajulni a helyzet, mostanában már konkrétan utáltam a tükörbe nézni és a széteső alapozóimat bámulni. Nem fogom őket szidni, tartom magam ahhoz, hogy a MAC Studio Fix és a NYX Can’t Stop Won’t Stop is nagyon jók, csak nem az én jelenlegi bőrömnek. Talán nyáron. Szóval kétségbeesett alapozó keresésben vagyok. Hihetetlenül nehéz ugyanis olyan darabot találni, ami megfelel minden elvárásomnak:

  • legyen illatanyagmentes, ez a legfontosabb (vagyis kilőve a kínálat 85-90%-a)
  • legyen nyilván színben megfelelő (ez sem egyszerű…)
  • ne legyen matt
  • de ne is legyen túl fényes és tele mindenféle olajokkal
  • legyen normális, legalább közepes fedése





Elhiszitek, ha azt mondom, hogy alig találtam olyan alapozót, aminél mindegyik tételt ki tudtam pipálni? Pedig azt mondtam magamnak, hogy oké, a pénz nem számít, ha 20ezer forint lesz, akkor annyi lesz, de kell találnom egy normális darabot, amit öröm felkenni és öröm utána belenéznem a tükörbe, akár a nap végén is. Megnéztem a-tól z-ig mindent, imádtam volna egy Armani Luminous Silk-et, de természetes nincs elég világos belőle, plusz illatos, a MAC hidratáló alapozóit túl olajosnak találtam, a drogéria esélytelen a színek miatt, külföldről meg nem mertem rendelni, mert féltem, hogy nem jó árnyalatot választok. Egy kb 60 eurós Hourglass alapozónál meg nem mindegy, hogy akkor vagy jó lesz a szín, vagy nem. Szóval meg voltam lőve. Szinte fel is adtam a dolgot. Aztán jött a GLS és hozott egy csomagot a Pupa-tól, amiben nem csak az új tavaszi kollekció lapult, hanem a Beauty Touch stick alapozó is.




Stick alapozókkal eddig még nem volt túl nagy szerencsém, nem is próbáltam olyan sokat, nem igazán éreztem magaménak ezeket a ’zsírosabb’ formulákat. Amikor elolvastam a Beauty Touch-nak az összetevőlistáját, akkor ettől sem számítottam túl sok jóra, mert eléggé elöl van egy olaj/viasz benne és rögtön attól féltem, hogy ettől én tuti ki fogok pattogni. De persze jó blogger vagyok és adtam neki egy esélyt. A csomagolását nem nagyon szeretem, picit olcsóbb hatású, elég könnyű műanyag, kicsit lötyög is és nagyon nehéz a kupakot leszedni, mindig attól félek, hogy az alapozó látja kárát az erőlködésnek. De legalább nem néz ki rosszul, elegáns, egyszerű fekete, ezüst feliratokkal, az alján a színkóddal. 




Összesen 9 árnyalatban kapható, ez nem túl nagy választék, de van elég világos, ami passzol a bőrömhöz, ez mindenképpen pozitívum és nagyon örülök neki. A 010-es Light Beige lett a kiválasztott, ez egy picikét melegebb, sárgásabb tónus, talán leheletnyit sötétebb, mint kellene, de nem igazán lehet észrevenni szerencsére. A 001-es Porcelain ettől világosabb, de nagyon nem tetszett, hogy túl hideg és rózsaszín. A formula kellemesen krémes és szépen, egyenletesen eloszlatható a bőrön. Szerintem ecset való hozzá, nekem a szivacs annyira most nem vált be, de akár ujjal is el lehet dolgozni. A fedése közepes és gyönyörű természetes, tetszik egy rétegben, nem hiányoltam a full coverage hatást. Építeni lehet, de úgy túl soknak tűnt a bőrömön. A korrektorok szépen terülnek rajta, nem szedik fel, egybeolvadnak vele teljesen.




Természetesen egy krémesebb, zsírosabb alapozóról van szó, egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy nagyon tartós lesz és hogy nem fog átfényesedni. Púderrel együtt is fényesedik, de nem annyira bántóan és még mindig ez a jobb, mint az, hogy egy matt finisű szétessen rajtam a nap közepére. Naponta 1-2 alkalommal nézek rá, felitatom a felesleges olajat, akár egy zsepivel is is és kész. De egyébként, ha nem javítanám, akkor sem lennék feltűnően fényes, maximum kissé ragyogóbb, mint máskor. A tartósság a kritikus területeken kívül rendben van, azonban az államon, az orromon és a szemüvegem által érintett felületeken látom a nap végére a kopást, ha közelről megnézem. Ez sem horror, mivel eleve nem durva a fedése, ezért alig észrevehető ez a hiba. Persze jobban örülnék, ha nem lenne, de mint mondtam, egy ilyen típusú alapozónál, nem nagyon lehet jobbat elvárni, pláne kevert bőrön. Teljesen száraz bőrön valószínűleg ettől enyhébb lenne a kopás. 

Mindezek ellenére is azt kell mondanom, hogy számomra most ’életmentő’ volt a Beauty Touch. Sokkal jobban érzem magam, mint a matt alapozóimmal szívesebben nézek tükörbe, ragyogóbb a bőröm, nem pattogtam ki, nincs benne illatanyag, jó a színe, nem rossz az ára és felfedeztem egy teljesen új alapozási rutint is. Könnyen és nagyon gyorsan tudok vele dolgozni, ráadásul egyszerre három színt is használok: a highlight pontokra felviszem a 001-es árnyalatot, a kontúr területekre pedig a 003-at, szépen egybedolgozom a 010-el őket és tökéletes lesz minden, korrektor sem kell annyi és a bronzosítóból is kevesebbre van szükségem. A stick kialakítás nagyon praktikus és nem megy kárba semmi, mert pont annyit anyagot viszek fel, amennyire szükségem van. 




Bármennyire is szeretnék még mindig teljesen lefedett, matt és bársonyos próbababa arcot, rá kell jönnöm, hogy ez jelenleg nem megvalósítható és sokkal szebb és jobb minden, ha picit természetesebbre veszem a figurát. Örülök, hogy kipróbálhattam a Beauty Touch alapozót, nagyon kellemesen csalódtam benne és nagyon a szívemhez is nőtt. Nem mondom azt, hogy már nem fogok mást soha használni és kipróbálni és megtaláltam az igazit, de egyelőre tökéletes alternatíva a többi alapozóm helyett, amíg nem találok egy ettől is jobbat vagy amíg a bőröm vissza nem változik (biztosra veszem, hogy ilyen nem lesz :D). Száraz, normál és akár száraz/kevert bőrű társaimnak melegen ajánlom kipróbálásra, ha egyszerűen használható, természetes hatású és jő minőségű terméket keresnek. Love you Pupa :).


2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik! Nekem is pont ilyen a bőröm, mivel babát várok vízhiányosabb, szárazabb (a hajam is kevésbe zsírosodik hálleluja, elég heti 2 hajmosás). Én is a mac studiot használtam, ráadásul pont azt az árnyalatot mint te. Ami nekem pld bejön de ez se minden nap: mac alapozót keverem pici strobe krémmel és pici pumpa missha perfect cover bb krém. Ez utóbbi illatos ugyan de nekem évek óta kedvencem, viszont nem fed úgy mint a mac (sajnos nekem pigment foltjaim vannak, majd ha meg lesz a kicsi meg nagyobb lesz és nem kell szoptatni akkor tervezek hogy megyek magánklinikára leszedetni ezt a foltos réteget, mert már nagyon unom, hogy gyakorlatilag ez az egy dolog ami zavar a külsőmben de ez nagyon és nem győzöm kenni rá a folthalványító szérumokat, savakat és még se halványodik). Én idén töltöttem a 34-et:) Köszi a posztot, sanszos hogy megrendelem én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon sokszor próbáltam bekeverni a studio-t, de általában szétesik a plusz dolgoktól :( most inkább mellőzöm, mert nagyon sok lett és inkább ezt a pupát vagy egy könnyebb alapozót választok helyette reggelente... Nem jó ezt így kimondani, de 30 felett mások a bőröm igényei :D

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.