Aktuális kedvencek | top5 arcápolás

Már lassan számomra is unásig sírok állandó jelleggel amiatt, hogy az érzékeny és allergiás bőrömre milyen iszonyatosan nehéz arcápolási termékeket találnom, a speciális kezelések irtó drágák (illatanyag mentes ránctalanító ráadásul nem túl sok van a piacon itthon, max talán Clinique...), arról meg ne is álmodjak, hogy a poros kis vidéki városkámban bármelyik drogéria vagy gyógyszertár tartana bármilyen olyan terméket, amit elvisel a fejem. Nehéz az élet... De azért néha-néha rábukkanok olyan dolgokra, amiket nagyon-nagyon megszeretek, plusz szerencse, hogy az arctisztítókra annyira nem vagyok érzékeny. Na, de ennyi elég is a károgásból, jöjjön a Top5 :).



1. Clinique Moisture Surge Intense Skin Fortifying Hydrator

A Müllerben ilyen cuki pici kiszerelésben (is) lehet kapni ezt a hidratálót, elég barátságos áron, így gondoltam miért ne, teszek egy próbát vele. Már az első használat után tudtam, hogy megtaláltam a nagy őt, így most készülök megvenni a nagy méretet belőle. Nagyon könnyed, gyorsan felszívódik, de mégis iszonyatosan hidratál és azonnal bársonyos tapintásúvá teszi a bőrt.

2. La Roche-Posay Serozinc

Őt nemrégen kaptam tesztelésre, de már tudom, hogy elválaszthatatlanok leszünk egy életen át. A Serozinc kifejezetten a nagyon érzékeny, pattanások, kipirosodásra és allergiára hajlamos bőrre lett kifejlesztve és nálam azonnal hatott, amióta használom abszolút nem pirosodik a bőröm és eltűntek az allergiás pöttyeim is. Aki hasonló cipőben jár mint én, azonnal rohanjon a legközelebbi gyógyszertárba, ahol tartják a márka termékeit és csapjon le rá, mert ez tényleg must have :). Ja és hatásosnak bizonyul a keratosis pilaris ellen is (pötyikék a felkaron).

3. Bebe More Melt Away arctisztító

A világ legjobb arctisztítója és pont. Persze nyilván kivonták a forgalomból, így fogalmam sincs, hogy mihez fogok kezdeni nélküle és hogy mivel fogom pótolni, stresszelek is miatta elég sokat (first world problems...). Amellett, hogy maradéktalanul megtisztítja a bőrt van egy nagyon minimális peeling hatása is, így nem csak makulátlan, de babapopsi simaságú is lesz a pofim a használata után, anélkül, hogy irritálva lenne. Csak a Müllerekben lehetett kapni, de elvétve még látni egy-két darabot.

4. Avon Nutra Effects Gentle 3 in 1 Scrub

Róla már írtam ITT, azóta is változatlanul nagyon szeretem, mert tökéletesen végzi a dolgát, leradíroz mindent, de elég gyengéd ahhoz, hogy ne irritáljon. Általában az ötödik kedvencemmel együtt használom, hetente egyszer, ha problémásabb a bőröm, akkor kétszer. Plusz ráadás, hogy nagyon pénztárcabarát.

5. Philips VisaPure Essential

Nem mondom azt, hogy nem tudnék az arctisztító készülékem nélkül élni, de nagyon megszoktam és nem szívesen mondanék le róla :). Maximum heti két alkalommal használom (általában inkább egyszer a radírom mellé), mert még az extra puha, érzékeny bőrre való fej is irritálna, ha minden nap elővenném, de a heti egy az már szent rituálé és viszem is magammal akárhova megyek, nehogy ki kelljen hagynom. Egyébként kétféle sebesség van rajta, 1 perc után automatikusan kikapcsol, valamint több, mint fél éve megvan, de még egyszer sem kellett feltöltenem, nem akar az istennek sem lemerülni. Kicsit olcsóbb, mint az ikonikus Clarisonic, aki ragaszkodik egy ilyen masinához, annak inkább ezt a szép Philips-et ajánlom.



13 megjegyzés:

  1. Ez a La Roche-Posay termék nekem is nagy kedvencem, eléggé beváltja amit ígér :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon jól teljesít és szinte azonnali a változás, le a kalappal előtte :) végre egy termék, ami betartja, amit ígér :)

      Törlés
  2. Én is pont ilyen mindenmentes, szuper sminklemosót szeretnék, sajnálom hogy ezt pont kivonják, mikor a cikk íródik! :( Tudnál esetleg javasolni egy másikat amit te is fogsz / már használtál korábban és jól bevált? Valami olyan kéne ami nem komedogén.. Köszi szépen :* Bodri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. keresés folyamatban :) amúgy, ha nem találok semmit olyat, ami szimpatikus lenne, akkor vissza fogok szerintem térni a Bioderma Sensibio habzó lemosóhoz, csak annak meg rühellem a csomagolását... Nagyon erős a teteje és nem lehet lepattintani...

      Törlés
  3. Illatmentes ránctalanítóra elég sok alternatívát kínál a Paula's Choice, és a webshopjuk poros kis városkákba is szállít, just sayin'. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem bírja a bőröm a termékeiket valamiért... egyből kipattogok tőlük

      Törlés
  4. Az Eucerin Dermopurifyer lemosoja illatmentes - ellenben a Biodermaval -, es nagyon jol teljesit. Egy eve mar csak ezt hasznalom, es nagyon megszerettem. Szepen tisztit es nem irritalja az erzekeny arcboromet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jó is az a termékcsalád, csak sajnos inkább zsíros bőrre való, nekem meg most éppen inkább száraz :(

      Törlés
    2. ezetleg a DermatoClean vonal lemosoja? Az ugy tudom kifejezetten szaraz es erzekeny borre van. Nem probaltam meg ugyan, mert nekem tenyleg inkabb zsiros a borom, de hatha van belole minta a patikaban.

      Törlés
    3. na róla még nem is hallottam, de nagyon ígéretes a vonal, szerintem legközelebb ha arctisztító fog kellene, akkor nem kell sokat gondolkodnom, hogy merre induljak érte :) Köszi a tippet!

      Törlés
  5. A Clinique 15 ml-es? Mennyibe kerul? Felcsigaztal :) A napokban mindenkepp mennem kellene ezek szerint ujra az esztergomi mullerbe(Szentendrehez az van kozel). Vagy van mas muller is a kozelben? Ezen a kornyeken nem vagyok ismeros...

    VálaszTörlés
  6. A baratom elugrott ma az emlitett mullerbe s csak 30ml-es volt a Clinique krembol... Nem lehet,h Douglasban van az a kiszereles?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos, hogy a Müllerben vettem, mert a közelünkben nincsen Douglas. Lehet, hogy limitált ideig volt, de a Clinique üzletekben biztosan van, én általában ott veszem a kicsi, utazós méreteket :) De a 30ml is megéri, mert csak 5700 Ft

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.