TESZT | L'Oréal True Match Genius 4-in-1 alapozó

Nagyon elvetemült alapozótesztelésben vagyok az utóbbi időben, ugyanis a bőröm átment őrültbe, semmi nem jó rajta, semmi nem jó neki, a nap közepére minden szétesik rajta, csúnya minden, összeáll minden és az üzletben lévő sok tükör és fantasztikus világítás sem segít sokat a dolgon és az önbizalmamon... Sorra próbálom ki nagy reményekkel az újdonságokat, meg a nem olyan új dolgokat, próbát tettem pár bb krémmel és színezett hidratálóval is, de valahogy nem akar az igazi lenni semmi. Vagy csak paranoid vagyok. Szóval igencsak nagy reményekkel vettem a kezembe a L'Oréal legújabb kis kompaktját is, hogy hátha...



Elöljáróban annyit érdemes tudni a True Match Genius 4 az 1-ben termékről, hogy primer, korrektor, alapozó és púder is egyben, SPF30 van benne (ennek az allergiám nem örül), nincsen benne illatanyag, 6 árnyalatban kapható, ami közül a legvilágosabb jónak is bizonyult, bár első blikkre szürkésnek láttam, de kiderült, hogy feleslegesen aggódtam. A csomagolása nagyon-nagyon aranyos és szép, olyan, mint egy kis cuki okostelefon, vagy ájpod, lekerekített sarkú kis téglalap, ablakocskával, tükörrel és szivaccsal. Könnyű, de strapabíró, tényleg pont tökéletes táskába bedobni és vinni magunkkal bárhova. Az egyetlen kis negatívum az az alapozó mennyisége, ugyanis igencsak szerény 7 grammocskát kapunk nem kevés pénzért, de lehet, hogy amúgy sokáig fog tartani, csak olyan kevésnek tűnik.



A True Match Genius textúrája nagyon kellemes, finom és könnyed, a mellékelt kis szivaccsal, beauty blender-rel, vagy egy buffer ecsettel nagyon szépen és gyorsan fel lehet vinni az arcra. A finise abszolút púderes, de nem túlzottan matt, hanem természetes bőrragyogású, akit ez zavar, annak mindenképpen ajánlok mellé egy fixáló mattító púdert. A fedése alacsony, de építhető, csodát azonban ne várjunk tőle, ez nem az az alapozó, ami a problémás bőrt egy lépésben tökéletesre varázsolja. Viszont apró hibákra, minimális kipirosodásra nagyon jól működik, szépen egységesít és nagyon természetes hatást biztosít, szinte tényleg egybeolvad a bőrrel, észre sem lehet venni, hogy van rajtunk alapozó. Kicsit több, mint egy színezett hidratáló, vagy mint egy bb krém, de pindurkát kevesebb, mint egy folyékony alapozó.



A tartóssága szerintem abszolút bőrtípus függő, nekem most normál/száraz és egész nap szépen tartott rajta, nem szívta be a bőröm, nem foltosodott ki, nem látszódott csak egy minimális kopás 8-9 óra után, de én ezt remek eredménynek tartom. Ha tutibiztosra akarunk menni, akkor fixáljuk le egy púderrel, ezt tágabb pórusúaknak és zsírosabb bőrűeknek mindenképpen erősen javaslom.



Összességében egy nagyon szerethető és jó kis alapozó a True Match Genius. Leginkább azoknak ajánlanám, akik nem szeretik a vastagabb, folyékony alapozókat és nincs túl sok bőrhibájuk, de mégis vágynak egy kis bőrtökéletesítésre és fedésre (plusz védelemre, mert ne feledkezzünk meg az SPF30-ról). Nálam ez kedv függő, van, hogy bőven elég a bőrömnek és a kis lelkemnek is, de van, hogy full fedő alapozót rakok fel és ezt viszem magammal javításnak. Az egyetlen negatívumnak ugye a méretét tartom az árhoz képest, de úgyis lesznek Glamour napok meg ilyesmi :D. (5299 Ft egyébként)

L'Oréal True Match Genius
Elérhetőség: dm drogériák
Ár: 5299 Ft

6 megjegyzés:

  1. Ez a legvilágosabb árnyalat? Azt hittem kép alapján, hogy valami durva bronzosítót tesztelsz :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez a legvilágosabb, de tényleg az, csak szarok a fények a lakásban :D :D a kézfejem jó sok van, hogy lehessen látni, de elkenve teljesen rendben van, szépen belesimul a bőrömbe és egybeolvad vele, nem leszek tőle sötétebb :)

      Törlés
  2. Szia!
    Ezt vagy az Infallible 24h Matte alapozót ajánlanád kombinált, T-vonalon kifényesedő bőrre? Komoly bőrhibák nincsenek, 1-2 pattanás és nyomai. Mindennapos használatra lenne, amikor a BBkrém már kevés.
    Előre is köszönöm a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) ajánlom, de még mennyire :) az egyik kedvenc alapozóm és kevert bőrre tökéletes :)

      Törlés
    2. Szia!
      A True Match Genius 4in1-ra szerinted érdemes beruházni kuponnapkkon? Ugyanúgy kevert bőrre lenne.
      Az Infallible 24h Mattet már megvettem és az tényleg jó.
      Köszi a választ!

      Törlés
    3. ha választanom kéne akkor infallible :D ha az megvan és szereted, akkor szerintem erre nem lesz szükséged :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.