Best of 2015

Amilyen nagyon szeretem a karácsonyi időszakot, pont annyira rühellem a kötelezővé vált szilveszteri partitájmot... Ne kérdezzétek, szerintem totál depresszív és én nem látok semmi ünnepelnivalót az újévben, fogadalmakat sem szoktam tenni, pezsgőzni sem szoktam (mondjuk azt amúgy sem), egyedül az évösszesítő/kedvences listákat és posztokat szeretem ilyenkor bogarászni. 

Bevallom nem emlékszek rá, hogy tavaly ilyenkor csináltam-e ilyesmit, szerintem nem, szóval nagyon megérett már nálam egy ilyen bejegyzés. Sok minden történt szépségügyileg ebben az évben, a blog is megújult egy kicsit, én shopping stopon vagyok/voltam, ami nagyban megváltoztatott mindent, nem is próbáltam ki olyan sok újdonságot 2015-ben, mint egyébként szoktam. De így legalább volt lehetőségem újra beleszeretni a régi kedvenceimbe és rájönni, hogy tökéletesen feleslegesen vásárolgattam eddig össze-vissza minden olyan dolgot, amire abszolút nem volt szükségem. Most már ott tartok, hogy meg tudom állni bármikor, hogy bedobjak ezt meg azt a kosaramba, a MAC környékén egy hónapja voltam utoljára és akkor sem vettem semmit, sőt karácsonyra is csak ecseteket kaptam/kértem. Büszke vagyok magamra nagyon, bár azért a blogger énem kicsit szomorú, plusz idiótának tartja a másik énemet, hiszen újdonságok megvétele és kipróbálása híján elég nehéz fenntartani és írni egy beauty blogot. De azért elevickélek valahogy ;). 

Lényeg a lényeg, jöjjenek az én 2015-ös kedvenceim!


Kedvenc márka - Pupa




A Pupa jött, látott és győzött. És szerintem nem csak nálam. A márka itthoni újjászületését sokan kitörő örömmel fogadtátok és nekem nagyon úgy tűnik, hogy a népszerűsége egyelőre töretlen, hiszen a beauty imádók minden vágyát kielégíti: óriási és színes termékválaszték, modern formulák, szuper limitált kollekciók, szép üzletek, kedves kiszolgálás (innen nem fognak kinézni senkit, khm MAC...) és persze nagyon jó árak, törzsvásárlói kedvezmények és akciók (jelenleg is!). Természetesen nálam a pálmát a limitált cuccok viszik, imádom őket gyűjtögetni, de az I'm Matt Lip Fluid-ok, a Vamp! szempillaspirál, a rúzsok, a szemhéjpúderek és a testápolási termékek is nagy kedvenceim lettek. Ha van kedvetek csekkoljátok le a teszteket ITT, meg ITT, és ITT, ja meg persze ITT is. Csak így tovább Pupa!!!


Legkedvencebb sminktermék - highlighterek minden mennyiségben




Egyszerűen nem tudok betelni a highlighterekkel... Mindig is szerettem őket, mindig is használtam őket, de amióta hódít a strobing meg a kontúrozás, meg a glam sminkek orrba szájba, azóta még inkább függő lettem. Konkrét kedvencet nehéz választanom a sok meglévő darabból, mindegyiket imádom ezért vagy azért, de most leginkább a MAC Soft&Gentle-t és a Catrice Illumination Luminizing Highlighter-t szoktam használni, az első állandó darab (teszt hamarosan), a második limitált volt (teszt ITT), de nemsokára lesz egy nagyon hasonló a tavaszi szortimentfrissítésben (KATT).



Kedvenc sminktermékek




Ami elsőre beugrott ebben a kategóriában az nem más, mint a MAC Angel rúzs. Hetente legalább egyszer tutira rajtam van, kimondhatatlanul gyönyörűen mutat felkenve, mindenhez és minden alkalomra tökéletes. Tesztet ITT olvashattok róla ;). Egyszerűen nem tudom megunni, szerintem ha tehetitek csapjatok le rá.

A Clinique Cheek  Pop kis virágos pirosítójára már régóta vágytam és idén megkaptam ajiba (köszönöm anyuka), azóta - akárcsak az Angel esetében - hetente egyszer tuti rajtam van. ITT már áradoztam róla eleget, de a lényeg, hogy természetes üde színbe és ragyogásba vonja az arcot, a formulája pedig nagyon különleges. Érdemes rá lecsapni, ha van lehetőségetek, bár sajnos itthon nem nagyon lehet kapni, elvétve akad egy-két darab a Clinique szaküzletekben.

Júniusban kezdtem el dolgozni a Kryolan City-ben, ahol újraismerkedtem pár rég elfeledett kedvenccel és ahol új szerelmek szövődtek. Sikerült többek között megtalálnom az egyik legjobb alapozót, amit valaha próbáltam. A Paris Berlin Le Fluid-ról már írtam ITT, imádjuk egymást töretlenül, ár-érték arányban egyszerűen verhetetlen. Egyedüli hátránya, hogy száraz bőrre nem a legjobb választás, de egyébként bátran tegyetek vele egy próbát, nem fogjátok megbánni.

Viszonylag új kedvenc a Kat Von D kontúr paletta, de már nem tudnám elképzelni az életemet nélküle. Pillanatok alatt a szívemhez nőtt, hiszen a csodás formulájának és színeinek köszönhetően gyerekjáték vele a sminkelés, gyönyörű és nagyon természetes kontúrt lehet vele készíteni. Tesztet ITT olvashattok róla.

Szempillaspirálok közül ismét rengeteget próbáltam ki az elmúlt évben (nem tudok róluk sem leszokni), de kettő volt igazán kimagasló közülük: a Pupa Mascara Vamp!  és a Marc Jacobs Beauty O!Mega Lash. Egyikről sem írtam még részletesen, de hamarosan jön róluk teszt :). Elöljáróban annyit, hogy nagyon hasonlítanak, ugyanolyan durván dúsítanak és hosszabbítják a pillákat, plusz extrán tartósak. (A Pupa spirált most szettben akciósan is meg tudjátok venni ;)

Szemhéjpúder ügyileg nagyon-nagyon unalmas voltam idén és csupa natúr színekhez nyúltam szinte állandó jelleggel. Öregszek... Az Urban Decay Naked Basics palettát (teszt ITT) minden egyes nap előveszem, a MAC Uninterrupted szemhéjpúdert (teszt ITT) is - ezzel csinálom a szemöldökömet, a Park Avenue fényes nude négyest (teszt ITT) is gyakran használom, plusz elég sok Pupa szemhéjpúderrel gazdagodtam idén, ezek is állandó szereplői a hétköznapjaimnak.



Kedvenc arcápolási termékek




A The Body Shop Aloe Vera nappali krém már ha jól rémlik, akkor három éve töretlenül a kedvenc hidratálóm, ha nem is egész évben, de mondjuk 9-10 hónapon keresztül biztosan ezt használom nappalra. Pont annyira hidratál, amennyire szükségem van, nagyszerű sminkalap és tökéletesen kompatibilis a hiperérzékeny bőrömmel.

A Neogence hialuronsavas gél maszkja már az első használata után belopta magát a szívembe, ha extrán babapopsi bőrre vágyok, vagy ha fáradt. fakó, száraz az arcom, akkor csak felteszem egy éjszakára és reggel olyan üdének és frissnek nézek ki, mintha 3 napot aludtam volna egyfolytában. Csuda egy cucc, érdemes kipróbálni :).

A Clinique több, mint 10 éve biztos pontja az arcápolási rutinomnak, mindig van itthon a DDML krém, egy Turnaround éjszakai hámlasztó és egy Anti -Blemish Solution Gel, ha netán előjönne pár kis gonosz pattanás.

A Kiehl's régi-új kedvenc nálam, nemrég nyílt meg ugye az itthoni üzlet és én szépen bele is vetettem magam a tesztelgetésbe (ITT). Szinte minden kipróbált terméket nagyon megszerettem, de a kedvencem a mangós Lip Balm #1 lett. 



Kedvenc parfüm




Gondolkodás nélkül az Yves Rocher So Elixire Bois Sensuel (ITT írtam róla). Egyszerűen annyira az én illatom télre - kellemesen fűszeres, kicsit tömény, kicsit édes, hogy még az is előfordulhat, hogy életemben először végre elhasználok egy egész üveg parfümöt és még az is lehet, hogy újraveszem. Ennyire nagy a szerelem :). A másik, kevésbé intenzív kedvenc a Shiseido Ever Bloom, ami egy finom, visszafogott, de mégis nagyon egyedi és nőies illat, plusz gyönyörű az üvege.


Szépségügyben azt hiszem ennyi kedvenc volt, hirtelen és hosszas gondolkodás után sem jutott eszembe más termék, ami tényleg igazán a szívem csücske lett. Viszont érdekességképpen meg mert miért ne, íme az egyéb kedvenceim:

Kedvenc Film - Mad Max, Star Wars - The Fore Awakens és a Liza, a rókatündér. Ütős év volt ez filmek szempontjából, elég sok nagyon igényes és jó és magyar (!!!) filmet láttam tavaly, remélem jövőre sem lesz másképp (Sucide Quad yaaaay, plus Heightful Eight ugye). Megemlíteném továbbá az Inside Out-ot, ami iszonyat nagy csalódás volt és mi a töcs van a Pixar-ral, meg úgy egyébként az animációs filmekkel??? Idén egyik sem tetszett... Ja és az Avengers is egy rakás kaka volt...

Kedvenc Könyv - A segítség, Ne bántsátok a feketerigót. Amerika, déli államok, szegregáció, ne kérdezzétek... Kb 5 könyvet olvastam erről a témáról, teljesen rákattantam és keresgélem még a többit.

Kedvenc Sorozat - Sense8. Heroes Reborn, iZombie, Daredevil, Jessica Jones, Crazy Ex-Girlfriend és Inside Amy Schumer. Upsz, ez kicsit sok lett, de hát annyi jó sorozat van, hogy nem győzöm őket nézni. Csodálkozok, hogy van időm rájuk... Na jó, ha egyet kéne választani, akkor az a Daredevil lenn, konkrétan egyhuzamban néztem meg az összes részét, annyira megtetszett. Mikor is jön a következő évad????

Nektek mik voltak tavaly a legnagyobb kedvenceitek???

6 megjegyzés:

  1. Én is borzasztóan rühellem a szilvesztert, csak a tüzijátékok tetszenek benne :D A Pupa termékei eddig elkerültek, de mostmár ki fogok próbálni tőlük valamit, ha ennyien ajánljátok :)

    VálaszTörlés
  2. Jajj végre egy ember aki szereti a Crazy Ex-Girlfriend-et :) az ismerőseim közül senki nem ismeri pedig annyira jó. És igen a Netflix Marvelesei is nagyon jók voltak :) Daredevil 2. évad pedig ha jól tudom áprilisban jön. Egy sorozatfüggőnek mindig van ideje a sorozatokra :) Hogy a konkrét témához is hozzászóljak nálam is highlighterőrületben telt a 2015. Egyik tervem 2016ra, hogy beszerzem a Champagne Pop-ot. A legjobb a Champagne Glow Palette lett volna, de az mindig out of stock volt amikor Sephora közelben volt valamelyik ismerősöm :( imádom a blogod :)
    Dalma

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm :) nekem egyetlen olyan ismerősöm sincsen aki ennyire sorozatfüggő lenne mint én, elég nehéz így kibeszélni a dolgokat :D ha pedig kell a champagne pop csak szólj, a hó végén megint lesz sephora rendelés :D

      Törlés
    2. Én is nagy sorozatfüggő vagyok, egyébként elég hasonló az ízlésünk nemrég fejeztem be az új Sherlockot :D amit a barátaim nem néznek azt sorozatjunkien dumálom ki ott sok a sorstárs :D Lehet benevezek a hóvégi Sephorás rendelésre...csak kéne az a highlighter :D

      Törlés
    3. kint lesz majd facebook-on a pontos dátum :) régen én is sorozatjunkie-ztam, de már nem, mert nincsen rá időm a sok sorozat mellett :D :D :D

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.