Kell egy kis luxus | Shiseido sminkvonal

Nemrégiben egy Shiseido event-en jártunk, ahol mondanom sem kell rögtön megrohantak a márkával kapcsolatos régi emlékeim. Az új blog lassan 5 évvel ezelőtti indulása előtt ugyanis a Shiseido egyik szépségtanácsadójaként dolgoztam és noha nem volt éppen derűs az elválásunk, valamiért mindig nagy szeretettel emlékszek vissza arra az időszakra. Szerettem a japán márkát, különösen a sminkjeiket, amikhez már egy ideje nem volt szerencsém, de most újra találkoztunk...



Mondanom sem kell, hogy a termékeknek már a csomagolása is csak úgy ontja magából az egyszerű eleganciát, a japán hatást és a luxust, minden fényes és sötét. A kis kompaktok formáját és külsejét például a távol-keleti ország lakkdobozai ihlették. És persze mindenhol látható a Shiseido logója, a kaméliavirág. Egyetlen hátránya van a szép csomagolásnak: az ujjlenyomatok, de ezt a luxusmárkáknál már megszokhattuk.



Természetesen a csodás külső mellett, a belső is ragyogó és minőségi. A pigmentációra, a textúrákra és kezelhetőségre sem lehet panasz egyik termék esetében sem. Az arcformázó 'paletta' mindhárom színe telitalálat és a kompaktban található speciális kis ecsettel - aminek itt tényleg van értelme és funkciója - külön-külön is tudjuk őket használni. A pirosító rész egy üde, fényes rózsaszín, a bronzosító/kontúr enyhén fényes és meleg tónusú, a highlighter pedig egy barackos szépség. A Face Color Enhancing Trio-nak négy verziója létezik: PK1 Lychee, OR1 Peach, RD1 Apple (ő szerepel a képeken) és RS1 Plum.




A kedvenceim persze nyilván a kis cuki szemhéjkrémek lettek, egyszerűen nem lehet őket nem szeretni. A formula elképesztő, a tégelyben még krémes, a bőrön viszont púderessé változik és egész nap szépen tart, akár alap nélkül is, sőt, én őt használom néha alapnak. A pigmentáció pedig önmagáért beszél. A Shimmering Cream Eye Color 27 különböző árnyalatban kapható, nekem a RS321 Cardinal (fantasztikus őszre) és a PK214 Pale Shell van meg.



A rúzsok minősége is rögtön látszik a swatch képeken, egy húzásra tökéletesen fednek, krémesek, csak úgy siklanak az ajkakon, nagyon kellemes viselet mind a három. A Perfect Rouge-nak két verziója létezik egy krémesebb-fényesebb formula (a barackos narancs - OR341 Fleur és a piros szín - RD514 Dragon) és egy matt formula (Glowing Matte, a rózsaszín - PK311 Divine), az előbbiből 25 árnyalat létezik, az utóbbi sajnos meg fog szűnni. 



Az árak persze magasak, a Face Color Enhancing Trio kb 13.000 Ft, a Shimmering Cream Eye Color szemfestékek és a Perfect Rouge rúzsok pedig kb 9000 Ft-os áron kaphatóak. De egyszer-egyszer belefér, pláne az ünnepekkor ;). 

Ti használtok/használtatok már Shiseido terméket???

2 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.