Az elsö körömnyomdázási élményem

Csak idő kérdése volt a sok körömlakk megvétele után, hogy teljesen beszippantson a mánia, a gyűjtőszenvedély és az alkotási vágy. A csillámok és a strasszok gyönyörűek ugyan, de azért elég véges a felhasználási módjuk, így érthető módon egy kicsivel többre vágytam egy idő után. Természetesen rögtön a nyomdázás jutott eszembe, mint következő lehetséges kreatívkodás és pár hetes gondolkodás (és karácsonyi lemezre való várakozás) után rászántam magam, hogy kipróbáljam a dolgot. Átugrottam az Árkádba (egy áldás, hogy a szomszédságban élünk) és mentem is a Nailland-be, ahol meg is vettem életem első kis nyomdaszettjét. Meg két lakkot...




Természetesen és nyilvánvalóan egy karácsonyi/téli hangulatú MoYou lemezt hoztam el (piros China Glaze lakkal, ami a világ legszebb csillámos-piros lakkja, na de erről majd egy másik alkalommal mesélek). Nem vagyok ismerős még ebben a világban, nem tudtam mire számítsak, nincsen összehasonlítási alapom, de szerintem csodás a kivitelezése, minőségi, igényes darab, ráadásképpen pedig van hozá egy cuki papírtok is, amire nem is számítottam. A lehúzóka és a nyomda márkáját nem ismerem, ezt ajánlották a Nailland-nél, de beváltak, nincs panasz rájuk. A bevásárlás után izgatottan mentem haza, alig vártam, hogy kipróbálhassam őket.




Persze nem sikerült. Egyik lakkommal sem. A nyomda nem vette fel őket. Sikerült megőriznem a hidegvéremet, tudtam, hogy kikhez kell fordulnom segítségért, a drága olvasóim el is láttak jótanácsokkal, így még egyszer nekikezdtem a dolognak. Lecsiszolgattam a nyomda szilikonfelületét és vártam a csodát. Ami nem jött. Ismét. Tudtam, hogy velem van a baj, hiszen másik meg vígan használják, de nem sikerült rájönnöm arra, hogy mit csinálok rosszul. Már ki akartam vágni a fenébe az egészet, amikor megjött a mentőangyalom és elmondta mit kell tennem. Mert ahelyett, hogy a nyomdát óvatosan, lassan és nagyon lenyomva használjuk, elég csak hozzáérinteni a lemezhez és gyorsan felvenni a lakkot. Ennyi. Ment mint a karikacsapás, úgy éreztem magam, mint egy kisgyerek karácsonykor. Csináltam is egy piros alapon fehér hópelyhes manit, ami ugyan nem tökéletes, de elsőre megteszi. Még gyakorolnom kell :).



Elérhetőség: Nailland
Ár: 1965 Ft


Elérhetőség: Nailland
Ár: 1290 Ft

20 megjegyzés:

  1. Elsőre nagyon szép. Hajjaj, ha közel laknék az Árkádhoz...bele sem gondolok, hogyha csak úgy le tudnék ugrani, mi lenne minden nap :D

    VálaszTörlés
  2. Senkinek sem megy elsőre tökéletesen! :) Az a lényeg, hogy ne add fel és gyakorolj, mert szuper manikűröket lehet vele alkotni (én imádom, mert rajzolni nem tudok, ezzel viszont szépeket tudok alkotni)
    Hajjaj, ha én közel laknék az Árkádhoz, szerintem a pénztárcám nagy bajban lenne :D

    VálaszTörlés
  3. Szép lett! :) Nekem is megvan ez a lemez, imádom! :)
    Így van, gyakorlás kérdése az egész, és sosem szabad csüggedni, ha épp nem sikerül :D (bár ha ezt nekem mondja valaki akkor, amikor már a sokadik sem jön épp össze, akkor lehet, hogy nagyon mérges tudnék lenni :D:D)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a bejegyzést! Én is ezt a nyomdázót rendeltem meg és nem működik. Edina tanácsára megcsiszolgattam és semmi. Szóval én is ezt csinálom rosszul! :) Ez azért érdekes, mert a "noname" nyomdázóm remekül működik a korábbi technikával.Nem majd jól kipróbálom a te receptedet :D

    VálaszTörlés
  5. A nyomdázás nagyon durván addiktív dolog! Ez a lemez pedig csúcsszuper, én is imádom!
    És igen, nekikezdeni kicsit nehéz, de szerintem is szuper lett a manikűr elsőre. :)
    Épp ma került ki nálam is manikűr, aminek a mintája erről a lemezről van:
    http://mysweetbeautytreasures.blogspot.hu/2014/12/minta-mania-pulcsi.html

    VálaszTörlés
  6. En meg a nyari hazalatogatasom alkalmaval rendeltem moyu lemezeket de azota se sikerult egyetlen epkezlab mintat se krealnom. Megprobalom ujra azt hiszem. :)

    VálaszTörlés
  7. @Audrey80: Szerencsére nincs idöm gyakran átjárkálni :) és nagyon köszönöm :)

    @PAncsi: gyakorolni fogok szorgalmasan :) nekem sincsb sok kézügyességem sajna, jól jön a nyomdázás emiatt :)

    VálaszTörlés
  8. @Franciiska: Köszönöm :) annyira szép ez a lemez, rögtön ezt szúrtam ki magamnak, imádom a sok pulcsimintát rajta :D meg a hópelyheket ugye :)

    @Drea: Nagyon sok szerencsét és türelmet hozzá :) és ha nekem sikerült, akkor neked is fog ;)

    VálaszTörlés
  9. @zizitim: Jajj de szuper lett a tiéd :D nagyon rákattantam én is, tervezgetem elöre fejben, hogy még milyen lakkot kell vennem, mit mivel párosítok, melyik legyen a karácsonyra.... :D

    @Flory: Hidd el, ha én meg tudtam csinálni, akkor bárki :)

    VálaszTörlés
  10. Nekem az első nyomdapárnám a sokat szidott Essence volt. Egyből sikerült vele! Aztán gondoltam, rendelek egy profibbat, hiszen a Moyounak olyan jó lemezei vannak, a párna sem lehet rossz. Ugyanezt rendeltem, csak pink színben. Én is kaptam tanácsot, hogy reszeljem meg, ez után van olyan lakk, amit felvesz. Mert elsőre semmi sem történt. Szerintem ebben a párnában van a hiba, az Essence nálam tökéletesen működik. (-:

    VálaszTörlés
  11. Hűűűű nagyon szép!!! Hópehelymániás vagyok egy ideje, még a nyáron vett Cruciani-m is arany hópelyhes (barátnőm nevetett is nagyot, hogy a nyár emlékére hópelyheset veszek =D), emiatt különösen tetszik, ügyes vagy. =)

    VálaszTörlés
  12. Elsőre nagyon jó! Láttad volna én miket műveltem :-D Remélem látunk még majd Tőled nyomdázós manit!

    VálaszTörlés
  13. Audrey80: semmi egy idő után unalmas,hidd el :DDD
    amúgy a mutató ujjad Lolly megcsinálhattad volna újra :D a többi szép

    VálaszTörlés
  14. Kedves Névtelen, 20 éve lakkozok, még mindig nem unom :) Lesz előbb-utóbb nyomdázókészletem is, de most egyelőre nem sürgős :)

    VálaszTörlés
  15. Néztem ezt a lemezt a Westendben és a NailLand oldalán is, de mindenhol elfogyott. Nem tudjátok véletlenül, honnan lehetne még beszerezni?

    VálaszTörlés
  16. orsipanka: a moyou.co.uk oldalán lehet rendelni, de van szállítási ktg. Ha 15 font felett rendelsz akkor ingyenes, ehhez azt hiszem 4 lemezt kell rendelned.

    Amúgy elsőhöz képest szuper lett :))

    Orsi

    VálaszTörlés
  17. Szerintem nagyon jó lett - én még nem vettem rá magam a nyomdázásra és egy darabig nem is fogom, de másoknál örömmel nézegetem a szebbnél szebb alkotásokat :)

    VálaszTörlés
  18. Orsi: köszi szépen a tippet, de már ott sincs.

    VálaszTörlés
  19. Szerintem első nyomdázásnak nagyon jó:)! egy idő után már gyorsan fog menni, és nem csak a végeredményt élvezi az ember, hanem a folyamatot is - én legalábbis nagyon megszerettem. Kiválogatni, hogy mire mivel nyomdázzak, matt legyen v fényes, gradient vagy stamping decal... mindenképp mutasd majd a következőket is!

    VálaszTörlés
  20. Még gyakorlok nagyon, de majd ha lesz értékelhető alkotás akkor mutatom :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.