Heti off: abszolút szakszerütlen Sony Vaio laptop teszt

3:08 de.
Remélem egyetlen informatikus sem fogja olvasni az alábbi sorokat, mert tutira kitérnének a hitükből... Az átlagnál ugyan jobban konyítok a számítógépekhez, de ez inkább a szoftver részlegre vonatkozik és nem a hardverre. Ha értenék a hardeverekhez, akkor most nem pötyögnék ezen az új, csodás és flancos gépen, hanem az előzőnél tudtam volna, hogy a processzor nem jó és nem fogja bírni túl sokáig (pláne ha az ágyban nézem a filmeket meg a sorozatokat hűtés nélkül khmmm... vattevör). Na de ne foglalkozzunk a múlttal, történt, ami történt ez van. Most okosabb voltam és körültekintőbb. Igazából megint egy Dell-t akartam venni, de elég drága lett volna, nem fért bele a keretbe, meg nem is volt rózsaszínben ugyebár. Sony szóba sem jöhetett, mert az meg még drágább. Aztán addig-addig kutakodtam, amíg rá nem találtam a Sony oldalán a Sale fülecskére. Idióták... Csak azért adnak féláron minden gépet, mert tavalyi modell... A külső... Nos engem pont nem érdekelt, hogy nem a legflancosabb 2012-es modellem lesz. A belső custom made, vagyis egyedileg összeállítható, abszolút én válogathattam ki, hogy milyen proci, videókártya, memória meg kutyafüle legyen benne. Igazából bevallom őszintén halvány csillámos pink fogalmam sem volt róla, hogy ez most jó lesz-e nekem (öcsikémmel kellett konzultálnom, aki végül áldását adta a dologra, benne van egy kis kockavér), de szerintem jó lett :D. Intel core i5 (ez ilyen kétmagos dolog, ne kérdezzétek) processzor van benne, Intel HD videókártya meg 6 giga memória vagy mi. Blogíráshoz, fotóbolthoz és kalózos bulihoz (:D) perfekt.




A külső wow... rózsaszín (azt hiszem 4 választható szín van: kék, fehér, fekete és ez) ezüst logóval, fehér billentyűzettel, vagyis minden őrült unikornis meg cukiság meg csillámániásnak kész főnyeremény. A billentyűzet szokatlan a Dell után, ezen nem tudok valamiért olyan gyorsan gépelni, bár az is bezavar, hogy ez angol és nem magyar sajnos. Ráadásul itt van a gép egyetlen bibije is: a function key billentyűk ugyanis nem működnek (hangerő, fényerő ilyesmik az f-soron), de ez nem az én gépem hibája, ez minden E szériás darab hibája sajnos. Meg lehet javítani, de nekem nem éri meg a fáradozást. Ezen kívül majdnem tökéletes a Vaio. A képernyő hibátlan, éles, csodásak a színek, nagyon jó rajta filmeket nézni. A hangszóró nem a legjobb, de ezt csak akkor lehet érzékelni, ha hangosan hallgatunk/nézünk valamit. A programok gyorsan futnak rajta, maga a Windows is gyorsan betölt, a videók nem akadnak. Eddig én úgy vettem észre, hogy nem hajlamos a túlmelegedésre, de a biztonság kedvéért veszek majd hozzá egy ilyen klassz kis hűtőpadot :D. Van rajta jó pár USB kimenet, hangszóró/fejhallgató, mikrofon kimenet, cd/dvd író, memóriakártya olvasó, de szerintem ez nagyon alap már minden laptopnál. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Ugyan még csak alig egy hete van meg és még szoknom kell, de this is a beginning of a beautiful friendship.



Jajj azt meg szépen elfelejtem, hogy ő egy 2011-es E szeriás, 15" képernyő méretű gép. Sajnos otthon nem túl nagy a választék a Sony gépekből és nincsen egyedileg összeállítható konfiguráció sem és jóval drágább is, mint itt, de talán ez áll a legközelebb: http://www.sony.hu/product/vn-e-series/sve1511s1e.

Én az eddig nem túl hosszú tapasztalat alapján azt mondom, hogy érdemes megpróbálkozni vele, szerintem jó vétel egy ilyen laptop, legalábbis blogoláshoz meg ilyesmi mindennapi dolgokhoz. Azt sajnos nem tudom, hogy játékok hogy futnak rajta, de szerintem megbirkózik velük.

14 megjegyzés:

  1. Gyönyörű. :)
    Ha egyszer oda kényszerülök, hogy laptopom legyen mert mobil életet élek vagy valami, akkor nekem is ilyen rózsaszín kell. :D Vagy fehér.

    VálaszTörlés
  2. 'Remélem egyetlen informatikus sem fogja olvasni' Ezen nagyon jót nevettem, informatikus vagyok és mellette lolly blg rajongó is, és az első mondta nem vette el a kedvem a post elolvasásától. :)
    Édes gépet vettél, ha a funkció billentyűket tényleg nem szeretnéd használni, akkor megérte. És az egered is nagyon cuki.

    VálaszTörlés
  3. Csinos kis gép! :)

    VálaszTörlés
  4. Kalózos buli. :D

    VálaszTörlés
  5. nem akartam már annyira nagyon nyilvánvaló lenni :D

    VálaszTörlés
  6. :D akkor nem tértél ki a hitedből... kicsit hiányoznak a funkció billek, de túlélem :D

    VálaszTörlés
  7. nekem is ilyen gèpem volt.de sajnos kèk halàlt kapott ès tuladtam rajta.:)

    VálaszTörlés
  8. Nahát :D Nekem az a legfurcsább, hogy van rajta numerikus billentyűzet, és hogy ebből kifolyólag a touchpad sem középen van :D (Bár látom te egeret használsz, úgyhogy ez téged nyilván nem érint :D) Nagyon csinos egyébként, gratulálok hozzá! ^^

    VálaszTörlés
  9. nálam ez volt az egyetlen alapkövetelmény, hogy legyen numerikus bill rajta, anélkül meg vagyok halva, a felső sort nem tudom használni :D nem áll rá a kezem :D

    VálaszTörlés
  10. hát mert egy 15" gépen már elfér a numerikus billentyűzet is, egy kisebben nyilván nem lenne neki hely :)
    Amúgy Lolly tényleg nagyon kis csinos :) anno, amikor én kaptam a sajátomat, akkor én meg kéket szerettem volna (márka meg tökmindegy :D), de le lettem szavazva :D

    VálaszTörlés
  11. az első mondat alapján azt gondoltam, jobb ha nem olvasom el, mert a végére kifolyik az agyam, de szerintem egy ilyen blogon ennél nem is kellett volna komolyabbakat írni :)

    VálaszTörlés
  12. Először nekem is furcsa volt, amikor laptopra váltottam az asztali gépről, hogy eltűnt a numerikus billentyűzet XD De idővel hozzászoktam, most meg már az asztalin is a felső sorosat használom :D (Egyébként nekem 15.4-es méretű van jelenleg, és mégsincs rajta numerikus, ezért furcsálltam :D)

    VálaszTörlés
  13. Ühhh de gyönyörűséges!!!

    VálaszTörlés
  14. wááá pink :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.