Essence Stay All Day Long Lasting Eyeshadow - teszt

Azt hiszem rájuk voltam a legkíváncsibb az Essence új szortimentjéből. Nagy elvárásaim voltak ezzel a krémes szemfestékkel szemben, én egyszerűen mindig megjárom velük (Paint Pot kivétel, de azt alapnak használom nem szemfestéknek), nekem csomósodnak, nem tudom felvinni őket rendesen stb. Vajon a Stay All Day kiállta a próbát??




Most lőjem le a poént előre? Nem fogom, mert komplikált a dolog. Kezdjük a csomagolásnál inkább. Egyszerű, aranyos plexi tégely, alul az infók, felül domború műanyag kupak a márkajelzéssel és a névvel. A tető egyébként színben harmonizál a festék árnyalatával és jól zár. Cuki :D. Én kettőt vettem meg, az ezüstöt, ő a Stars&Stories nevet viseli és a feketét, őa a Rock Chic elnevezést kapta. Jöjjön először az ezüstke: durván ezüst, olyan igazi ezüst, erős és fémes a színe ezzel nincsen baj. A textúrája krémes, de hajlamos összetapadni és csomósodni a felvitelnél, ha vastagon próbálkozunk vele vagy ha alap nélkül visszük fel. Nem tudom, lehet hogy én rontok el valamit, de nekem alap nélkül nem nagyon akart működni a dolog rendesen. Vékonyan egyébként olyan, mintha egy Paint Pot-tal dolgoznánk, így kezelhetőbb is. Alap nélkül is kipróbáltam vékonyan, egész szépen tartott, csak nem tudtam egyenletesen felvinni, alappal nagyon tartós és szemhéjpúdert is kentem rá, az is megmaradt rajta szépen. 

Star&Stories és infók.

Szép ezüst, nekem a fogtömésem jutott róla eszembe :D.


Jöjjön akkor a fekete: a szín inkább ezüstös, csillámos fekete, mint sima fekete és elég erős a szín, jól pigmentált. Ez eddig még rendben is volna ugyebár, de a textúrával és a felvitellel valamiért súlyos problémák voltak nála. Egyszerűen akármit csináltam, alappal, alap nélkül felvitelnél összecsomósodott a szememen és használhatatlannak bizonyult. Az ujjacskámmal szépen fel tudtam venni, de már a swatch-al is megszenvedtem, lehet hogy nem is kellett volna kijavítanom, hogy láthassátok, hogy nem működik rendesen. Próbáltam lapogatni, kenni... semmi. Nem értem a dolgot... Csalódtam mélységesen, mert én azt hittem, hogy valami fantörpikus dolog lesz és nem az lett :(. Azt hittem, hogy önmagában is működik, de hogy egy tartós krémes szemfestéket csak alapra tudok felvinni... ne már. Persze az is előfordulhat, hogy én szúrtam el valamit és másnak teljesen jól működik a dolog. Egyébként az állandó szortiment része lesz és ha jól rémlik 699 Ft volt.

Rock Chic és infók.

Mint az aszfalt, csak csillámos.

Itt még működtek... bár a feketével megküzdöttem.


Értékelés:
  • termék: 5/10
  • használat: 2/5
  • csomagolás: 5/5
Összegzés: 3as. A swatchokon szépen mutat, de a való életben valahogy nem működik. Azt hiszem majd készítek olyan fotókat is ahol nem működik, hogy lássátok.

33 megjegyzés:

  1. :-( De valahogy sejtettem, h ez lesz, túl szép h igaz legyen. A Rock Chick tetszik, az ezüst nem, mert kicsit olyan kályhaezüst feeling.

    VálaszTörlés
  2. nekem pont a 3. szín van meg, és én is megszenvedtem a felvitellel. alap nélkül pár óra után összegyűlt a ráncocskákban, pedig vékonyan kentem fel, alappal jól bírta de tényleg nehéz egyenletesen eloszlatni. pedig úúgy reménykedtem :(

    VálaszTörlés
  3. Úgy sajnálom.:(( Én nagyon szeretem a krémes festékeket, csak a színválasztékkal szokott lenni bajom. A feketét mindenképp meg akartam venni, de... nem hinném, hogy hazajön velem. Inkább megvárom, milyen lesz a Catrice krémese, hátha azzal nem lesznek ilyen gondok.

    VálaszTörlés
  4. Calo(z): bárcsak én is sejtettem volna :(

    Fru: akkor nem velem van a baj ezek szerint...

    Belle: reméljük nemsoká az is kiderül, hogy a catrice hogyan teljesít

    VálaszTörlés
  5. Pedig úgy vártam ám, hogy milyenek lesznek T.T Elgondolkoztam, hogy érdemes-e megvenni, túl sok krémes szemhéjfestékkel buktam már be a dolgot :/

    VálaszTörlés
  6. Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossul teljesített, meg akartam venni őket, mert a holo kiadás szmhéjkrémai nálam szuper tartósak. És jól is kenődnek. Ezektől is ugyanezt reméltem.

    VálaszTörlés
  7. Nekem a Catrice jobban tetszett, bár még csak a mintázást próbáltam vele.

    VálaszTörlés
  8. nekem a 3. szín van meg, nem túl erős a színe, de egyszerű felvinni, és sokáig marad, nem csomósodott.

    VálaszTörlés
  9. Én is kipróbáltam, most meg nem mondom melyiket, egy középárnyalatú ezüst, kicsit melegebb, mint amennyire hideg árnyalat. Én UDPP alapot használtam alá .Igaz hogy csak 4-5 órát volt rajtam, mert délután tettem fel, de könnyen el tudtam oszlatni (ujjal), és klassz púderessé vált száradás után, így nem is ráncolódott össze estére sem.

    VálaszTörlés
  10. Hát fel kell vonyíttatni az embert a kávéja mellett ?? XD
    "Szép ezüst, nekem a fogtömésem jutott róla eszembe :D."
    A fekete nemrossz, az aranyat nem kented magadra a boltba? Az milyen? Vagy én élek másik bolygón, hogy van belőle olyan óarany is?

    VálaszTörlés
  11. Ha ez az a szín, amit én óaranynak néztem, akkor az is ezüst. Csak nem annyira hideg. Az essence oldalán hat árnyalatot látok, de nálunk csak három van. ?

    VálaszTörlés
  12. Huh, akkor mégse bánom, hogy nem vettem meg. :(

    VálaszTörlés
  13. Nekem krémes szemfesték még az életben nem működött. Soha! Úgyhogy többet nem is kockáztatok, és ki sem próbálok többet ilyen jellegű termékeket.

    VálaszTörlés
  14. Hát Lányok, meglepve olvastam a negatív kritikákat... nekem meg annyira nagyon bevált! :O
    Könnyű felvinni, szépen eloszlik, magában is működik, de kipróbáltam, és szemhéjpúder is szépen beletapad. Szóval én sűrűn fogom használni. Nekem a 03-as Steel the Show árnyalat van meg, ez olyan enyhén bronzos beütésű, fémes szín. Ősszel sokat fogom használni. Sztm én is szánok rá egy posztot, minél több a vélemény annál jobb. :)

    VálaszTörlés
  15. Hm ez tényleg érdekes. Nekem is a 3. szín van meg és tegnap próbáltam ki. Egész nap viseltem a sminket és Vick-hez hasonlóan én is áradozni tudnék róla és meg vagyok vele elégedve. Hát úgy tűnik nem mindenkinél vált be.:(
    (Andi)

    VálaszTörlés
  16. Nekem tetszik az ezüst nagyon, de így már nincs sok kedvem hozzá :S

    VálaszTörlés
  17. Nem bánom már, hogy nem vettem meg! :)

    VálaszTörlés
  18. Én mindegyiket megvettem, egyelőre a harmadik színt próbáltam ki, ami az előző kommentekkel ellentétben se nem óarany, se nem bronz, hanem egy taupe szín. Tényleg nem olyan könnyű felvinni, de mondjuk a Make Up For Ever Aqua Creamjéhez képest mégis sokkal könnyebb. :) Végül is elég gyorsan el tudtam oszlatni, úgyhogy részemről nincs gond vele.
    Egy Rossmannban kapható 800 ft-os ecsettel vittem fel, amiről nem tudom eldönteni, hogy szőr vagy szintetikus, viszont azt vettem észre, hogy a krémeket egyszerűbb ezzel felvinni, mint korrektorecsettel vagy ujjal. Lehet, hogy ez is segített nálam.

    VálaszTörlés
  19. TimTim :DD ezen jót nevettem és van óarany

    Maya: állandóra jön majd a többi

    Vick: ez is olyan, hogy van akinek működik a bőrén van akinek nem sajnos. Alappal nekem sem gáz úgy tartós meg könnyebben eloszlik de a fekete nagyon gáz még így is

    Kriszta: na akkor aqua cream-et sem veszek banyek... :D

    VálaszTörlés
  20. Nem tudom van-e összefüggés, de pl amit én megvettem 03-as árnyalat, eddig csak jót olvastam attól aki szintén ezt vette meg. Mondjuk hülyeség lenne, hogy az egyik árnyalat sikerült jól, bár aztán ki tudja. :)

    VálaszTörlés
  21. Igen, ez az Aqua Cream érdekes. :) Viszont egyrészt eszméletlen színei vannak, másrészt úgy nézem, gyakorlott kézzel működik, csak rá kell jönni, hogyan. :D

    VálaszTörlés
  22. 2. tesztnap. Ma az ezüst volt soron, és hát mit mondjak, ez gyengébb, mint a taupe. Szerintem kb. az ezüstöt lehet úgy felvinni, mint az Aqua Creamet, szóval szenvedtem vele egy kicsit. A taupe sokkal jobban működik. (Akinek a szürke túl hideg, a barna túl meleg, annak ez ideális választás lehet. Fémes hatása egyáltalán nincs, csak diszkrét apró csillámjai.)

    VálaszTörlés
  23. Na, olvasgattam a kommetneket, és nekem van három aqua creamem a mufe-tól, és nekem semmi bajom velük:) imádom őket, könnyen használhatók, csupasz és lealapozott szemhéjon is. Én ujjal viszem fel. A széleiket eldolgozni is egy mozdulat. Pirosítóként is könnyű használni, könnyebb, mint a valódi krémpirosítókat. Szóval Lolly, szerintem nyugodtan vegyél:)

    VálaszTörlés
  24. Lehet, hogy Kriszta túl sokat visz fel, keveset kell. Elég is. De nem tudhatom, csak azt, hogy nekem nagyon bevált:)

    VálaszTörlés
  25. ezt csak egyféleképpen tudom kideríteni :D vennem kell egyet

    VálaszTörlés
  26. Nem viszek fel sokat. Nekem kétféle van. Rengetegen szidják gyakorlott sminkesek közül az Aqua Creamet, szóval ez nem csak az én problémám. Talán ez az egyik "legmegosztóbb" sminktermék, amivel találkoztam, valakinek hiperkönnyű, másoknak meg lehetetlen eldolgozni. Már arra is gondoltam, hogy a bőrünk máshogy veszi fel az anyagot.
    Ennek ellenére én szeretem, mert gyönyörűek és szupertartósak. Szóval veszek majd még belőle, ha arra járok, csak a sminkelési időbe bele kell kalkulálni ezt a kis többlet eldolgozási időt (már akinek, ugye). :)

    VálaszTörlés
  27. Egyébként ma kipróbáltam a 3. Essence cuccot is, szóval ezt az antracitot, vagy milyen szín ez. Tök érdekes, mert nekem mintha ezt könnyebb lenne eldolgozni, mint az ezüstöt, legalábbis nálam nem gáz, elég szépen fel tudtam vinni. Igazából az a baj ezekkel, hogy nagyon kemény a textúrájuk (gondolom, azért, hogy ne legyen zsíros), és ez valakinek jó, valakinek nem. Vagy nem tudom, lehet, hogy tényleg a bőrön múlik?
    Mindenesetre szerintem ennyiért simán megéri. Csak sietős reggeleken hanyagolandó. :)

    VálaszTörlés
  28. szerintem bőrfüggő is és érdekes módon a különböző színeknek eltérő lehet a textúrája (ezt máshol is tapasztaltam már...)

    VálaszTörlés
  29. Nem tudom, visszanéz-e ide valaha bárki, de meg kell osztanom, ugyanis rájöttem a titokra. Valahol a kisagyamban motoszkált, hogy Lisa Eldridge ezeket a krémeket mindig úgy használja, hogy többször megforgatja az ecsetet a tégelyben. Kipróbáltam, és jelentem, ez a megoldás. Ugyanis ezzel "összetöröm" az anyagot, amit így aztán könnyen fel lehet vinni.
    Amelyik így is szemétkedik, azt érdemes még a kézfejen egy kicsit elsimítani, és úgy felvinni (szintén L.E. valamelyik videójában láttam).
    Remélem, valakinek azért hasznos lesz a tipp... :)

    VálaszTörlés
  30. én mindenesetre köszönöm a tippet :D

    VálaszTörlés
  31. Your repoгt рrovidеs ѵerifіed useful tо me.
    It’s quite educationаl and you're simply naturally extremely knowledgeable in this area. You get opened up my eye to be able to varying opinion of this matter together with intriquing, notable and reliable written content.
    Also visit my web blog :: buy viagra online

    VálaszTörlés
  32. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.