TESZT | Újabb drogériás bukta??? - Catrice True Skin alapozó + korrektor

Nemrég itt (KATT) a blogon is megmutattam nektek a Catrice őszi/téli szortimentjét, ami ugyan sajnos még nem került ki a drogériákba, de amolyan ízelítőképpen az új True Skin alapozó és korrektor kapott egy külön kis display-t és fel is bukkant pár helyen (leginkább Müllerekben). Nekem ők voltak eredetileg is a legszimpatikusabbak az újdonságok közül, így értelemszerű volt, hogy lecsapok rájuk, mert a leírásuk alapján elég nyerőnek bizonyultak. Lássuk, hogy tényleg azok-e!







True Skin Hydrating Foundation 010 Cool Cashmere (kb 2000 Ft)


Akkor gyorsan essünk túl a szokásos drogériás alapozó panaszáradaton… A színválaszték! Úristen… Gyalázat, borzalom, tragikus, nem értem, hogy 2020-ban miért tartunk még mindig itt. Összesen kemény 4 (!!!!!!) árnyalat kapható belőle nálunk (maximum kettővel fogják talán bővíteni az allványokon, de lehet, hogy ennyivel sem, egyébként 21 árnyalata létezik), ebből természetesen egyik sem elég világos nekem, de ezt már megszoktam. Ráadásul a 002 Neutral Ivory és az általam választott 010 Cool Cashmere nagyon-nagyon hasonló, a tónus tér el egy kicsit. Igazából mindegy lett volna, hogy melyiket hozom el, egyik sem az én színem. Persze vagányul bevállaltam egy munkanapot a tesztelésre, de úgy néztem ki, mint egy leperzselt malac. Nem volt jó élmény… A másik negatívum az illatanyag, de ez legalább nem irritált, szóval annyira nem gáz.






Egyébként ha ezektől eltekintünk, akkor nem lenne egy rossz alapozó ez a True Skin. Picit folyékonyabb a formula, de nagyon szépen terül a bőrön és meglepően magas fedésű, ugyanakkor természetes hatású. Jól lehet építeni, szinte minden bőrhibát eltakar. A finise inkább szatén, dewy, abszolút nem matt, de hát ugye egy hidratáló alapozóról van szó. Nyilván ez a tulajdonsága hatással van a tartósságra, ugyanis kombinált bőrön azért pár óra után átfényesedik és hajlamos összeállni a mosolyaráncokban, de ez a probléma gyorsan korrigálható. Szerintem normál és száraz típusokon ez nem jönne elő, legláabbis nem ilyen gyorsan. Ettől fügetlenül amúgy tartós, nem kopik, nem olvad le, nem mászik, ami meglepő, mert a drogériás alapozóknak a színválaszték után ez a másik rákfenéje. Egyébként a formula a leírás alapján hidratálja és táplálja a bőrt, van benne dinnyemag olaj (ez most nagyon menő összetevő) és a hialuronsav, valamint természetesen cruelty-free és vegán. 




True Skin High Cover Concealer 010 Cool Cashmere (1395 Ft)


Nem fogok ismét kiakadni, ugyanaz a gond, mint az alapozóval, kemény 4 árnyalat, mindegyik túl sötét, és az alapozóhoz illő szín, majdhogynem sötétebb, mint maga az alapozó. WTF???? Katasztrófa… És nagyon szomorú, mert egyébként nagyon szuper korrektor. A formula szerintem vetekszik a high-end termékekével és mindent tud, amit a drágább társai. A textúra sűrű és krémes, a fedése tényleg magas, mindent el lehet vele takarni, ráadásul tartós is. Az applikátor pedig különösen tetszik, sok anyagot vesz fel, tök jó lapos kialakítása van, mind a két oldala használható. Olyan nagyon kár érte, annyira tudnám szeretni, de egyszerűen nem tudom használni. Természetesen ő is cruelty-free és vegán. 






Nem is tudok mit mondani írni összegzésképpen, olyan nagyon csalódott vagyok. Pedig szívesen használnám ezeket a termékeket, mert tényleg jól sikerültek, klassz a formula, a fedése mind a kettőnek tetszik, de a színek, istenem a színek…. Nem értem, hogy miért nem lehet ezt a problémát megoldani végre. Kötve hiszem, hogy én vagyok az egyetlen sminkimádó nagyon világos bőrű nő (még csak nem is extrém világos), biztosan lenne igény a paletta bővítésére… Mindegy, maradok a Studio Fix-nél… Viszont, ha valaki megtalálja a számára megfelelőt a választékből, akkor hajrá ;)

2 megjegyzés:

  1. A korrektor felkeltette az érdeklődésemet. Mivel nekem is világos a bőröm lehet, hogy nekem is sötét lesz, bár talán annyira nem világos, mint a Tied, így reménykedem. (-: Ja, és, hogy a Rossmannból nem vonult ki a márka. :D

    VálaszTörlés
  2. Great post! We would like to feature your post on Tropika Club too if that's possible?
    Tropika Club Deals is part of the Tropika Club ecosystem:

    Tropika Club Deals – Search for the best voucher and coupon deals
    Tropika Club Bookings – Discover and book services at amazing off-peak discounts
    Tropika Club Magazine – Get the latest scoop on beauty, wellness, eats and all things Singaporean


    Tropika Club Deals is ideal for customers who want to discover the best deals without having to commit to a specific appointment date and time. Deals allow customers to buy vouchers and coupons in advance and to arrange the appointment directly with the merchant or business. Customers can also buy vouchers as gifts or to use for the future.

    Tropika Club Bookings is ideal for customers who want to see the full selection of a merchant or business. Customers can search by merchant or service categories and then choose from a full range of service offerings. Customers can also see if there are any off-peak discounts for the selected service(s). Customer will book the appointment for the specific date and time.

    Tropika Club Magazine crafts and curates articles for the discerning Singapore male and female. We provide up-to-date articles on Beauty and Vogue for gals, and articles on Grooming and Style for guys. We also cover local Singaporean content under City. Supporting Tropika Club’s vision to bring the best beauty, wellness and fitness services to our visitors, we also have a review section on the best services and selections under Top Picks. This features the Top 10 rankings for your beauty and wellness salons based on the various regions in Singapore. Tropika Club Deals brings to you great deals and offers from our merchants in the form of amazing discounted vouchers and codes. In addition, enjoy cashback as much as up to 5% for each purchase you make, regardless of the amount you spend. Think Cashback. Think Tropika.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.