TESZT | Jeffree Star Cosmetics Cremated paletta

Biztosan csodálkoztok páran (vagy nem???), hogy írok erről a palettáról, lehet, hogy olyan is lesz közületek, aki el fog ítélni emiatt. Fel vagyok erre is, meg a negatív kommentekre is készülve. Ettől függetlenül egy kis magyarázattal kezdeném ezt a tesztet. Szerintem már más JSC posztban is leírtam, hogy nem értek sok mindennel egyet, ami Jeffree megnyilvánulásait illeti, nagyon sok tud lenni néha, de ugyanakkor nem az én dolgom ítélkezni felette és a múltja felett. Engem kizárólag a smink érdekel, a minőség, a különlegesség, nem akarok ebbe a drámába ennél jobban belefolyni, ez nem az a platform. A paletta témaválasztásáról már elmondtam a véleményemet, lehet, hogy egyeseknek ízléstelen, nekem nem az, aki még nem ismer, annak most bevallom, hogy kissé morbid humorézékem van, nem csinálok nagy ügyet a halálból, mert természetes dolog. Ez nem azt jelenti, hogy ne gyászolnék, mert az is természetes folyamat. Ebből a szempontból mindenki teljesen más, ezt el kell fogadni, nem szabad ráerőltetni senkire egymás nézeteit és szokásait. Milyen szép dolog az elfogadás, nem igaz?






És akkor térjünk át a lényegre, a mai tesztalanyra, az igazán különleges és egyedi Cremated palettára. Első körben nézzük meg a csomagolást. Ahogy azt már megszokhattuk a JSC termékekkel kapcsolatban itt is nagy hangsúlyt kaptak az apró kis részletek és persze a minőség. Ezúttal minden fekete-fehérben és márványmintában pompázik, az előző kollekciókhoz képest kifejezetten minimalista minden, még a forma is. A paletta most egyszerű és praktikus, de természetesen minőségi és meglepően nehéz. A mágnes nagyon jól zár, a tükör szép nagy. A színek érdekesen vannak elhelyezve, a legsötétebb árnyalattól a legvilágosabb felé haladnak, pedig általában a fordított sorrend a megszokott ugyebár. Külön érdekesség, hogy ez az első alkalom, hogy Jeffree arcképe szerepel egy palettán, döntse el mindenki saját magának, hogy ez jó döntés volt-e vagy sem. Nekem személy szerint pl. jobban tetszene a sima márványos minta. De ettől függetlenül tényleg minden részlet a helyén van. 





A Cremated-ben összesen 24 szín kapott helyet a szokásos 18 helyett és mindegyik a szürke, ezüst, fekete vagy fehér árnyalatait képviseli. Mint mindig, így most is a mattok vannak többségben, ezekből 15, míg a fényesekből 9 kapott helyet a palettában (a swatchok alap nélkül, maximum két húzással készültek):
  • Hearse – matt fekete
  • Angel Of Death – ezüst fényes-csillámos fekete
  • Grave Digger – matt, barnás tónusú sötétszürke
  • Death Certificate – ezüstös fényű barnás tónusú sötétszürke
  • R.I.P. – matt hideg tónusú sötétszürke
  • Pallbearer – fényes-csillámos ezüstös sötétszürke
  • Inheritance – matt khaki tónusú sötétszürke
  • Wednesday – matt hideg tónusú középszürke
  • Mortuary Beautician – ezüstös fényű sötétszürke
  • Last Look – ezüstfényű sötétbarna
  • Solemnly Swear – matt barnás tónusú sötétszürke
  • The Mourge – matt khaki tónusú középszürke
  • Mausoleum – ezüstfényű középbarna
  • Embalmed – matt alapban csillámos hideg tónusú világosszürke
  • Eulogy – matt barnás túnusú középszürke
  • Life Insurance – matt világos hamuszürke
  • Last Respects – matt kheki
  • Goodbye. – fényes ezüstszürke
  • Obituary – matt világos kheki
  • Burial Gown – matt csontszín
  • After Life – fényes barack túnusú krémszín
  • Casket Ready – matt szürkésfehér
  • Deathblow – matt fehér
  • Diamond Ashes – fényes-csillámos ezüstfehér






Nyilván, azoknak akik nem szeretik a hideg tónusú színeket, ez a paletta bizony nem lesz a kedvence. Én sem túl gyakran használom őket, valahogy nem is túl sok helyen bukkannak fel, kicsit nekem is szokatlanok voltak elsőre, de minél többet sminkelek vele, annál inkább tudom értékelni ezt a koncepciót. Minőség szempontjából egyébként vannak változások az előző JSC palettákhoz képest. A legszembetűnőbb a fényes formulák feljavítása, ezek most tényleg zseniálisak lettek, szerintem a swatchokon is nagyon szépen lehet látni, hogy mennyire pigmentáltak és ragyogóak. Talán a Diamond Ashes teljesít egy picit máshogy, mint a többi, ugyanis nagyon krémes és csak ujjal lehet rendesen felvenni. Az After Life elképesztően gyönyörű, abszolút meglepetés volt, mert nem olyan a végeredmény, mint ahogy azt várnánk a pan alapján. Igazi highlighter árnyalat, kár, hogy nincs nagy méretű verziója. A Mausoleum is különleges darab, nem túl gyakran találkozok ezüst fényű barna tónussal, de az Angel Of Death láttán is elállt a szavam egy pillanatra.




A mattok is jól teljesítenek, bár az eddig megszokottakhoz képest picit puhábbak és jobban porolnak, de nem kevésbé pigmentáltak szerencsére. Valószínűleg nem véletlen ez a kis módosítás, ugyanis ezeket a színeket, ha túl keményre vannak préselve, akkor nehezebb őket satírozni (a matt lilák is ilyen trükkösek például). Nekem leginkább a kicsit khaki tónusú árnyalatok tetszenek – Inheritance, The Mourge, Eulogy, Last Respects, Obituary – ezek nagyon különlegesek, ritkán látok ilyen színeket más palettákban. De hasonlóan érdekes a Burial Gown is, ami nevetségesen pigmentált és még az én bőrömön is szépen látszódik. A hamuszürke Life Insurance is izgalmas, kár, hogy nem Ashes a neve, az sokkal találóbb lenne. Furcsa módon a leggyengébb láncszemnek a fekete Hearse tűnt elsőre, a swatch nem volt túl parádés, de ecsettel felapplikálva már más a helyzet és jól teljesített.



Egyébként a legfontosabb kérdés a palettával kapcsolatban, ami felmerült sok beauty rajongóban, így bennem is ugye az volt, hogy kell-e ennyi szürke árnyalat, hogy nem túl önismétlőek-e? Nos, első blikkre azok, a swatch-okon nem azok, a szemhéjon pár egybefolyik (Last Respect – Obituary), de alapvetően változatosak és jól kihasználhatóak azok számára, akik szeretik és előszeretettel veszik elő az ilyen színeket. Lehet, hogy sok a 24-es kivitelezés, lehet, hogy elég lett volna a 18-as is, de háááát, ugye erről nem mi döntünk. Arról viszont igen, hogy mit veszünk meg :).



És hogy milyen sminkeket lehet egy ilyen monokróm palettával készíteni? Az az igazság, hogy elég változatosakat! A nagyon durva fényes fekete füstöstől kezdve a szűzies-világos menyasszony sminkig szinte bármilyen hideg tónusú makeup megvalósítható, plusz ugye nem kötelező önmagában használni, nagyon jól kiegészít más palettákat is (meleg tónusúakat és színeseket egyaránt). A fényes színeket nagyszerűen lehet párosítani bármivel, én is leginkább ezt szeretem csinálni. (A következő posztomban egyébként bemutatok nektek pár sminket a palettával ;).) És hogy kiknek ajánlanám? Profi sminkeseknek, haladó amatőröknek, megszállott beauty rajongóknak, JSC rajongóknak, plusz mindenkinek, aki szereti a szürke minden árnyalatát. A régi rocker énem tuti megőrült volna érte, de kár, hogy 15 éve még nem lehetett ilyesmit kapni :D. Egyébként most már tényleg remélem, hogy a következő egy igazi nude paletta lesz, mert már nagyon hiányzik egy a JSC kínálatból.




A JSC Cremated palettát a Beautylish webshopból tudjátok megrendelni, az ára $58, kb 17600 Ft.

A palettát a @rainbow_makeup_skincare_hu oldal biztosította tesztelésre, innen is még egyszer köszönöm a lehetőséget. 

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.