TESZT | (Színpompás) Avon .mark Epic Lip

Azt már megosztottam nemrégiben veletek az instán, hogy a világon a legjobban szempillaspirált szeretek tesztelni, de nagyon-nagyon szorosan a második helyen a rúzsok állnak a rangsorban :). Hiszen ki ne szeretné a csodálatos, színpompás rúzsokat, amik a legegyszerűbb sminket és a legszürkébb hétköznapokat is azonnal feldobják? Az Avon mark. Epic Lip rúzsai pedig pont ilyenek! A márka leírása szerint az Epic Lip rúzsoknak balzsamos az összetétele, ezáltal könnyebb a felvitelük, már egy rétegben is tökéletesen fednek, órákon át az ajkakon maradnak, valamint puhítják és simábbá teszik azokat. A kínálatban összesen 17 árnyalat található, amik között van jópár nem éppen konvencionális, hétköznapi szín is. Én most ötöt mutatok meg nektek közülük, lássuk, hogy miként teljesítettek nálam :).




A rúzsok megjelenése az Avon-tól kicsit szokatlanabb, nagyon modern, fitalos és figyelemfelkeltő a fekete-fehér kombinációjával. A csomagolás bár könnyűnek tűnik, de mégis strapabíró, a kupakok szorosan záródnak, a rúzsok pedig biztosan állnak, nem hajolgatnak, nem törnek el. A tubusok alján találjuk az árnyalatok nevét, a kis matricák alapján rögtön be is lehet őket azonosítani. A mark. jelzés pedig nem csak a kupakokon, hanem magukon a rúzsokon is visszaköszön. 





Az Epic Lip rúzsok formulája elméletileg egyforma kellene, hogy legyen, egyértelműen a krémes, balzsamos jelzővel illeti őket az Avon, ami igaz is, de árnyalatonként abszolút változó a krémessége mértéke. Alapvetően azonban nagyon kellemes a textúrájuk, tényleg balzsamosak, kényelmes a viseletük, hidratálják az ajkakat, egy rétegben is szépen és egyenletesen pigmentáltak (de azért a különleges színek, különleges bánásmódot igényelnek) és viszonylag tartósak is, bár ez is színfüggő. Nekem az öt árnyalat közül kettővel voltak problémáim, a másik három abszolút lenyűgözően teljesített a teszten.




Számomra a Blue Suede volt a legproblémásabb a csapatból. Ezzel a kék árnyalattal ugyanis az a baj, hogy ehhez a nagyon erőteljes és kék színhez egyszerűen nem való ez a krémes formula, ráadásul az öt közül ez bizonyult a legkrémesebbnek és nagyon meggyűlt a bajom vele a felvitelnél. Állandóan mászkált, nem akart összejönni a legprecízebb ecsetemmel sem az az egyenes kontúr... Pedig gyönyörű darab, nagyon tetszik ez a szín, egyenletes a pigmentációja, állítólag jól is áll, de kétszer is meggondolom, hogy felkenjem-e a sok macera miatt. Egy ceruza nagy segítség mellé ;).




A Wink of Pink árnyalattal sem lettünk jó barátok, pedig hozzám ennek a színe áll a legközelebb, imádom ezt a finom barackos-rózaszínes nude-ot. Azonban ő a Blue Suede-del ellentétben a legkevésbé krémes az öt közül, nekem kicsit túl száraz ez a textúra és nem is mutatott túl szépen felkenve. Nagyon sajnálom a dolgot, mert egyébként ő lett volna a kedvencem :(.




Az élénklila Spellbound igazán kellemes meglepetést okozott, ugyanis azt vártam, hogy vele lesz a legtöbb gondom, azonban abszolút tökéletesen működik. Pont megfelelő a textúra, gyönyörű  a színe, bár kicsit trükkös, mert kell belőle a két réteg az egyenletes pigmentáció eléréséhez, de szerintem ez nem probléma. Könnyű volt vele dolgozni is, nem mászkált, viszonylag tartotta is magát a nap folyamán, bár egy evés azért nem bír ki, de gyorsan lehet korrigálni a dolgokat. Ha valaki szereti az ilyen klassz élénk árnyalatokat, akkor bátran ajánlom kipróbálásra.




Mivel a Wink of Pink csalódást okozott, így a Berry Bold lett a kedvencem :). Nem tudok róla semmi rosszat mondani, bár azért meglepődtem volna, ha egy ilyen árnyalattal bármi gond is adódik. Gyönyörű a szín, kicsit bogyós-pinkes, nagyon-nagyon szépen mutat az ajkakon, kicsit más, mint egy szokványos piros árnyalat, plusz van ez az enyhe fényes finise, ami még szebbé teszi. A pigmentáció csillagos ötös, felvinni is gyerekjáték, a tartóssága is ennek a legjobb, szóval abszolút Lolly approved ;).




Valamiért úgy érzem, hogy mindenki más kedvence az ötösből a taupe tónusú Street Style lesz :). Persze érthető módon, hiszen nagyon trendi darabról van szó és akárcsak a Berry Bold, ez is tökéletesen működik. A pigmentáció nagyon ott van, különleges és szép az árnyalat, tartós, könnyű a felvitele, vagyis ez is Lolly approved, ajánlom kipróbálásra :).





Összességében úgy gondolom, hogy egy nagyon jó ötlet volt az Avon részéről a mark. Epic Lip rúzs :). Nekem nagyon szimpatikus, hogy ilyen széles kínálatból válgathatunk, amiben nem egy különlegesebb darab is helyet kapott (Blue Suede, Spellbound Street Style, Temptress, Be Loud, Sweet Taffy, Sangria Shock). Alapvetően nagyon jó a formula is, bár árnyalatonként változó mértékű a krémesség, de több olyan szín volt, ami tetszett szerencsére, ráadásul az áruk is nagyon baráti, jelenleg mindössze 1199 Ft-ba kerülnek. Én személy szerint kipróbálásra ajánlom őket, szerintem nem fogjátok megbánni, ha vesztek 1-2 árnyalatot.

Avon mark. Epic Lip
Ár: 1199 Ft
Elérhetőség: Avon webshop (katt IDE)

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.