La Roche-Posay Lipikar Baume AP+

Jó hírem van a száraz, viszkető bőr miatt szenvedő sorstársamnak! Van ugyanis egy szuperjó megoldás a problémánkra. A La Roche-Posay új terméke, a Lipikar Baume AP+ speciálisan az irritált, viszkető  atópiára és allergiára hajlamos bőrre lett kifejlesztve és jelentem, kiválóan működik, sőt még attól is jobban. Nem akarlak titeket hosszasan fárasztani a tudományos tényekkel, de pár szóban azért leírom, hogy mégis mitől olyan jó és különleges ez a testápoló.





Kezdem azzal, hogy meglepően magas, 20%-os arányban tartalmaz shea vajat, ami ugyebár nagyon-nagyon jó a bőrnek, már ő önmagában enyhíti az irritációt, jó az ekcémára, táplál, hidratál, regenerál és még sorolhatnám mi mindenre jó. Rajta kívül még egy speciális összetevőt is tartalmaz: 
  • Aqua Posae Filiformis: a La Roche által szabadalmaztatott hatóanyag (egyébként egy baktérium, de nyilván jótékony, meg amúgy a szervezetünkben több baktérium található, mint sejt), ami a bőr mikrobióm egyensúlyát állítja helyre és a bőr védőköpenyét építi újjá.

A formula ezen kívül szerencsére illatanyagmentes.



Saját tapasztalatok




Nekem általában a karom és a hátam hajlamos viszketésre néha, ami szerencsére alig zavaró mértékű, nem szoktam vakarózni meg ilyenek, csak érzem és kész. Nyilván ezt egy mezei testápoló nem enyhíti, nem is vártam el soha, de különösebben nem foglalkoztam a dologgal, eléldegéltem ezzel a kis problémával, mert úgy gondoltam, ha eddig nem segített semmi, akkor lehet, hogy ezután sem fog. Erre jött a Lipikar Baume és bamm! Viszketés pápá! Ha csak heti pár alkalommal használom már az is elég.



A textúra nagyon kellemes, gazdag, szinte balzsamos/vajas, könnyen eloszlatható, picit lassabban szívódik fel, de nem vészesen, nekem ilyenkor a hidegben jobb is ez. Jó érzés a bőrön, tetszik nagyon, rég volt már alkalmam ilyen szuper testápolót használni. Az egyetlen, vagyis két hátránya a csomagolás és a mennyiség. Az áttervezett kupakot nehézkes felnyitni és egy idő után nehéz kinyomni a tubusból az anyagot, pláne krémes kézzel. Szóval pumpás verziót kérünk. És valahogy nagyon gyorsan fogy... 200ml-es, alig egy hónapja van meg, de már csak egy kevéske van benne. Nem tudom, hogy én használok túl sokat, vagy sok kell belőle, de nem jó ez így, mert havi 4000 Ft azért sok érte. Ettől függetlenül megszerettem és szívesen használom és fogom is a jövőben.




La Roche-Posay Lipikar Baume AP+
Elérhetőség: gyógyszertárak
Mennyiség: 200ml
Ár: 4000 Ft-tól

5 megjegyzés:

  1. Kár, hogy az ára nem az én pénztárcámnak való, de a problémáimra nagyon jó lenne ez a kis csodaszer! :) ekcémára hajlamos a bőröm, főleg az elmúlt fél évben a kézfejem és a tenyerem. Eddig semmi sem használt... Közeleg a karácsony, lehet, hogy valakitől ezt fogom kérni :D köszönöm a posztot! Pont tegnap keresgéltem megoldást :)

    VálaszTörlés
  2. igen, sajnos, az, hogy elfogy nagyon hamar és ennyibe kerül, az nekem sem tetszik :(, de remélem ha kipróbálod használni fog :)

    VálaszTörlés
  3. Ez a testápoló nekem is nagyon gyorsan elfogyott, főleg, mivel nekem az egész testem hajlamos viszketni, így mindenhova kentem. Szerintem is nagyon drága, ahhoz képest milyen gyorsan fogy.

    VálaszTörlés
  4. A Bioderma Atoderm testapolot probaltad mar? Nekem az a kedvencem regota. Van belole pumpas 500 ml-es kiszerelesu. Az ara 5800.- Ft korul van ekkora meretben, de par napja az egyik patikaban ugyanezert az azert 1+1-es kiszerelesben tudtam megvenni:) my all time fave:)

    VálaszTörlés
  5. már próbáltam, de nekem az sajna annyira nem vált be :( ez valahogy jobb :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.