Egy kis heti off: megszületett a Mézi család

10:34 du.
Nagyon durván karácsonyi lázban égünk itthon, én már a csomagolással is majdnem végeztem, kipakoltam a cukorkákat (idén van először ilyen, de csak mert hoztam édességeket Amerikából :D), sőt elkezdtem végre sütögetni is. Elsőként a gyömbéremberkéket és a mézeskalácsot csináltam meg, ez utóbbi még a hűtőben pihen, a Mézik pedig a pocakomban. Jó-jó, csak egy párat ettünk meg, mert nagyon finom lett. A receptet ebben a posztban olvashatjátok. A lényeg, hogy mindenképpen vajjal készüljön, egyszerűen isteni finom lesz tőle a keksz. A díszítés még várat magára, bár párra már pakoltunk kandírozott citromot, de lehet, hogy lime... Ja és az emberkék mellett cicákat is csináltam, amik annyira nagyon édesek, hogy meg kell zabálni őket, de szó szerint (a cicás kiszúrók Whiskas macskatáphoz voltak ajándékba a Tesco-ban). Ti már elkezdtétek a készülődést? Holnap egyébként jövök egy ünnepi sminkes poszttal, remélem tetszeni fog nektek.

Sütésre várnak Méziék és a cicákok.

Itt meg arra, hogy megegyem :D

7 megjegyzés:

  1. Mi is megcsináltuk vasárnap (természetesen a te recepted alapján), nagyon finom lett, de sajnos már egy darab sincs belőle, még tegnap elfogyott, :(( Kénytelen leszek még egy adagot csinálni!

    VálaszTörlés
  2. Én is elkészítettem a recepted alapján, és egyszerűen imádjuk :P Az elkészítése pofon egyszerű és isteni finom, még jó hogy eldugtam, különben már nem lenne belőle... :) Díszítve pedig szombaton lesznek a kis drágák! Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés
  3. Ó, a cica de cuki :)

    VálaszTörlés
  4. ugye? én teljesen bele vagyok esve :D

    VálaszTörlés
  5. hát nekem csinálnom kell még egy adagot... kicsit megették a család férfitagjai XD

    VálaszTörlés
  6. Én is megsütöttem,de mert nem volt emberke figurám,s mivel a kis 20 hónapos lánykám imádja a cicákat :-) ,pont ezt a cicás figurát még egy másik whiskas-ost használtam. Nagyon finom lett,de kíváncsi lennék,hogy ennek keménynek kell lennie,mint egy keksznek? Nem ismerem ezt a sütit.De a családban azt mondják,hogy finomabb,mint a mézes,úgyhogy mindenképp köszi a receptet.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.