A MAC már csak szívatni tud | MAC X Lisa kollekció teszt

Sokáig agyaltam, hogyan is kezdjek bele ebbe a posztba/tesztbe. Nem akarom már sokadjára leírni, hogy mennyire gáz az itthoni MAC, hogy nem először és tuti nem is utoljára csinálják a cirkuszt, hogy nem mondanak időben pontos infókat vagy nem hoznak be valamit az országba vagy rögtön sold out valami a webshopban. Elengedtem, bénák és kész. Beszereztem irgalmatlan többletköltséggel máshonnan a kollekció darabjait (ÁFA + expressz szállítás Angliából, nem árulom el, mert kérdőre fogják egyesek vonni az épelméjűségemet, én is megtettem, tuti nem vagyok normális :D) és ennyi.

 




A MAC x L (vagy Lisa) limitált kollekció darabjainak többsége állandó szín új köntösben, de pár rúzsárnyalat és persze a szemhéjpúder a k-pop sztár Lisa (BlackPink) ötlete volt. Én ugyan nem hallgatok k-pop-ot, de úgy messziről csodálom a kreativitást és a munkát, amit beleölnek ebbe a műfajba, imádom a stílust, a színes, kicsit giccses, néha harsány dolgokat, az énekesnők haja és sminkje pedig wow (egyébként is csodaszép lányok, irigylésre méltóan néznek ki akárhogyan is érik el ezt a külsőt). Ezek alapján nem volt kérdéses, hogy a kozmetikai ipar lecsap rájuk és jönnek a kollaborációk, bár azon csodálkozok, hogy nyugaton ez az első igazán nagyobb hírverést kapott kollekció. Lisa ízlése makulátlan, meseszép csomagolást álmodott meg a termékeknek, minden lila és csillog, ebbe szerettem bele én is. A kompaktok erősek, nagyszerűen kidolgozott minden, nincsenek átlátszó, sérülékeny akril betétek sehol. A csillámos részek picit gumis tapintásúak és matt felületűek, nem gyűjtik a koszt és az ujjlenyomatokat sem. Abszolút vitrinbe valók J.

 







A kollekció része (volt) a Melba pirosító, a Show Gold extra dimension highlighter, egy fekete folyékony tus, 6 powder kiss folyékony rúzs (3 állandó, 3 limitált árnyalat) és persze a szemhéjpúder paletta. A kívánságlistámon a pirosító, a highlighter, a paletta és egy rúzs volt, ez utóbbit sajnos már nem sikerült beszereznem, de az összes többit igen. Cserébe viszont a MAC UK akcióban küldött egy másik Powder Kiss Liquid Lipstick-et a csomagban.

 




A Melba pirosító alapdarabnak számít a márkánál, de én még soha nem próbáltam ki, így ez egy jó alkalomnak bizonyult. Matt a finise, szép, kicsit mélyebb karamelles barack színe van és meglepően pigmentált. A koreai sminktrendek alapján és egy sokkal áttetszőbb, finomabb tónusra számítottam, de elsőre valami brutál bohócarcot festettem magamnak vele. Persze azóta összeszoktunk, más ecsettel, máshogy applikálom fel és nagyon szép, természetes szokott lenni a végeredmény. Igazán jó alapdarab, mert felviteltől függően több bőrszínhez is nagyszerűen illik, így megértem, hogy miért esett végül erre a választás. Ugyanakkor én személy szerint jobban örültem volna egy sheertone formulának pasztellebb árnyalatban.

 





A Show Gold Extra Dimension Highlighter-t már ismertem, korábban megvettem már egyszer, de akkor nem tetszett, nem értékeltem a formulát és a színt, így továbbadtam. Most viszont pont az ilyen típusú highlightereket részesítem előnyben, ezért döntöttem úgy, hogy ismét próbát teszek vele. Nem mondanám, hogy a szó szoros értelmében van színe az arcon, inkább fényt és csillámot ad a bőrnek. A fény rózsaszín, nagyon szép és most nagyon értékelem, imádom használni. Kicsit hasonlít a formula és a finis a Kaleidos és a JSC Extreme/Supreme Frost highlighterekre. A hibája csak annyi, hogy a textúra szárazabb érzetű és minimálisan potyogós.

 





Természetesen a kollekció sztárja, mint mindig most is a szemhéjpúder paletta. Erre vágytam a leginkább, nagyon örülök, hogy még nem volt sold out, amikor eldöntöttem, hogy rendelek. Összesen 12 árnyalat található benne, ebből 3 matt, 4 glitter, 3 szatén, 1 frost és 1 shimmer. A glitter és szatén színek között van bouncy verzió is, ezek krémesebbek, mint a többi. Elég régen vettem utoljára normál MAC szemhéjpúdereket, de még emlékszek, hogy milyen minőségűek voltak. A mattok leginkább közepesek, de a fényesek már akkor is jól teljesítettek, de ettől függetlenül nem tudtam, hogy most mire számítsak. Szerencsére nem kellett csalódnom. A matt árnyalatok pigmentáltak, könnyen építhetőek és szépen el lehet őket satírozni. A glitterek, a shimmer és a frost nagyon szépek, fényesek, egyik sem potyog, de csillám ragasztó vagy primer hiányában inkább ujjal érdemes őket felvinni, hogy teljes pompájukban ragyogjanak. Vannak köztük kicsit áttetszőbbek, amiket bármilyen más színre fel lehet vinni, de vannak full pigmentáltak is. Örülök, hogy ilyen változatosak a finisek, ez remek ötlet volt a MAC-től és Lisa-tól. Azonban a legjobban a szatén árnyalatok tetszenek, mind a három gyönyörű, extrán pigmentált, finom a textúra és élvezet velük dolgozni. Most is éppen ezzel vagyok egyébként kifestve, kb 5 perc sem volt a szemsminkem, imádom a mélyítővonalban használni a szaténokat J.

 





Számomra ez egy abszolút tökéletesen kihasználható paletta, de ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek lenne a kedvence. A színséma egyhangú, szinte az egész meleg tónusú és erősen rózsaszínes-barackos. Igazán sötét matt árnyalat nincsen benne, ami elsőre még nekem is hiányzott. Inkább a finomabb, fényes, csillogó sminkek kedvelőinek jó választás egy ilyen darab. Egy alap nude palettával kombinálva azonban az elkészíthető sminkek száma szinte végtelenné válik J.

 





Örülök, hogy végül sikerült hozzájutnom a kollekció pár darabjához, de nem tudom kijelenteni 100%os meggyőződéssel, hogy megérték a fáradtságot és az extra költségeket. Azt viszont tudom, hogy megbántam volna és évekig emésztem magam miatta, ha nem veszem meg őket… Abban pedig biztos vagyok, hogy itthon is sikeres lett volna ez a kollaboráció és nem értem, hogy miért nem lehetett nálunk kapni. Kíváncsian várom, hogy a MAC legközelebb mivel fog minket megszívatni…

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.