Új sminkőrület? - Soft matt rúzsok

Az utóbbi 5 év legnépszerűbb sminkterméke egyértelműen a folyékony matt rúzs, illetve a sima nagyon matt rúzs. Abszolút érthető, hogy miért, egyrészt szerintem ez a finis a legszebb, legelegánsabb, legdrámaibb, leglátványosabb, másrészt pedig ez a formula a legtartósabb. Viszont van egy óriási hátránya is ezeknek a finiseknek, mégpedig az, hogy brutális módon ki tudják szárítani az ember ajkait. Jó, nem mindenkiét, de sokakat hallottam már panaszkodni, én pedig extra érzékeny vagyok rá sajnos. Ugyanakkor imádom a matt rúzsokat, szóval mi a megoldás??? Nos, az egyre népszerűbb soft matt verziók! Én már egy párat kipróbáltam közülük és tényleg nagyon jók, kényelmesek, de ugyanakkor tartósak. Van itt drogériás, olcsóbb és drágább is, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő darabot. Lássuk őket!





MAC Powder Kiss Lipstick (7400 Ft) + Powder Kiss Liquid Lipstick (8100 Ft)


A MAC egyik idén megjelent újdonsága a Powder Kiss kollekció, amiben nem csak bársonyos, soft matt finisű sima rúzst, de folyékony rúzst is találunk. Sajnos ez utóbbihoz még nem volt szerencsém, de egy sima Powder Kiss Lipstick-et már beszereztem és meg kell mondjam, eddig ez a kedvenc a MAC rúzsai közül. A formula kellemesen lágy, szépen terül, abszolút nem kemény, mint mondjuk a Retro Matt típusok és nem is szárítanak, szinte egyáltalán. A pigmentáció abszolút a helyén van, egy rétegben tökéletesen fed és hosszan is tart a színe. A finise pedig egy álom, csodásan mutat az ajkakon, elegáns és nagyon szép a hatása. Nekem a My Tweedy árnyalat van meg, ez egy meleg tónusú nude, de összesen 23 szín közül válogathatunk, a folyékony rúzsok pedig 17 színben kaphatóak.





L’Oréal Paris Infallible Matte Lip Crayon – 3690 Ft


Erre a L’Oréal stick rúzsra nem olyan régen találtam rá és rögtön megéreztem, hogy ő bizony bele fog illeni a soft matt trendbe. Jó volt a megérzésem, finis pipa, pigmentáció pipa, kialakítás csillagos ötös, szerintem fantasztikus ez a vékonyabb forma, igazán precízen lehet vele kitölteni az ajkakat. A formula egy picikét keményebb, mint a MAC Powder Kiss rúzsé, de kellemes viselet, nem szárít és elég tartós is a színe. Én az itthon kapható (sajnos csak) 8 árnyalat közül a 104-es Trés Sweet-et választottam, de meglepő, az egyetlen nude-ot :D. A többi is egyébként meseszép, de szinte egyáltalán nem hordok már élénk színeket. Lehet, hogy kéne???





Catrice Full Satin Nude Lipstick - kb 1300 Ft


Ne tévesszen meg senkit a rúzs neve, szerintem abszolút nem szatén a finise, sokkal inkább bársonyos matt. A Catrice rúzsai nálam évek óta dobogós helyet foglalnak el a ranglistán, fantasztikus minőségűek, gyönyörű színekben kaphatóak és szuper az áruk. Nem gondoltam volna, hogy ezt tudják még überelni, de a Full Satin Nude Lipstick-ek hibátlanok! Eleve ugye vegyünk azt, hogy 5 kifejezetten natúr árnyalatból válogathatunk (én rögtön kettőt is hazahoztam, a 010-es Full Of Braveness-t és a 020-as Full Of Strenght-et), amihez csodálatos, szinte high-end megjelenésű csomagolás is jár (nude tok arannyal), a formula mesés, krémes, pigmentált, kényelmes viselet és közepesen tartós. Imádom őket, ha csak egy terméket javasolhatnék a listáról, akkor ez lenne az!





Avon Crème Legend Lipstick – 1500 Ft


Ne tévesszen meg senkit ennek az Avon rúzsnak az elnevezése, mert ugyan persze nagyon finom krémes a formula, de a finis inkább a finom matt kategóriába esik. Alapvetően nagyon kedvelem az Avon ajakra való termékeit, fantasztikus a választékuk és gyönyörű nude árnyalataik vannak, de eddig ennek a darabnak tetszik a legjobban a kivitelezése. Szépen pigmentált, lágyan siklik az ajkakon, közepesen tartós, nem szárít és ez a barackba hajló nagyon finom és elegáns szín azonnal levett a lábamról. Egyébként összesen 11 árnyalatból válogathatunk, illetve a márka kínálatában van még egy soft matt típusú termék, a 2 In One Cushion Cloud krémes arcpirosító és rúzs.


Maybelline SuperStay Ink Crayon – 2390 Ft


Úgy érzem, hogy ezt a Maybelline rúzsceruzát is érdemes ebbe a kategóriába sorolnom, bár inkább full matt, mint soft matt a finise, de valakinek lehet, hogy pont ez fog tetszeni. Eléggé hasonlít a L’Oréal Infallible Matte Lip Crayon-ra, picit talán keményebb a formula és tartósabb is, de alapvetően testvérek (egyébként tényleg azok :D). Az alap színválaszték nekem annyira nem tetszik, de a napokban vettem észre, hogy kb 5-6 nude árnyalattal bővítették, amik nagyon szépek és vennem kell belőlük :D.


Avon, Catrice, L'Oréal, MAC, Maybelline



Bónusz – O’Keeffe’s Lip Repair Unscented Lip Balm – 1999 Ft


Ha pedig azon gondolkoztok, hogy mit érdemes alapként használni a soft matt, meg úgy egyébként az összes matt rúzs alá, hogy megőrizzék az eredeti finisüket, akkor érdemes egy nem fényes ajakbalzsamot választani, mint például az O’Keeffe’s Lip Repair-t, ami ugyan nem a legolcsóbb darab, de tényleg szuper! Az ajkakon abszolút nem látszódik, nem is érződik, de mégis azonnal kifejti a hatását és pár nap használat után mesésen puha lesz a bőr tőle. Nálam simán kenterbe verte az imádott tégelyes Carmex-et, egyedül a Sol de Janeiro-t nem tudta letaszítani a trónjáról.




Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.