ARCÁPOLÁS | Clinique újdonságok

Nem gondoltam volna, hogy egyszer fogok egy kifejezetten Clinique újdonságokról szóló tesztet írni, de ennek is eljött a napja… Tudjátok, évek óta rajongok az arcápolóikért, kb 17 éves korom óta használom őket, eddig ez az egyetlen egy olyan márka, amelyben 100%-ig megbízok, ha a bőrömről van szó. Alapvetően a basic termékeiket használom, mint a Moisture Surge, a DDML és a Pep-Start vonal, valamint pár arctisztítót, köztük a balzsamot, ami egy megváltás volt a rutinomban. Azonban idén picit elkalandoztam, hiszen a Clinique a szokásosnál több újdonsággal jelent meg, amiknek én sem tudtam ellenállni, így például megvettem életem első igazi anti-aging krémjét is. Lássuk, hogy mennyire váltak be!





Moisture Surge Intense 72H Lipid-Replenishing Hydrator – 6990 Ft-tól


Az intense jelölésű arckrémektől mindig tartok egy kicsit, ugyanis a túl nehéz, zsíros/olajos termékektől szinte azonnal kipattogok sajnos. Azonban ahogy beköszöntött idén a hidegebb időjárás és a fűtésszezon, azonnal éreztem, hogy nem elég a szokásos könnyű Moisture Surge gél, szükségem lesz valami erősebbre. Kapóra jött hát a vadiúj Moisture Surge Intense 72H Lipid-Replenishing Hydrator, ami szerencsére a legkevésbé sem nehéz és zsíros, ám mégis intenzíven ápolja a bőrt. A formula egy gazdag krém-gél, ami a benne levő lipideknek köszönhetően erősíti a bőr első védőrétegét (hidrolipid film, nedvességrögzítés, gát az irritáló anyagokkal szemben), valamint nyugtatja is azt az ázsiai gázlónak (cica) köszönhetően. Ezeken kívül van még benne aloe vera és koffein, olajmentes és természetesen illatanyagmentes.





Igazból már az első használat után észrevettem a változást, nagyon kellett ez az extra hidratálás a bőrömnek, azonnal puhább és teltebb lett, valamint az alapozó+púder kombó is sokkal szebben mutatott rajtam. Csak estére használom a szalicilsavas szérumommal kiegészítve, azonnal felszívódik, nem hagy semmilyen zavaró réteget a bőrön, nem pattogtam ki tőle, nálam ez már abszolút siker . Külön érdekessége egyébként, hogy a Clinique most először emelte ki, hogy a csomagolás megalkotásakor odafigyeltek az újrahasznosíthatóságra, így műanyag tégely helyett üveget használtak (30 ml, 50 ml, 75 ml), vagy 44%-ban újrahasznosított műanyagot (15 ml). Én egyelőre csak a 30 ml-es kiszerelést vettem meg, ez szerintem pont elég lesz a tél végéig, tavasszal úgyis vissza kell váltanom a sima gélre.






Superdefense SPF40 Multi-Correcting Gel – 10800 Ft-tól


Érdekes módon, noha abaszolút fényvédelem párti vagyok (ez leginkább abban a formában jelentkezik nálam, hogy ki sem megyek a napra), szégyen szemre egészen mostanáig nem iktattam be az arcápolási rutinomba egy magas faktorszámú hidratálót. Persze, ha napon vagyok akkor mindig használok és az alapozómban is van, ami nyilván egyébként nem elég, de egyébként mellőztem a dolgot, mert hogy úgyis csak az irodában vagy otthon ülök. Aztán olvastam, hogy az nem számít, kell és használjam csak szépen, nem fog ártani. És mit ad Isten, pont ekkor jelent meg az új Superdefense nappali hidratáló SPF40-el! Azonnal lecsaptam rá, hiszen nem csak a fényvédelem tetszett meg, hanem a géles formula és az anti-aging hatás is. Az összetevők között van pár antioxidáns, koffein, karnitin, kreatin, perzsa selyemakác kivonat, ezek mind segítenek ragyogóvá és élettel telivé tenni a bőrt. Hosszabb távon finomíthatják a kisebb ráncokat és az egyenetlen bőrfelszínt. A formula szerencsére nagyon könnyed, olaj- és természetesen illatmentes.





Tavasz óta már a másodikat fogyasztom belőle és imádom! Jó, nem volt csúnya előtte sem a bőröm, de amióta áttértem az új rutinomra, aminek ez az egyik főszereplője, azóta tényleg extra ragyogó, puha, sima és szépséges a pofim. Meglepő, hogy a nagyon könnyű gél textúra ellenére picit lassabban szívódik fel és hagy maga után egy egészséges ragyogást, ami tökéletes sminkalappá teszi (nem kell félni, nem zsírosodik tőle a bőr!). Nagyon-nagyon szeretem, örülök, hogy rátaláltam és tettem vele egy próbát és remélem, hogy hosszabb távon, ha fiatalabbá nem is teszi a bőrömet, de megelőzésnek tökéletes lesz. 30 ml-es és 50 ml-es kiszerelésben is lehet kapni, de érdekes módon a Clinique oldalán nem (ott csak az SPF25 krém található), csak a Müllerben és a Douglas-ban.






Moisture Surge Pop Triple Lip Balm – 8490 Ft


Ezt a méregdrága színezett ajakbalzsamot csak azért vettem meg, mert ha úgy vesszük, akkor ‘ingyen’ volt a Douglas 30%-os night shoppingja alatt. A megjelenése óta szemeztem vele, de az ára mindig visszatartott, mert azért kicsit túlzás a több, mint 8000 Ft egy ajakápolóért még akkor is, ha nagyon cuki és tényleg szuper. A Moisture Surge Pop Triple Lip Balm különlegessége, hogy három ‘rétegből’ áll: a külső adja a fényt (ebben kis csillámok is vannak), a második a hidratálásért felel (sheavaj, E-vitamin), míg a harmadik biztosítja a színt. A hidratálás első osztályú, ezzel nincs gond és nagyon szépen mutat a visszafogott fény és az alig észrevehető árnyalat az ajkakon. Azonban van pár probléma az árán kívül: sajnos a csomagolás picit olcsó hatású műanyag és olyan gyorsan fogy, hogy pár hét alatt el fogom használni. Jó termék, de sajnos így nem éri meg.





Ti használtok Clinique termékeket? Melyik a kedvencetek?


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.