Vajon megéri??? | Essence & Catrice Disney Princesses and Villains limitált kollekció

Nem most először jelenik meg Disney inspirálta kollekció a két testvérmárkánál, ám ez az első, hogy az Essence és a Catrice közösen jelentet meg ilyen kollaborációt. A fiatalabb korosztályt megszólító Essence a cukiskódo hercegnőket választottam, míg a Catrice a vagányabb és kifinomultabb, valamint meg nem értett ‘gonosz’ szereplőket a Csipkerózsikból, a Hófehérkéből és A kishableányból. Mindenki kapott egy-egy palettát (Ariel – meleg nude és korall, Ursula – szürke és lila, Hófehérke – hideg nude és kék, a gonosz királynő – meleg nude és piros, Csipkerózsika – mályvás nude és pink, Maleficent – hideg tónusok és zöldek), de vannak ecsetek (hercegnőknek szemre, gonoszoknak arcra), highlighterek (Ursula és a gonosz királynő), arcmaszkok, rúzsok (csak a gonoszoknak) és arcpermetek is (csak a hercegnőknek). A kollekció nagyon szép, ötletes és vannak kifejezetten izgalmas termékek is. Ezért is döntöttem úgy, hogy jó alaposan be fogok vásárolni belőle. Persze a Müllerekbe egy szó nélkül kitették, én viszont nem utazok, nem akarok sehová menni, de szerencsémre a Lovebrands webshopban is megtaláltam őket, akik szupergyorsak voltak, hiszen csütörtökön adtam le a rendelést és pénteken már meg is kaptam a csomagot. Lássuk mi volt benne és hogy teljesítettek!





Essence Disney Princess Aurora Eyeshadow Palette – 03 Once Upon A Dream (3199 Ft)


Ugyan a hercegnős Essence paletták annyira nem vonzottak, de mindenképpen szerettem volna közülük egyet kipróbálni, viszont alig tudtam eldönteni, hogy melyiket. Hófehérke soha nem volt a kedvencem, Ariel-t gyerekkoromban imádtam, azóta rájöttem, hogy egy hülye pi…, szóval egy ostoba tinédzser, szóval maradt Aurora, vagyis Csipkerózsika, akinek a színei a legközelebb állnak hozzám. Imádom a mályvás-lilás tónusokat és ebben a palettában különösen szép árnyalatok kaptak helyet, összesen 14, amiből 6 matt, 8 pedig fényes. A minőségükön abszolút meglepődtem, meseszép swatchokat tudtam velük készíteni (alapra!!!) és a mattok formulája is tetszik, puhák, szinte krémesek, szerintem sokkal jobbak, mint a Catrice. 








A színek nagyon jól lettek összeválogatva, legalábbis én odáig vagyok a mályvásabb, bordósabb árnyalatokért. Ha nem lennék elfogult, akkor lehet, hogy azt mondanám, hogy unalmas, mert rengeteg ilyen paletta van már, de elfogult vagyok :D. A mattok kicsit jobban tetszenek, különösen a Castle, a Golden Leave és a Dark Magic, a fényesek közül pedig a Deep Sleep a legkülönlegesebb és legszebb. Én ezeket a színeket inkább egyszerű, hétköznapi sminkekhez tudom elképzelni, de azért simán lehet vele vadabb makeup-ot is készíteni.







Catrice Disney Villains Maleficent Eyeshadow Palette – 03 Mistress Of Evil (4499 Ft)


Ha már a hercegnők közül Aurora-t választottam, akkor a gonoszok közül muszáj voltam mellé Maleficent-et (vagyis Démónát). Mondjuk egyébként is ezt néztem ki, hiszen nagyon megtetszett, hogy a hidegebb tónusú barnákat és nudeokat khaki zöldekkel keverték. Számomra nagyon izgalmas ez a kombináció, egyből beindította a fantáziámat! Összesen 16 szín található a palettában, ebből 5 matt, 7 metálfényű (ebből 2 topper szerű), 2 márványos metálfényű és 2 préselt csillám. A fényes színek és a csillámok fantasztikusak, csak úgy ragyognak, puhák, pigmentáltak és jól kihasználhatóak. A csillámok nem potyognak, egész nap a helyükön maradtak, szóval bátran lehet őket használni. A kedvencem a fehér Isolated, a zöld Cape és a sötét zöldes Powerful.







A mattok már sajnos picit gyengébben teljesítenek, ugyan fel lehet őket építeni, de elég szárazak sajnos és a megfelelő pigmentáció és hatás eléréséhez kell egy jó alap. Ha ez megvan, akkor már nincs velük probléma, nagyon szép sminket lehet velük készíteni és még tartósak is. Nekem természetesek a khaki zöld Villain a kedvencem, soha nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogok egy ilyen színt, de a Battle is nagyon szép, pláne a Wicked-del kiegészítve. A palettával finom nude és látványos füstös, fényes sminkeket is lehet készíteni, szóval elég jól kihasználható darab.







Catrice Disney Villains Evil Queen Highlighter - 02 Diabolic Gold (2599 Ft)


Nyilván egy szép highlighternek soha nem tudok ellenállni és ez a finom, világos arany tónusú gonosz királynős darab a képe alapján gyönyörűnek tűnt, így jött velem ő is. A csomagolás nagyon tetszetős, a kompakt kis dobozszerű, tükör is található benne és a highlighteren ott van a királynő és persze a kezében tartott alma lenyomata. Minden apró részletre odafigyeltek a Catrice-nál, nagyon ötletes az egész dizájn, bár a papír nem túl ‘stabil’ és a ragasztás sem tökéletes. Maga a highlighter szép nagy, sokáig elég lesz (= soha nem fog elfogyni) és semmi rosszat nem lehet rá mondani. A formula finom és krémes, nagyon picit porol csak, szépen terül a bőrön és mesés fénye van! Nem éppen visszafogott, abszolút a látványos kategóriába tartozik és a színt is nagyon eltalálták, finom arany tónusú pezsgő, ami mindenkin garantáltan jól fog mutatni. 








Catrice Disney Villains Ursula Full Satin Lipstick - 01 Villainous Nude (1499 Ft)


Nem volt kérdés, hogy egy rúzs is jön velem a kollekcióból, hiszen az egyik kedvenc formulámat, a Catrice Full Satin-t választották hozzá. A három szín közül nyilván a nude-ot választottam, aminek az ezüst csomagolásán Ursula díszeleg (picit fura, mert pirosra festi a száját a mesében…). A formula zseniális, egy másik posztomban is írni fogok róla, a szín pedig egy mesés meleg tónusú nude barack. Pigmentált, gyönyörű, nem tudok róla semmi rosszat mondani! Ha mindenképpen szeretnétek valamit ebből a kollekcióból venni, akkor a rúzsokat válasszátok.







Összességében nagyon tetszik ez a kollekció, igzán ötletes és jól kidolgozott lett, ez manapság egyre ritkább szerintem. Csomagolás és dizájn szempontjából különösen tetszik, hogy nem valami modern, a karaktert meggylázó grafikát használtak, hanem mindent old school verzióban hagytak, ami azért megdobja a retró, eszképizmus fílinget. A minőség rendben van, a rúzs és a highlighter hibátlanok, az Essence Aurora palettára sem tudnék panaszkodni, talán egyedül a Catrice Maleficent matt szemhéjpúderei teljesítettek gyengébben, de igazából lehet velük dolgozni. Érdemes kipróbálni pár dolgot, szerintem nem fognak csalódást okozni :).

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.