I'm back

4:11 du.
Először is szeretném megköszönni a türelmeteket, hogy remélhetőleg kitartottak és nem mondtatok le rólam, amíg szünetet tartottam. Sajnos szükségem volt rá, kicsit telítődve éreztem magam, sok mindent át kellett gondolnom, mert nagyon-nagyon nem tetszik a beauty blogok/influencerek világa, hogy hova tart, hogy milyen példát mutatnak, milyen értékeket képviselnek stb. Szerintem én úgy isten igazából soha nem illettem bele ebbe a világba, az mindegy is, hogy miért nem, a lényeg, hogy valószínűleg születésemtől kezdve kívülállónak érzem magam. És ez néha elszomorított, amikor láttam, hogy vannak olyanok, akik a legkisebb megerőltetés nélkül magukhoz vonzzák a sok tíz- vagy éppen százezer követőt, lájkolót, csak mert van egy ilyen vagy egy olyan tulajdonságuk, én meg ha meggebedek se lesz soha mondjuk 10.000 követőm az instán, de valószínűleg 3000 sem :D. 

Pedig nem most kezdtem a blogolást, ha jól számolom, akkor kb. 10 éve írtam meg az első posztomat és úgy érzem, hogy van érzékem a beauty világához, leginkább a sminkeléshez persze. De a leginkább értékelendő kvalitásomnak az őszinteségemet tartom. Lehet, hogy a múltban elfogult voltam pár dologgal, márkával stb.-vel kapcsolatban, de hát fiatalság bolondság, tudjátok hogy van ez. Azonban azóta megértem, felnőtt lettem és mindennél fontosabbnak tartom, hogy őszinte véleményt írjak nektek mindenről. Sajnos a legtöbb cég ezt nem tolerálja, meg azt sem, hogy csak ennyi meg annyi követőm van, mert úgy látom, hogy a legtöbben – és tisztelet a kivételnek, a fantasztikus partnereimnek, akikkel hosszú évek óta sikeresen együtt tudok működni – csak a külsőségekre és a számokra utaznak. Vesztettem el az elmúlt időszakban márkákat emiatt, akik utána egy-egy sajtóeseményen (már ha egyáltalán meghívnak) a képembe vigyorognak, mintha mi sem történt volna. 

Nem azt mondom, vannak olyan influencerek, akiknek nagy a rajongótábora és mégis őszinték, vállalják a véleményüket, akár nyersek is ha kell, de valljuk be így magunk között, hogy ők a kisebbség, a pénz, ingyen termékek, ajándékok és a látszat fontosabb azért ennél. Lehet, hogy hazudni konkrétan nem fognak, de az igazságot sem mondják el. És ez fáj… Fáj, mert én jobban szeretném, ha a márkáknak néha többet számítana az igazság és az őszinteség, a hozzáértésről meg nem is beszélve, ettől a bicska is kinyílik a zsebemben, elég csak egy kedves hölgy vízben oldódó alapozós videóját megemlítenem, de még estig sorolhatnám a példákat. Szóval kicsi elkeseredtem ettől a felismeréstől, attól, hogy ugyan soha nem azért csináltam a blogot, hogy pénzt keressek vele, de lassan átfordult a dolog abba, hogy úgy éreztem, sokkal, de sokkal többet ölök bele, mint amennyit kapok tőle, leginkább anyagilag. Mert nem fogok hazudni, rohadt sokba kerül saját pénztárcából megvenni az legfrissebb sminkújdonságokat, amiket mondjuk 1-2 éve még megkaptam tesztelésre (és egyébként, ha nem lenne a blog, akkor valószínűleg nem venném meg őket). Szóval mindezek miatt szükségem volt egy kis pihenőre, egy jó kis social media detoxra és gondolkodási időre. Persze hiányzott a blog, hiányzott, hogy megosszam a facebook-on az újdonságokat veletek, hogy írjak az új kedvenceimről, de ugyanakkor jót is tett, hogy más dolgokra koncentráltam és nem költekeztem olyan sokat. Viszont ennyi elég is volt, megpróbálok most újult erővel visszatérni :D. Nem ígérek drasztikus változásokat, beauty forradalmat, csak annyit, hogy igyekszek kitartani, a legrosszabb esetben pedig szünetelek.

Köszönöm nektek, hogy vagytok, hogy még mindig olvastok és hogy adtok a szavamra, véleményemre, mert a nap végén úgyis ez a legfontosabb :). 

16 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy visszatértél, hiányoztál. (-: És szerintem nekünk, olvasóknak éppen az őszinte véleményekre van szükségünk, és nem arra, hogy megveszünk valamit és egyáltalán nem olyan, mint gondoltuk..

    VálaszTörlés
  2. Hianyoltam a posztjaidat, mindennap megneztem,hogy tettel-e ki valamit. En nagyon orulok annak hogy oszinte velemenyt olvashatok nalad mert arra a maszlagra amit instan es youtubeon nyomnak az ugymond influencerek arra nem vagyok kivancsi. Maradj meg mindig ilyennek es a huseges olvasoid biztosan kovetni fognak, kozottuk en is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm :) na igen, elég durva, ami a social media-n megy... engem az zavar a legjobban, hogy a nagy részük iszonyat ostoba és azt sem tudja miről ír/beszél, nulla a hozzáértés...

      Törlés
  3. Már nem is tudom visszaszámolni, hány éve olvasom a blogodat, és a közös sminkimádat és a profizmusod mellett az üdítő őszinteséged miatt leginkább (egyetlen más blogot sem olvasok már a tiéden kívül). ÉS a kommenteket látva, tényleg régi, kitartó követőid vannak, akiknek a fent leírtak számítanak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm, hogy megvártatok és hogy a mai napig olvastok, ez nekem mindennél többet jelent :)

      Törlés
  4. A te blogodat olvastam először és mostanában többször is eszembe jutottál, hogy mi lehet veled. Teljesen megértem, hogy belefáradtál picit az egészbe. Én azt látom, hogy aki nem fővárosi és nem marketinging területen dolgozik, hogy nincsenek ilyen kapcsolatai, az szinte nulla eséllyel indul a szférában. Néha nem a követők száma a fontos, mert létok néha csajszikákat 200-300 követővel akik minden sajtóeseményen ott vannak, mert sikerült olyan kapcsolati rendszert kialakítaniuk. Itthon csak beauty vonalon mozogva szerintem nagyon nehéz most érvényesülni. Én úgy vagyok vele, hogy már csak hobbiként és kikapcsolódásként tekintek az egészre. Borzasztó lehet azzal a nyomással élni, hogy minden nap gyártani kell a kontentet instára, bárhová is megy az ember, legyen az egy városi séta, vagy egy kávéházi csevej, legalább egy tökéletes fotót gyártani, kell aztán utána remegve szavaztatni a népet story-ban hogy vajon látták e az új fotót. Na ebből nem kérek köszi! :D
    A lényeg viszont, hogy nagyon várom az új posztjaidat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. néha még én is éreztem a nyomást és mindig olyan frusztrált voltam, hogy az én képei miért nem olyan szépek, miért nem jön rá lájk, mit fotózzak, mit írjak alá, stb. és ebből azért elege lesz az embernek egy idő után... de vagyok és már nem foglalkozok ilyesmivel, okozzon nekem és az olvasóknak örömet és ennyi :)

      Törlés
  5. Szia! :-) Elmúltam negyven, nagyon ritkán kommentelek. (ez nem is fog változni :-) ) Nem tudom pontosan mióta olvasom a blogod, de pont az őszinteséged szeretem!!! Ezért követem a parfümbolgot vagy a krémesenszépazélet blogot is :-) Több sminkcuccot a Te véleményed alapján vettem meg és nem bántam meg!! :-) Rúzsmániás vagyok :-) Sajnálnám, ha ezután nem olvashatnám a blogod, de nyilván Te döntesz mi mennyit ér Neked :-) Maradok a csendes olvasód! :-) Szia, Melinda

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon köszönöm :) annak külön örülök, hogy beváltak a termékek, amiket ajánlottam :)

      Törlés
  6. pont azért volt ez az egyetlen bjutiblog amit olvastam, mert olyan vagy, amilyen. teljesen hiteles.
    nincs kedvem egy affektalós sok perces videót megnézni egy termékről, legyen az bármilyen is. plane ha nyivakolva cukiskodnak benne és önmagukat akarjak eladni, mert nem is a kozmetikum a termék hanem az influenszer maga. 5 percig bleha hülye ia tud jófejkedni, ezért olyan az internet amilyen...önazonos ember viszont tud segíteni, és valóban hatassal van rám.. ami nekem bejönne, az az, ha gifek lennének azokról a dolgokról ahol a fénye-játéka fontos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a gif-eket adom, csinálni fogok belőlük mindenképpen (még van is külön ilyen funkcióm a telefonon :D)

      Törlés
  7. Szia!
    Örülök a visszatérésednek :)
    2012 óta olvasok blogokat, mára csak pár blogot olvasok rendszeresen.
    Te a kedvenceim közé tartozol.
    Pont azért, mert leírod azt is, ha valami nem tetszik.
    Számomra ez az érték. A vetítés, kamuzás, elhallgatás nem érdekel, van az a minőség, ami alá nem megyünk. ;)


    Üdv,
    Szilvi

    VálaszTörlés
  8. Szia! Nagyon örülök, hogy újra olvashatom a bejegyzéseidet, szimpatikus, amit csinálsz. Gyakran látogatom a blogodat, sok bejegyzésed volt már segítségemre, illetve sokszor nálad értesülök a különböző újdonságokról. Színvonalas munkát végzel, ami manapság ritka ebben a világban. Hétköznapi nőként azt látom, hogy nagyon sok fiatal lány szeretne ezzel foglalkozni, csábítja az "ingyen" termékek, promóciók világa, sokan olyan dolgokat reklámoznak, amelyekkel hiteltelenné válnak. Nem a minőségi, hanem a mennyiségi tartalomgyártás lett a fő cél, annyi ugyanolyan témájú bejegyzés/youtube videó van már, hogy az ember már unja őket. Véleményem szerint kevesen vannak azok, akik saját profillal rendelkeznek, érdekesek, különlegesek. Ezért szeretem azokat a bloggereket, akik minőségi tartalmakat gyártva nem naponta ontják a bejegyzéseket, hanem inkább a kevesebb, de több értéket képviselő tartalmakat helyezik előtérbe, vállalva ezzel azt, hogy nem lesz annyi feliratkozója/követője.
    Éppen ezért szeretem olvasni és követni a munkásságodat, nagyon örülök, hogy visszatértél, ráadásul egy olyan izgalmas bejegyzéssel, mint a Catrice őszi újdonságai (nagyon szeretem a márkát).
    Kívánom, hogy legyen erőd és kitartásod a továbbiakhoz, képviseld tovább azt a minőséget, amelyet eddig megkaptunk Tőled! :) Hálásak vagyunk érte!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon köszönöm, igazán jó érzés volt olvasni a soraidat :) igyekszek továbbra is jelen lenni és szállítani a jó tartalmakat :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.