ARCÁPOLÁS | AVON K-Beauty arcmaszkok

Az Avon a csodálatos japán Mission Y termékcsalád után ismét Ázsia felé vette az irányt és márciusban bemutatta az első K-beauty kollekcióját, ami csupa szuper kis maszkból áll. A termékek különlegessége, hogy nem csak az inspirációt és az ötletet vette a márka Koreából, ott is gyártatta le őket, hogy tényleg autentikus legyen a felhasználói élmény és természetesen, hogy tényleg a lehető legjobb hatóanyagok kerüljenek az összetevők közé. Első körben két arcmaszk, egy éjszakai maszk, egy szemmaszk és egy ajakmaszk került be a családba, de remélhetőleg később más izgalmas termék is meg fog majd jelenni. 



Mint ahogyan azt ígértem az előző posztomban, nem teszt formájában szeretnék írni a maszkokról, inkább bemutatnám őket, mit tudnak, milyen összetevőket tartalmaznak illetve, hogy milyen élmény volt a használatuk, ugyanis hosszú távú tényleges hatást egy-egy ilyen maszk felrakásával nem nagyon lehet vizsgálni. Persze van mindegyiknek istant eredménye is azért, de az ugye kevésbé látványos.


K-Beauty Glass - Effect Hydrogel Face Mask (1399 Ft)

A cuki, babás csomagolásban érkező maszk hidrogél formulájú, nem pedig szövet, ami bevallom őszintén nekem sokkal, de sokkal jobban tetszik :). Volt rajta elég anyag, de mégsem csöpögött és könnyebb is volt a felrakása, így hogy két részből áll. Szépen simult az arcra, kényelmes volt, a szemüvegemet is fel tudtam utána venni, indulhatott a 20 perces YouTube kikapcsolódás. Valójában csak 10 percet ír a használati utasítás, de nem fog megártani a több idő. Illatanyagot tartalmaz, de nem okozott irritációt. A leírás szerint ragyogásfokozó és hidratáló hatású. Egy használat után én simaságot és puhaságot érzékeltem, mintha picit feltöltődött volna az arcom, finom kellemes tapintású volt, éreztem, hogy jól esett neki a kis extra kényeztetés.



Hatóanyag:

juhar cukor: természetes AHA forrás
allantoin: nem irritatív hidratáló összetevő, puhítja a bőrt
orvosi tárnics kivonat: méregtelenítő hatású


K-Beauty Gold Hydrogel Eye Patches (1399 Ft)

A cuki pandás csomagolásban érkező aranyszínű szemmaszk szintén hidrogél alapú, akárcsak a juhar cukros arcmaszk. Kellemesen hűsít, nem csúszkál-mászkál pedig rendesen van rajta anyag. Frissítő, hűsítő és hidratáló hatású, ideális puffadásra és sötét karikákra, vagy csak úgy relaxációhoz. Én is erre használtam, mert nincsen probléma a szemkörnyéki bőrömmel szerencsére. 15-20 percig kell fennhagyni, majd a maradékot érdemes a bőrbe masszírozni. Illatanyag és mentol kivonat is van benne, ezekkel az érzékeny szeműek vigyázzanak.



Hatóanyag:

zöldtea kivonat: antioxidáns hatású
mentol kivonat: frissít
hialuronsav: hidratáló hatás


K-Beauty Golden Mushroom Sleep Mask (3999 Ft)

Ezt nagyon gazdag formulájú alvómaszkot átpasszoltam huginak, mert tudtam, hogy az ő száraz bőrére tökéletes lesz, míg az enyém tuti kipattogott volna a benne található olaj miatt (sajnos). Neki természetesen semmi baja nem lett tőle, használja is lelkesen és nagyon szereti. A Golden Mushroom Sleep Mask fő hatóanyaga a gombakivonat, amiből rögtön három is belekerült. A maszkot csak gyengéden bele kell masszírozni a bőrbe éjszakára, hogy amíg mi alszunk, ő dolgozhasson. Az állaga nagyon krémes, szinte balzsamszerű és kellemes, nem túl erős illata van.



Hatóanyag:

chaga gomba kivonat: antioxidáns forrás, gyulladáscsökkentő hatás
shiitake gomba kivonat: anti-aging hatás, nyugtató hatás
matsutake gomba kivonat: antioxidáns forrás, hidratáló hatás
bajkáli csucsóka kivonat: nyugtató, hidratáló hatás


K-Beauty Cica Smoothing Sheet Mask (1199 Ft)

Ezt a cica (centella asiatica) kivonatot tartalmazó hagyományos fátyolmaszkot elsősorban fáradt, stresszes bőrre ajánlja a márka. Bőrkiegyenlítő, frissítő és nyugtató hatású hatóanyagokat tartalmaz, amelyek kényeztetik, táplálják és ragyogóvá teszik a bőrt. A legnagyobb bánatomra ezt sem fogom tudni elhasználni, mert sajnos levendula is van benne, amit nagyon nem szeretek sem én, sem a bőröm, szóval megy huginak.



Hatóanyag:

cica (centella asiatica) kivonat: nyugtató hatás, vitaminforrás, amino-sav forrás, antioxidáns forrás
zöldtea kivonat: antioxidáns hatású
propolisz kivonat: gyulladáscsökkentő és regeneráló hatás


K-Beauty Jelly Kiss Lip Mask (1099 Ft)

Ha valamire tényleg extrán különös gondot fordítok a napi beauty rutinomban, az az ajakápolás. Rettentően érzékeny az ajkam is és a körülötte lévő bőr is (sajnos nem véletlen, a Roaccutan kúra egy maradandó mellékhatása), villámsebesen hajlamos kiszáradni és néha furán hámlani is, szóval oda kell rá figyelnem. A zsíros, gazdag formulájú ajakápolók mellett rendszeres radírozok is és igyekszek maszkolni is. Az Avon Jellyi Kis Lip Mask többek között manuka mézet és barack kivonatot tartalmaz, amik biztosítják a hidratálást és a puhaságot.



Hatóanyag:

manuka méz: hidratáló és nyugtató hatás
propolisz kivonat: gyulladáscsökkentő és regeneráló hatás
barack kivonat: hidratáló hatás


Én személy szerint nagyon örülök, hogy az Avon elkalandozott az ázsiai szépségápolás világába és kibővítette a kínálatát japán és K-beauty termékekkel is. A legnagyobb kedvencem a juhar cukros maszk lett, ezt szerettem a legjobban használni és ezt ajánlom a legszívesebben kipróbálásra is. A másik termék, ami nagyon tetszik, az a gombakivonatos éjszakai maszk, ha száraz lenne a bőröm, akkor biztosan elhasználnám a tégelyt. Kíváncsi vagyok, hogy milyen meglepetéssel készül még idén a márka, remélem folytatni fogják ezt a vonalat :). (Ráadásul most le is vannak árazva!!!)


3 megjegyzés:

  1. My another blog is www.gulsahworld.com. I will be happy if you subscribe to my blog .Kisses

    VálaszTörlés
  2. Looolllly! Hát el sem hiszem, hogy így kell megtudnom :OO Tudod már ezer éve olvaslak, és gyönyörű baba bőröd van, és most olvasom, hogy szedtél Roaccutant? Én most szedem harmadjára, jelenleg fél éve, és orrom, szám száraz, vérzik stb, alig élek ... Írhatok neked ezzel kapcsolatban esetleg a facebook oldaladra? :) - bodri

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.