Anti-wishlist

2:12 du.
Kívánságlistát írni nagyon könnyű, anti-kívánságlistát írni pedig még könnyebb és viccesebb, ugyanakkor elég kockázatos is. Legalábbis nekem, aki elég szenvedélyesen tud útálkozni és aki nem fél kimondani a véleményét és az igazságot egy-egy márkáról vagy termékről, ami nyilván nem mindig jár pozitív következményekkel. De bevállalom és most elmesélem, hogy mik azok a beauty termékek, amiket messzire kerülök ilyen vagy olyan okokból kifolyólag.



Elsőként rögtön a Makeup Revolution és társai jutnak eszembe, amiért most biztosan sokan nem fogtok a szívetekbe zárni, de ki kell mondanom: gagyi, ócska, büdös kínaigyár szagú sminkcuccok nekem akkor sem kellenek, ha ingyen adják őket. Arról nem is beszélve, hogy a legpofátlanabb módon koppintják más márkák dizájn és termékötleteit, ami nem egy esetben évek kemény munkájával készül el. Nem azt mondom, hogy minden made in PRC termék rossz, mert a Morphe x Jaclyn Hill palettám is ott készült, de nem büdös és bitang jó minősége van. Senki nem tud semmilyen érvvel meggyőzni arról, hogy márpedig a Makeup Revolution jó és csak próbáljam ki, majd meglátom. Nope, thanks, next.

The Body Shop. Hjaaaaaj, ha én elkezdenék mesélni... És az a szomorú, hogy nem a termékekkel van baj. Inkább azokkal lenne. Igencsak ellenkezik az elveimmel minden, amit az itthoni marketing/pr csapat csinál és évekkel ezelőtt megfogadtam, hogy a büdös életben többet nem veszek tőlük semmit és semmilyen formában nem támogatom őket. Ezért nem láthattatok már évek óte TBS bejegyzést a blogon vagy a Facebook-on.

Nabla Soul Blooming Palette. Fogalmam sincs miért van mindenki teljesen odáig érte... Nekem nagyon-nagyon nem tetszik :D. Semmi nem fogott meg benne, sem a színek, sem a csomagolás. Magával a márkával semmi bajom, sőt, nagyon szépek a termékeik, de ez a paletta nekem nem kéne. Az új Denude kollekció viszont, WOW, zseniális, abból beszerzek valamit.

Bio, natúr, okö stb. sminkek. Nem fényezni akarom magam (de :D), de képzettebb sminkesként nekem nagyon sokat számít egy termék minősége, pigmentációja, kezelhetősége. Számomra mindegy, hogy honnan jön, ha szépen lehet vele dolgozni és tartós is. Nos, bio, natúr és okö sminkek között ilyen nincs. Pont. Legalábbis én még nem találkoztam ilyennel, ha van szóljatok, bár akkor sem fogom kipróbálni, mert indokolatlanul túlárazottak. 

GlamGlow Glittermask. A világ legnagyobb idiótasága és átverése. Borzalmasan ártalmas szerintem, hogy ekkora hatalmas glitterek vannak benne, csak karcolják a bőrt, nem hinném, hogy bármi értelmük lenne és pluszban még hozzájön az a fura érzés is, hogy mintha így nem lenne olyan hatásos az a maszk, mert olyan gagyi a csillámokkal. Arról meg ne is beszéljünk, hogy 16ezer forint egy tégely, aminek a 20%-a csillám. Hát hülye vagyok én???? Egyébként nagyon csípem a GlamGlow-t, de ez elég gyenge húzás volt tőlük.

Kat Von D termékek. Soha többet semmilyen formában nem fogom támogatni ezt az őrült nőt. Nagyon ritkán befolyásolja a vásárlási szokásaimat egy adott márka mögött álló ember magánélete vagy viselkedése (lásd Morphe x Jaclyn Hill), de ez a nő olyan szinten elmebeteg az én szememben, hogy nem vagyok hajlandó támogatni többet, legyenek bármilyen szépek és jók a termékei. Igen, itt most az oltásellenességről és a legyen a gyerekem vegán születésétől kezdve című show-ról van elsősorban szó (de mélyebben gyökeredzik sajnos a probléma). Vajon anyatejet fog kapni? Szerintem az sem vegán :D.

High-end szempillaspirálok. Már elég régen megfogadtam, hogy spirált csak és kizárólag drogériából veszek, max 3-4000 Ft-ért, de még annyit is sajnálok érte. Amióta rátaláltam a 900 Ft-os Lovely Vampire Lashes-re - ami a világ legjobb szempillaspirálja - azóta különösen tartom magam ehhez. Ugyanis egy 8000 Ft-os darab semmivel, de az égvilágon semmivel nem tud többet. De tényleg. Sőt :D. Egyetlen egy kivétel van, az pedig a Marc Jacobs O!Mega Lash, mert az még a Lovely-től is jobb, de szerencsére nálunk nem lehet kapni, rendelni meg nem fogok, majd ha egyszer Sephora közelében járok, akkor talán megint veszek.

Most hirtelen ennyi jut csak eszembe, amin csodálkozok, azt hittem több olyan termék vagy márka van, amit nem vennék meg... Haha, csak viccelek, a többit a második körre tartogatom! Számotokra van olyan termék amit soha nem vennétek meg vagy olyan márka, amit nem támogattok semmilyen formában? Várom a kommenteket ;).

12 megjegyzés:

  1. Esetleg a Body Shoppal való ellenérzésedről írnál még kicsit? Nagyon kíváncsivá tettél :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. annyit ide is leírhatok, amennyit a facebook-ra: ők akarták megmondani, hogy mit csináljak és nem tetszett nekik az őszinteségem én meg ebből nem kértem :)

      Törlés
  2. Már olvasnám a 2. részt!:D Amúgy a Makeup Revolution és társaival én is így vagyok, egyáltalán nem izgatnak. Nálam talán a Nyx olyan, amit soha nem próbáltam és nem is sajnálom, hogy így van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem a nyx felemás nagyon.... van hogy full gagyi, büdös izé termékeik vannak, van hogy woooow zseniális, de egyébként hajlok a kihagyható oldal felé

      Törlés
  3. KatVonD és drága spirálok - ugyanez :D Illetve KVD nehéz, mert a tattoo linert használom évek óta, most is van raktáron kettő, úgyh találnom kell valami legalább ilyen jót, de én is az oltásellenes résznél dobtam el az agyam.. Kár érte.

    VálaszTörlés
  4. KVD... hát nem fut százon az már tuti. Egyébként sem szeretem az ilyen mániákus vegán hittérítőket. Jó kis poszt volt szívesen olvasnék még ilyet pl divat vagy lakberendezés témában is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a divat nagyon off lenne nálam azért :D de lehet még sokkolóbb lenne a poszt :D

      Törlés
  5. Amit én vettem revolution-éktól, azok eddig javarészt bejöttek: még régen kezdőként egy meganagy 100 vagy 144 színű paletta, na azon volt mit kísérletezni :D , meg nemrég a sárkánytojás. Egyébként a koppintási mániájuk (csokis paletta, khm) nekem se jön be annyira, de az tetszik, amikor hozzáteszik a saját ötleteiket is, mint most a sellős meg unikornisos őrületkor a sárkányok (a többi sárkányos cuccot még nagyon szeretném magaménak tudni :3 ).
    A KVD cuccok nekem mondjuk nagyon tetszenek (igaz, sosem jutottam még addig hogy vegyek is), a dizájntól elkezdve a meghökkentőbb színeken át a minőségig, de Kat személyes meggyőződésével én sem értek egyet. Igaz, már a Jeffree-balhé óta ellenszenves nekem (oké, Jeffree Star is). És ha a csini csomagolást figyelmen kívül hagyom, már nem olyan csábító a dolog.
    Az öko-bio vonal nekem sem annyira a szívem csücske, de pl van alverde LE sminkem, mert tetszett a téma és a szín, jól működik, és az összetevőit is jónak ítéltem. És lesz még ilyan, azt hiszem.
    Tudod mit nem vettem még soha? MAC-et. Valamiért taszít ez az egyeduralom, hogy az biztosan jó, meg ilyenek. Inkább a NYX-et fosztom ki, meg a Kryolan-boltot. Ja meg izgi indie márkákat tervezek közelebbről megismerni. Most vettem Syzygy-palettát, szerintem ez még a Rdrel unikornisosánál is menőbb :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. aláírom, hogy a KVD cuccok nagyon dizájnosak és szépek, meg izgalmasakm ez tény, nem fogom vitatni, de nekem már annyira nem százas a mögötte álló ember, hogy képtelen vagy egy fillért is a zsebébe rakni egy ilyen mániákus őrültnek. Amúgy nem is azzal van a bajom, hogy vegán így úgy, hanem hogy mennyire durván lenézi és kritizálja azokat, akik nem követik a példáját. Nekem ez undorító viselkedés....
      A MAC meg nos... hehe... maradjunk annyiban, hogy a basic termékek nálam verhetetlenek, de gyalázatosnak tartom sokszor a LE kollekciókat, a pr/marketing részről meg ne beszéljünk...

      Törlés
  6. Ugyanaz az ellenérzésem a Makeup Revolutionnel kapcsolatosan, mint neked... oké, hogy pár termékük nem copy, de ha a többség az, akkor az ember elég rossz szájízzel vásárol meg bármit is. Illetve egyszer kivételt tettem az első SophX palettával, de az totál törötten érkezett meg, sztem akart nekem vmit mondani az univerzum :D.

    Amúgy a natúr-öko-bio vonallal teljesen egyetértek. Ami nem csillagászati árú ezek közül, az általában vagy rém gyenge minőségű, vagy istentelenül büdös. Továbbmegyek amúgy, egy-két egyéb szépségápolási termékből sem vagyok hajlandó natúrt venni, mert eddig egy sem jön be. Én elég izzadós vagyok, szóval dezodorból sok próbálkozás után nem vagyok hajlandó lemondani a Rexona Maximum Protectionről, mert az legalább meggátolja az izzadásom és szagtalanít is, akármennyire "fujjjj, nézd már, milyen roonnnnnnnda az INCI-je, mérgezed magad OMG"... persze, az könnyen dumál, akin 2 csepp izzadás van nyaranta, hogy neki mennyire jó a natúr deó... ha én kenem fel, néznek rám az emberek utcán, milyen igénytelen vagyok. Amúgy szempillaspirál-ügyileg is totál egyetértek, nálam a Lidl sajátmárkás spirálja és a Lovely Lash Mania nálam a nyerő. Meg igen, a csillámos arcmaszk... wtf (ennél jobb már csak a TooFaced glowjob névre keresztelt maszkja... nem találom a szavakat)

    Mondjuk a többit, amit leírok, a többségét (főleg a high-end termékeket) ha tetszene, sem venném meg valszeg, mert keretem sincs nagyon rá... de jöjjön az "elvből sem venném meg" lista:
    - bármilyen nagyon cukcsimukcsi csomagolás, ami inkább 4éveseknek való... lehet, én vagyok a sznob ilyen téren, de közel a 3. ikszhez. dolgozó nőként nem feltétlenül akarok pikachus, anime kiscicás-kutyás, barbapapás dolgokkal kenegetni magam... pedig szeretem az aranyos dolgokat, de azok nekem megmaradnak a plüssök és filmnézés terén
    - Kat von D, Jeffree Starr, Kardashian-klán bármely tagja... ezeknek az embereknek nem szívesen állok a termékeik mellé (ehhez hozzátenném Tati Halo szépségvitaminjait... miért nem olyan termékkel jön elő, amihez ért, és aminek kézzelfogható hatása van???)
    - bármilyen olyan paletta, amiben van 20 barna szín és egy-két kék (most hirtelen pont a Jaclyn Hill paletta jut eszembe, de rengeteg egyéb ilyen palettát láttam mostanában... a kékek ált. nagyon nem az én színeim, főleg nem a lakossági türkiz, amit minden ilyen palettába beletesznek... és amúgy is jobban szeretem, ha változatosabb egy paletta)
    - tapasztalat alapján semmilyen agyonhype-olt matt folyékony rúzs... eddig a leginkább ajnározottak (Maybelline Matte Ink, Lovely K-Lips) sem jöttek be nekem, hidratálás-radírozás után is kb. egy óra múlva undorítóan repedeznek az ajkaimon, ha meg nem, akkor hülyén kopnak rajtam vagy ragadnak
    - mindenféle holós-unikornisos-fesztiválos-sellős dolog... sztem ez a trend az elmúlt 2-3 évben túl van tolva, nem is az én színeim, ki sem tudnám használni
    - kb. bármi a Max Factortól az alapozóikat kivéve... most már ha látok hírt arról, hogy jönnek ki új termékekkel, el sem olvasom, mert tudom, hogy úgyis nagyon gagyi minőség lesz, legalábbis az elszállt áraikhoz képest. Komolyan mondom, legtöbb rúzsuknál a kínai boltban jobb minőséget lehet találni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. barbapapás XD sírok :D
      natúr-öko-bio vonalhoz visszakanyarodva: dettóóóóó ugyanígy vagyok én is, konkrétan kerek perec kimondom, hogy szarok nagy ívben mindenféle incire meg áltudományos konyhakémikus beszólásokra, mert amit elvisel az én bőröm és beválik, abban felőlem arzén is lehet XD na jó, ez durva túlzás, de az e lényeg, hogy ha hat, bevált és nem leszek rá allergiás, akkor tényleg azt tesznek bele, amit akarnak.
      Max Factor-ral egyet kell értenem, annyira durván túl van árazva és annyira nem, hogy is mondjam... se nem mutatósak, se nem 'divatosak', a minőség meg csak zuhan. Értem, hogy ez egy klasszikus márka meg minden, felnőtt nőknek bla bla bla, de lehetne igényesebb a dizájn és figyelemfelkeltőbb, meg szemetgyönyörködtetőbb az egész. Marha gyenge márka, ki vele a drogériákból! meg a bourjois-val is, bár ezért megköveznének XD

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.