Őszi 'halo' smink tutorial

Végre itt van az ősz, előkerülhetnek a csinos pulcsik, sálak, kabátok, bokacsizmák és persze végre valahára elővehetjük a dögös, sötét, drámaibb árnyalatú sminkcuccainkat is. Természetesen idén is hódítanak a vampos ajkak, én is ezt szerettem volna elsősorban előtérbe helyezni a következő smink tutorial-ban, amit a Korzó támogatásával készítettem el nektek. A Korzó az Auchan hipermarketek előterében lévő üzleteket és szolgáltatásokat foglalja magába. Sokat gondolkoztam, hogy a sötétlila/bordó rúzs mellé milyen szemsminket válasszak, hiszen idén (meg egyébként is) minden megengedett, az extra tusvonaltól kezdve, a füstös, a colorblock és a pasztell szemhéjpúdereken át egészen a teljesen monokróm dögös burgundi look-ig. Végül eszembe jutott, hogy mostanában nagyon sok helyen láttam 'halo' szemfestést (a szem belső és külső sarkában sötét szín van, középen pedig világos), amit már régóta szerettem volna magamon kipróbálni, szóval emellett döntöttem.




A smink elkészítése egyáltalán nem volt bonyolult, nem kell túl sok szín sem hozzá, egyedül az ajkak festése kívánja meg a precizitást (bár az egyik őszi sminktrend szerint még ennek sem kell annak lennie). Én az alábbi termékeket vetettem be a smink elkészítése során, melyeket mind a Korzó üzleteiből szereztem be:

ARC:

SZEM & SZEMÖLDÖK:

AJKAK:

Kezdő lépések:

Az én rutinomban az első lépés (szigorúan a hidratálás után) mindig az alapozás és a korrektorozás, amit most egy termékkel meg tudtam oldani, ugyanis a trend IT UP 2in1 Camou alapozó olyan magas fedésű, hogy tökéletesen eltüntet bármilyen bőrhibát és sötét karikát. A szemhéjamra is ez került, mint bázis, mostanában szívesebben használok ide is inkább korrektort. Ezután jön a púderezés, majd a BE Sunkiss bronzosítóval (gyönyörű a színe és csodálatosan el lehet dolgozni) kontúroztam és 'felmelegítettem' egy kicsit az arcomat. Végül jöhet a pirosító - én egy kicsit ősziesebb árnyalatot választottam (trend IT UP Powder Blush 050, vigyázat, nagyon pigmentált) - és egy finom fényű highlighter (trend IT UP Natural Radiant Highlighter 010).








Halo smink lépésről lépésre:

1-2. Szemhéj korrektorral/alapozóval lealapozva, ez lesz a bázisunk, de mielőtt elkezdenénk a szemfestést, gyorsan igazítsuk meg a szemöldököt (Kallos Love Eyebrow Marker Pen), majd fixáljuk egy áttetsző zselével.

3. A mélyítővonalba egy nagyfejű satírecset segítségével vigyük fel a BE bronzosítót (ez egy amolyan segéd 'vonal' lesz és egy picit rámelegít az egyébként hideg tónusú sminkre). A Marionnaud Smokey paletta matt feketéjét satírozzuk el a szemhéj külső részén és a mélyítővonalban.

4. A matt feketénket vigyük fel a szemzugba is, úgy, hogy középen hagyjunk 'üresen' egy ujjbegynyi felületet.

5. A szemhéj mozgó részére (középen, amit 'üresen' hagytunk :)) vigyünk fel alapnak egy fényes, világos krémes szemfestéket (trend IT UP Highlightening Eye Shadow Cream), majd erre jöhet a paletta legelső árnyalata, ami egy világos ezüstös bézs.

6. A paletta matt szürke árnyalatával kicsit satírozzuk el a fekete színt a mélyítővonalban és a külső v-ben, majd a matt feketét satírozzuk el az alsó szemhéjvonalon. Végül a szemzugba vigyünk fel egy keveset a fényes színből.

7. Jöhet a szempillaspirál! Én a Kallos Love Full Lashes High Performance Mascara-t használtam, ami szuper Paradise Lash/Better Than Sex dupe!

8. Készen is vagyunk! Ugye nem is volt nehéz? :)

(Katt a képekre és megnőnek!)











Végezetül pedig jöhetnek az ajkak! Mivel egy sötét, matt árnyalatot választottam, ezért úgy gondoltam, hogy érdemes egy ajak primert is használni (Yves Rocher Zéro Défaut Lip Primer), ami tartósabbá és élénkebbé is teszi a rúzst. A trend IT UP Ultra Matte 475-ös árnyalatát egy lapos fejű, vékony ecsettel vittem fel, így nem kellett ceruza sem mellé, de persze, akik kicsit bizonytalanabban, azok bátran használjanak egy, a rúzshoz passzoló színű kontúrt. Ezzel teljesen el is készült az őszi halo sminkünk, vamp ajkakkal :).




A fent említett termékek mindegyikét megtaláljátok a Korzó üzleteiben!

A posztot a Korzó szponzorálta :). Köszönöm nekik még egyszer!

És akkor jöjjön a meglepetés!


NYEREMÉNYJÁTÉK!

A Korzóval úgy gondoltuk, nektek is kedveskedünk egy kis meglepetéssel. 
A Korzó Inspiráció Facebook oldalán ITT találsz egy egyszerű kérdést, amelyre kommentben kell válaszolnod.
A válaszhoz böngészd át a smink tutorial bejegyzésemet. :) Like-olj, kommentelj, és a tiéd lehet egy 10 000 Ft értékű Marionnaud ajándékutalvány! 




Üzletlista:

trend IT UP 2in1 Camou Make-Up & Concealer – 010,
trend IT UP Powder Blush – 050,
trend IT UP Natural Radiant Highlighter – 010:
dm (Korzó Kecskemét)

Love Full Lashes High Performance Mascara - 01 Intense Black
Love Eyebrow Marker Pen - 02
Kallos (Korzó Budaörs, Csömör, Dunakeszi, Maglód, Óbuda, Székesfehérvár, Soroksár, Szigetszentmiklós)

Zéro Défaut Lip Primer
Yves Rocher (Korzó Dunakeszi, Budaörs, Óbuda)

BE Bronzer - 002 Sunkiss
Color Your Eyes by Marionnaud - 02 Smokey
Marionnaud (Korzó Budakalász, Budaörs, Dunakeszi, Szigetszentmiklós)

A Korzót az iranykorzo.hu weboldalon, és a Korzó Inspiráció Facebook oldalán (https://www.facebook.com/korzoinspiracio/) éritek el.

14 megjegyzés:

  1. Az ITT link nem működik, legalábbis nincs mire kattintani. Bomba smink, én mindennap ilyenben járnék, ha a társadalom elfogadná:D (tudom tudom, engem túlságosan érdekel mások véleménye :D ) GO GO deep burgundy ajkak! Bodri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. javítva :) Köszönöm, örülök, hogy tetszik és igen, ne foglalkozz vele mit gondolnak mások!!! :D Egyszer próbáld ki, meglátod, hogy nem fognak rád rossz szemmel nézni. Én egy elég fura helyen dolgozok ilyen szempontból, fröccsöntő üzem, ahol a hírét nem ismerik a sminknek én meg már csak azért is beállítok néha műszempillával és vörös ajkakkal és soha senki nem szólt meg meg érte, pedig vidék ráadásul. Szóval szerintem nyugodtan vállalj be bármit bátran!

      Törlés
  2. Szuper :D A műszempilla annyira feldob mindent, hogy néha én is kacérkodok vele, de én még nem találtam normális eyeslash glue-t. Tudsz esetleg ajánlani olyat ami Mo.n is beszerezhető? Megkérdezhetem mit dolgozol abban az üzemben? Én még lemaradtam és csak arra emlékszem, hogy a Kryolannál dolgozol.. :) Pussz :* - Bodri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kettő is van, amit ajánlani tudok és be tudod itthon is szerezni őket :) az egyik a duo, ez a Kryolan-ban és a MAC-ben is kapható, a másik az Eyelure, ez a Claire's üzletekben (ő olcsóbb és én jobban is szeretem, mert van applikátorja). Irodista vagyok egyébként, egy project team tagja, de amúgy mindent csinálok amit kell, árazás, quality, dokumentációk stb :)

      Törlés
  3. Nagyon szuper! Baromi jól áll Neked ez a rúzs.
    Épp most rendeltem két hasonló árnyalatot, a Colourpop Pandát és a MAC Smoked Purple-t.
    Korábban nem mertem lilás rúzsokat használni, de mióta szőke vagyok imádom őket. :)

    Legyen még ilyen bejegyzés!

    Az alapozót pedig meg fogom nézni magamnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszek még csinálni az ünnepekre is valami jópofa tutorialt :) a smoked purple nagyon szép, azt én is elfogadnám :D És köszönöm, aranyos vagy, örülök, hogy tetszett a poszt!

      Törlés
  4. Élőben biztosan szuper a smink. Megnéztem volna "agyonfilterezés" nélkül is a teljes összhatást. Így sajnos nem adja vissza a kép. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. em akartam ennyira ráfilterzni, de sajnos nagyon rossz fényviszonyok között kellett fotóznom és muszáj volt egy kicsit világosítani és kontrasztot dobni a képekre :( bárcsak ne kellett volan :( de élőben is így nézett ki egyébként, igyekszek mindig a valóság felé szerkeszteni :)

      Törlés
  5. Hmm az a higlighter és púder. Rohanok a dm-be.

    Ismét óriásit alkodtál. Nekem a nyereményjáték kimarad erdélyi lány lévén, de a többieknek sok sikert! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm :) a highlighter azóta a kedvenceim között landol, gyönyörű és inkább természetes, de azért észrevehető :)

      Törlés
  6. A link nekem továbbra sem működik, vagyis a Korzó fb oldalára visz, de én nem látok semmilyen kérdést, csak az összes bejegyzésüket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ott van a bejegyzéseik között a nyereményjáték, sajnos csak így lehet megoldani :(

      Törlés
  7. Szuper lett a smink, én is ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.