TESZT | Dermacol Make-Up Cover, avagy a legmagasabb fedésű alapozó (?)

Pár hete láttam Jeffree Star egyik videójában ezt a nagyon különleges kis alapozót, ami extrém magas fedésűnek bizonyult a vlogger tesztje alapján és engem is nagyon kíváncsivá tett, hiszen én abszolút a full coverage híve vagyok, legyen akármilyen szép is a bőröm :D. Legnagyobb szerencsémre a Dermacol márka európai (méghozzá cseh), így a beszerzése elég egyszerű volt, hiszen a Notino webshopjában megtalálható, ráadásul elég baráti áron (2920 Ft). Sajnos a webshopos alapozóvásárlás hátránya, hogy nem tudjuk kipróbálni a színeket, de a Dermacol oldalát (KATT) és Jeffree videóját (KATT) segítségül hívva sikerülhet egy jó árnyalatot kiválasztani a 13 közül (én sem nyúltam annyira mellé a 208-assal, ez egyébként a legvilágosabb és inkább semleges tónusú).




A Dermacol oldalán található információk szerint az alapozó egyenesen legendásan magas fedésű (50% pigmentet tartalmaz, míg egy átlagos alapozó kb 3-10%-ot), elfedi a bőrhibákat (pattik, véraláfutások, elszíneződések és tetoválások), vízálló, hipoallergén és SPF30-as fényvédelemmel is rendelkezik. Szinte már túl szép, hogy igaz legyen :). A termék egy nagyon érdekes csomagolásban érkezik, ugyanis fém tubusa van, mint egy temperának, vagy mint valami gyógykenőcsnek, ugyanúgy kell a tetején nyílást is lyukasztani magunknak. Számomra egy picit nehézkes az alapozó kinyomása a tubusból, viszont nagyon könnyedén lehet kontrollálni a mennyiséget, így nem fog kárba veszni egy gramm sem. A mérete ránézésre nagyon kicsinek tűnik, de valójában 30g anyagot tartalmaz, vagyis ugyanannyit, mint egy átlag alapozó. (Itt gyorsan megjegyezném, hogy illatanyagot tartalmaz.)




A textúra/formula nagyon-nagyon-nagyon durván sűrű, szinte kenőcs szerű, ennek ellenére meglepően jól kezelhető, hiszen egyébként kellemesen krémes és szépen, egyenletesen lehet eloszlatni is. Azonban vigyázni kell vele, mert iszonyatosan sok tud lenni, ha nem vékonyan visszük fel. Elég egy irinyó-pirinyó mennyiség belőle a teljes arcra, a fedés akkor is maximális lesz. Én leginkább egy nedves szivacsot ajánlok hozzá, ezzel lehet a 'legtermészetesebb' hatást elérni, de egy tömött fejű szintetikus alapozóecsettel is nagyon szép a végeredmény. A fedése tényleg gyilkos, mindent eltakar, korrektor egyáltalán nem kellett mellé, ebből a szempontból abszolút zseniálisan teljesít. 

Ennyi bőven elég az egész arcra...


A viselése elég kellemes, nem éreztem egyszer sem, hogy túl sok és/vagy vastag lenne, viszont a finise sajnos nem matt, sőt, elég fényes, ezért mindenképpen igényel egy jó kis mattító hatású fixáló púdert (zsíros bőrre nem túl jó választás alapozóként véleményem szerint). Az én kevert bőrömre még elment a dolog, bár pár óra alatt azért kifényesedett, de ezt mindig könnyen lehet orvosolni. A tartóssága okés, szerintem nem kiemelkedő és nem is vízálló (nem bírta az edzést...), amolyan átlagos kategória. Én személy szerint mindennapos használatra alapozóként nem ajánlom (különleges alkalmakra, vagy a bőröm éppen hisztizik napokra teljesen rendben van), viszont korrektorként szerintem nagyszerű választás és igazán életmentő tud lenni (sötét karikák, pirosság, pattanások).



A Dermacol Make-Up Cover alapozót a Notino.hu-n tudjátok megrendelni ITT (de rengeteg más Dermacol termék is megtalálható náluk) 2920 Ft-ért összesen 12 árnyalatban.

7 megjegyzés:

  1. Na, én is a lényeget szúrom ki, de kíváncsiságból átkattintottam a Notinóra: 15 árnyalatot árulnak, ebből 12 elérhető jelenleg, szóval a 13 a poszt elején elgépelés lehet. Vagy folyamatosan változik a készlet, mert viszik, mint a cukrot? :D
    Sosem használtam még teljes fedésű alapozót, de megnézném egyszer, hogy mit tud kezdeni a karikáimmal. Főleg, ha nem szárít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. vicces a dolog, de nem elírtam :D a dermacol hivatalos oldalán 13 árnyalat van, a notino-n viszont 15, amiből csak 12 érhető el :D tiszta kavarodás... :D szerintem nem szárít egyébként, én legalábbis nem vettem észre, bár lehet, hogy ezt csak huzamosabb használat során lehet érzékelni csak

      Törlés
  2. Csak nem? Csak nem olyat látnak kis szemeim, ami talán eltakarja az ereket az arcomon és színben is van remény? És nem is matt? Keeeeeeeeeeeeeeeeeeell

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. előfordulhat ;) szerintem ennyi pénzért megér egy próbát :)

      Törlés
  3. Egy jó ideje gondolkodom ezen az alapozón,de még nem mertem megrendelni.
    Szerinted nagyjából el lehet vele fedni egy kisebb kékes-zöldes eret lábon?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én arra inkább a kryolan dermacolor-t ajánlom, mert egy kékes-zöldes szín semlegesítésére nem elég egy 'sima alapozó árnyalat' van egy kryolan szaküzlet pesten, szerintem nézz be hozzájuk és ott meg is tudják neked mutatni pontosan melyik színt érdemes választani és hogy kell felkenni :)

      Törlés
  4. Pár hete láttam Jeffree Star egyik videójában ezt a nagyon különleges kis alapozót, ami extrém magas fedésűnek bizonyult a vlogger tesztje alapján és engem is nagyon kíváncsivá tett, hiszen én abszolút a full coverage híve vagyok, legyen akármilyen szép is a bőröm :D. Legnagyobb szerencsémre a Dermacol márka európai (méghozzá cseh), így a beszerzése elég egyszerű volt, hiszen a Notino webshopjában megtalálható, ráadásul elég baráti áron (2920 Ft). Sajnos a webshopos alapozóvásárlás hátránya, hogy nem tudjuk kipróbálni a színeket, de a Dermacol oldalát (KATT) és Jeffree videóját (KATT) segítségül hívva sikerülhet egy jó árnyalatot kiválasztani a 13 közül (én sem nyúltam annyira mellé a 208-assal, ez egyébként a legvilágosabb és inkább semleges tónusú).
    https://www.dermacolfoundation.us.com

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.