TESZT | L'Oréal arc- és hajápolási újdonságok

A kellemes, napsütéses idő mellett, van még egy nagyon fontos oka annak, hogy imádom a tavaszt (ez a kedvenc időszakom, amikor még nincs túl meleg, de már kabát sem kell, jöhet a nyitott cipő, ki lehet ülni a parkba, lehet fagyizni... nincs ennél jobb), mégpedig az, hogy ilyenkor lát napvilágot a legtöbb szépségápolási újdonság és most nem csak a sminkekről van szó! Számtalan új kence jelenik meg ilyenkor a piacon, csak győzzünk válogatni és most már vagyunk olyan szerencsés helyzetben, hogy nálunk is egyre több klassz dolog kerül ki nem csak a parfümériák, de a drogériák polcaira is, baráti áron :). A legizgalmasabb termékeket pedig a L'Oréal szállítja nekünk, lássuk is őket!



Botanicals Fresh Care hajápolási termékcsalád




Nagy meglepetés volt számomra a Botanicals Fresh Care, ugyanis az égvilágon semmit nem lehetett tudni és hallani róla a tényleges megjelenéséig (még nem lehet mindenhol kapni őket, de szépen lassan érkeznek a drogériákba). A termékcsalád lényege, hogy egyrészt prémium minőségűek (gyanítom, hogy az áruk is kicsit magasabb lesz), másrészt sok bennük a természetes összetevő, viszont nincsen bennük szilikon, parabén és színezék és környezettudatos a csomagolásuk is (újrahasznosított műanyagból készült minden). Összesen négy vonal található a családon belül:

  • Safflower (sáfrányos szeklice): tápláló termékcsalád száraz hajra (sampon, balzsam, maszk, puhító krém)
  • Camelina (gomborka): simító termékcsalád nehezen kezelhető hajra (sampon, balzsam, maszk, balzsam)
  • Coriander (koriander): erősítő termékcsalád sérült hajra (sampon, balzsam, maszk, erősítő kezelés)
  • Geranium (geránium/muskátli): ragyogásfokozó és színmegőrző termékcsalád fényét vesztett és festett hajra (sampon, balzsam, maszk, ecetes fényspray)



Én a Safflower családból tesztelem már egy ideje a sampont és a puhító krémet és odáig vagyok értük teljes mértékben, pedig azt hittem, hogy a Lee Stafford Coco Loco után már nem találok jobbat (illatra biztosan nem). A samponnál már az szimpatikus volt, hogy hatalmas kiszerelésű - 400 ml - és pumpás!!! Miért nem lehet minden hajápoló termék pumpás, de most komolyan??? Mennyivel egyszerűbb így használni őket... Az illata pedig még szerethetőbbé tette, nagyon finom virágos, természetes-gyógynövényes (már-már valami mentásat érzek rajta néha), parfümös és nőies, pont olyan, amilyennek a frissen mosott hajnak lennie kell. De leginkább azért szerettem meg (és most kéretik kapaszkodni), mert nem kell utána balzsamozni! Komolyan, nem viccelek, már a sampontól olyan puha lesz a hajam, hogy nem erőltetem rá a kimosható balzsamot, csak a hozzá való krémből teszek egy kicsit a hajvégekre fésülés és szárítás előtt és ugyanolyan gyönyörű sima és puha lesz a sörényem, mintha órákig áztattam volna valami maszkba. Kipróbálásra ajánlom ;).




Pure Clay maszkok




Ezek a maszkok viszont nem hatottak annyira az újdonság erejével, sőt már nagyon is vártam őket, hiszen drogériás viszonylatban nem túl nagy még a kínálat ilyen termékekből, de azért észrevettem, hogy szépen lassan bővülget. A Pure Clay agyagos maszkokból ráadásul rögtön három verzió is kikerült a polcokra:

  • Detox Mask: 3 féle agyag és aktív szén, tisztítja a pórusokat és ragyogóbbá teszi a bőrt. Fakó és fáradt bőrre.
  • Purity Mask: 3 féle agyag és eukaliptusz, tisztítja a pórusokat és mattítja a bőrt. Kevert, olajos bőrre.
  • Glow Mask: 3 féle agyag és vörös alga, valamint exfóliáló részecskék, radíroz és feszesít. Minden bőrtípusra.
Én ezek közül egyszerre használom a Detox és Purity maszkokat (nyugodtan lehet akár mind a hármat is az arc különböző területeire egy időben felkenni), az előbbit az orromra és az orcáimra, míg az utóbbit az államra és homlokomra, de néha felcserélem őket. Az applikáció a kellemesen krémes formulának köszönhetően nagyon egyszerű (a GlamGlow tanulhatna...), 10 percig kell a bőrön hagyni (vagy amíg teljesen meg nem szárad) és lehet is lemosni, ami nem fogok hazudni, borzalmas, mert még sok vízzel is lassan jön le. 



Az hogy mennyire hatásos nagyon nehéz kérdés, mert borzalmas alany vagyok minden arcápoló tesztelésére (nem igazán vannak problémáim), de úgy vettem észre, hogy a bőröm szereti őket, a pórusaim tisztábbak, mint voltak és talán kevésbé zsírosodik a bőröm, bár ez nagyon ingadozó mostanság. Illatanyag van ugyan bennük, de abszolút nem irritáltak szerencsére, pedig hetente kétszer is használom őket (elég egyszer is, de az orromra és az államra kétszer szoktam). Az áruk 2990 Ft, nagyjából 10+ alkalomra elegendő mennyiség van egy tégelyben, szóval jó befektetés, érdemes kipróbálni szerintem.




Micellar Water 400 ml

Ő egy kicsit kakukktojás, mert eddig is volt a L'Oréal-nak micellás arctisztítója, de az ilyen kis nyomi kiszerelésben van, bár nagyon szerettem és nagyon jó is, de az a flakon egy katasztrófa. Úgy látszik ezt a cégnél is észrevették, ugyanis most a piacra dobtak egy normális és hatalmas flakonos verziót is, ami ugyanolyan jó, mint a másik, én meg gyorsan le is cseréltem a Garnier-t erre. Nem tudom miért, de jobban tetszik, pedig ugyanaz van benne. Ha jól rémlik két verziót láttam, a rózsaszín kupakos a szára+érzékeny bőrre való (és illatanyagmentes), a kék kupakos pedig normál és kevert bőrre. Az ára 2200 Ft.




Ti melyik újdonságot próbálnátok ki a legszívesebben?

7 megjegyzés:

  1. A samponok érdekelnek, főleg a Camelina, de a Safflower is. A pumpás Utóbbitól nem zsírosodik gyorsabban a hajad? Nekem általában az a bajom a táplálóbb samponokkal, hogy már két nap után vállalhatatlanul zsírosak lesznek a hajtöveim. (Egyébként 4-5 napot kibír a hajam.) A pumpás kiszerelés nagyon jó hír!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem zsírosodik tőle szerencsére :) kicsit én is féltem ettől amúgy, mert nagyon krémes és gazdag formulájú, de nem vettem észre, hogy gyorsabban szírosodna tőle a hajam, mint egyébként

      Törlés
  2. Én is a samponokra leszek kíváncsi! Pont valami ilyenre van szükségem, ami jól táplál, mert nagyon hosszú a hajam, de zsíros, viszont a végei szárazak, és általában száraz hajra valóakat használok, és minél természetesesbbet. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. remélem beválik majd valamelyik :) sajnos én egyébként azóta sem láttam az üzletekben, pedig újságokban is megjelent már :( nem értem, hol késnek vele...

      Törlés
  3. Szia :) A hajápolókat mindenképp, mivel most nagyon szükség van rá, eddig sajnos semmi nem használt. Valamint az arcmaszkokat is :) Épp most fogyott el a TheBodyShop-os, úgyhogy szerintem befizetek egy vagy kettő L'oreálosra. :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.