Kedvenc ajakápolók - Kiehl's, Nuxe, Guerlain & Artistry

Azt hiszem kb 13 évesen használtam életemben először ajakápolót. Labello-t. Kéket. Fogalmam sincs, hogy honnan szereztem, biztosan anyától csórtam el (gyorsan hozzátenném, hogy 13 évesen még abszolút semmit nem konyítottam sem a sminkeléshez, sem az arcápoláshoz... sötét idők voltak, nem volt még olyan fejlett a világ, mint most...), méghozzá azért, mert az egyik barátnőm állandóan használta és ha ő használta, akkor a nagyon buta, birkabeállítottságú 13 éves Vandának is használnia kellett. Szerencsére a butaságot nagyjából, a birkabeállítottságot teljesen, az ajakápolók iránti beteges vonzalmamat (addikciót) viszont egyáltalán nem sikerült kinőnöm. Megvolt minden korszak, kezdtem a Labello-val, Bebe-vel, folytattam a Carmex-szel, csináltam saját gyártású ajakbalzsamot, leszoktam a Carmex-ről (életem legjobb döntése), kipróbáltam minden létező darabot, amit csak lehetett és végül most értem el oda, hogy nagyjából megvannak a kedvenceim, minden alkalomra és napszakra.




A mézes csodabalzsam - Nuxe Reve de Miel Ultra-Nourishing Lip Balm (2790 Ft, most akciósan 2199 Ft)

Nagyon nehezen jutottam el odáig, hogy kipróbáljam a mindenki által agyonajnározott Nuxe mézes ajakbalzsamot, ha nem érkezett volna tesztelésre, lehet, hogy még nagyon sokáig elkerüljük egymást (aminek amúgy egy igazán egyszerű oka van, hogy sehol nincsen a közelemben olyan gyógyszertár, ahol Nuxe termékeket lehet venni). Első próbálkozásra fura volt, száraz és viaszos, nem értettem, hogy mire ez a nagy hájp, abszolút nem győzött meg, amikor felkentem, ugyanis ez nem egy átlagos, megszokott formulájú ajakápoló. Rettentően gazdag, tényleg kissé viaszos formulájú, nem zsíros, nem csúszik, nem fényes, teljesen matt.



Viszont második alkalommal woooow... Nem is értem hogy élhettem nélküle... Nagyon-nagyon-nagyon puha lesz tőle az ajkam és ha naponta egyszer használom, az is bőven elégnek bizonyul. Leginkább este, lefekvés előtt szoktam felkenni, tökéletes éjszakai mély-hidratálásra és regenerálásra. Az illata enyhén citrusos-mézes, íze nincsen, a mennyisége 15 gramm, ez nagyon sokáig elég lesz, és ehhez képest árban sem rossz szerintem. Az egyetlen hátránya talán, hogy tégelyben van, így én nem dobnám táskába.




A mangós-fényes kedvenc - Kiehl's Lip Balm #1 Mango (2690 Ft)

Róla már írtam részletes ITT, most is csak ugyanazokat a jó dolgokat tudnám róla elmondani :). Fantasztikusan finom illata (és íze) van, szuperül hidratál, kellemesen csúszkálós és fényes. Én ezt is estére szeretem a legjobban a gazdag formulája miatt, de nappalra is teljesen tökéletes, ráadásul a csomagolása is táskabarát.




A luxus tökéletesség - Guerlain KissKiss Roselip - Morning Rose (kb 11000 Ft)

Azt hiszem a Guerlain csoda ajakápolójáról is írtam már hosszabban (ITT), szóval nem akarom magamat ismételni, csak röviden. Isteni, isteni, isteni és nem tudok leszokni róla. Reggelente a legtöbbször őt veszem elő, fantasztikusan hidratál, anélkül, hogy túl sok lenne, vagy túl fényes, így tökéletes rúzsalapnak, de a nagyon-nagyon enyhe rózsaszínes árnyalata miatt, akár önmagában is használható egy natúr makeuphoz. Plusz rózsaillatú. És a csomagolása ettől luxusabb nem is lehetne. Imádom...




A bombasztikus rúzsalap - Artistry Signature Color (7700 Ft)

Az Artistry különleges csomagolású (picit el kell forgatni és kiadja a stiftet) rúzsbázis-ajakápolójával még csak nem olyan régen ismerkedtem meg, de máris a szívembe zártam. Ugyanis ő nem egy szokványos ajakápoló, hanem egy nagyszerű rúzsbázis is. Szépen kiegyenlíti az ajkak egyenetlenségeit, nem ad sem színt, sem fényt (teljesen matt), viszont a rúzsokat felerősíti, könnyebben kezelhetővé és tartósabbá teszi. Ha éppen nem a Guerlain-ért nyúlok, vagy ha különleges rúzs napot tartok, akkor biztosan őt veszem elő.



Nektek melyik a kedvenc ajakápolótok???

7 megjegyzés:

  1. Eucerin lip aktiv, Carmex, Avene Cold, Estée Lauder.. öö nem tudom a pontos nevét, Mac tinted lip conditioner Gentle Coral, Balea rózsaszín nemtommi, és az a baj hogy ezeket mind magammal is hordom, ezt nagy hirtelen a neszeszeremből varázsoltam elő.... és ha meglátom még a Nuxe ajakápolóját azt is meg fogom venni... úgy is tudom! És ez mind sajnos kedvenc.... khm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most eszembe juttattad, hogy nekem is van egy csúcs szuper mac ajakápolóm, azt hiszem tendertone lip balm, sajnos limitált volt, de imádom :)

      Törlés
  2. Carmex. Pedig próbáltam sok mindent, jóval drágábbakat is mint a carmex, de semmi nem vált be annyira. Azt megkérdezhetem, hogy mért szoktál le a carmex-ről, mi a baj vele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudom, furán szárazabb lett a szám, sokszor kellett újrakenni és az ízétől már masszívan hányingerem volt a végére. Amióta nem használom, azóta napközben nem is szoktam szinte egyáltalán ajakbalzsamot magamra kenni, csak a rúzst, ami aznap rajtam van és vígan elvagyok :)

      Törlés
  3. Ezt a bizonyos Nuxe terméket hol lehet kapni?:) Szivesen kiprobalnam a tapasztalataidat olvasva:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csak gyógyszertárakban, de a pontos listát nem tudom, viszont itt minden infót megtalálsz : www.nuxe.hu

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.