Tavaszi-nyári illatparádé

Azt hiszem végre biztosak lehetünk benne, hogy mégsem marad el a tavasz (és a nyár) idén, vagyis előkerülhetnek a lenge, könnyed ruhák, a színes, élénk sminkek és körömlakkok és persze a finom, lágyabb parfümök is. Én személy szerint imádom a tömény, nagyon meleg, édes és fűszeres illatokat, de biztosan idegbajt kapnék, ha a jó időben is ilyesmit kéne magamra fújnom. Inkább váltok egy könnyű gyümölcsösebb, citrusosabb illatra. A lenti listában található parfümök szinte mindegyikét használtam/szagoltam már, szerintem ők nagyszerű tavaszi-nyári illatok. Mindegyiket megtaláljátok a parfümériáktól jelentősebben kedvezőbb áron az iParfüméria webshopjában! Ha rákattintotok a képekre, akkor rögtön meg is nézhetitek őket! Ti egyébként szoktátok cserélgetni évszakonként vagy legalább ilyenkor tavasszal a parfümjeiteket? Ha igen, akkor mire? Én még nem választottam idénre (de van még ck IN2U és G Of The Sea), de erősen szemezgetek a Vivienne Westwood illatokkal.

Zöld, friss illatok

Ezek az illatok a legkönnyebbek és legfrissebbek, kiválóak a forró nyári napokra. Az Armani Acqua di Gioia egy kicsit édeskésebb, a Bvulgari eau Thé Vert uniszex, kissé fanyar illat, az Elizabeth Arden Green Tea pedig a lehető legzöldebb illat, ami csak létezik. (Az én kedvencem az Acqua di Gioia.)

Giorgio Armani Acqua di Gioia 30 ml - 10480 Ft



Bvulgari Eau Parfumée au Thé Vert 40 ml - 9290 Ft

Elizabeth Arden Green Tea eau de Parfum 100 ml - 4400 Ft (akciós)

Citrusos illatok

Valószínűleg ez az illat kategória a legkedveltebb erre a melegebb időszakra (a Dolce&Gabbana Light Blue évekig első helyen szerepelt az eladási listákon :)). A ck IN2U egy édeskésebb-fanyar illat, a Dolce&Gabbana Light Blue egy fanyar, nagyon citrusos kompozíció, a Moschino Funny! kicsit édesebb, a Versace Versense egy frissebb, könnyedebb, a Chloé L'eau de Chloé pedig egy rózsás citrusos illat. (Az én kedvencem a ck IN2U.)

Calvin Klein ck IN2U 150 ml - 7900 Ft (akciós)

Dolce&Gabbana Light Blue 25 ml - 9650 Ft

Moschino Funny! 25 ml - 6590 Ft

Versace Versense 30 ml - 8430 Ft

Chloé L'Eau de Chloé 30 ml - 9660 Ft

Gyümölcsös illatok

Aki a kicsit édesebb illatokat kedveli még ilyenkor is, az nem fog csalódni a könnyed gyümölcsös variációkban. Az Adidas Fizzy Energy édeskés fanyar illat, a D&G L'Impératrice egy nagyon finom és könnyű kompozíció, a Marc Jacobs Daisy eau So Fresh egy édesebb variáció. (Az én kedvencem a D&G L'Impératrice.)

Adidas Fizzy Energy 30 ml - 3930 Ft

D&G 3 L'Impératrice 100 ml - 13950 Ft

Marc Jacobs Daisy eau So Fresh 75 ml - 12690 Ft

Virágos illatok

Szerintem ők a 'legtöményebbek' a könnyedebb illatok közül és inkább elsősorban a tavaszi időszakra valóak. Az Anna Sui Rock Me! Summer of Love egy könnyű rózsás illat, a Balenciaga Florabotanica egy nagyon különleges és egyedi virágos kompozíció, a Harajuku G In The Sea egy fanyarabb verzió, míg a Vivienne Westwood Cheeky Alice egy töményebb virágos illat. (Az én kedvencem a Vivienne Westwood Cheeky Alice.)

Anna Sui Rock Me! Summer of Love 50 ml - 11650 Ft

Balenciaga Florabotanica 50 ml - 18490 Ft

Harajuku Lovers G Of The Sea 30 ml - 5790 Ft

Vivienne Westwood Cheeky Alice 50 ml - 10350 Ft

Vizes illatok


A zöld illatok mellett ez a másik kategória, ami a legjobb a forró napokra. Nagyon könnyűek és noha a víznek nincsen illata, ezek a parfümök mégis a vizet juttatják az ember eszébe, ha beleszippantanak. A Demeter Watermelon Lollipop egy cukorkás verzió, a Roberto Cavalli Acqua egy virágosabb illat, a Thierry Mugler Angel Sunessence Ocean d'Argent egy vaníliás, édeskés kompozíció, a Tous H2O pedig egy nagyon könnyű és friss illat.
Demeter Watermelon Lollipop 120 ml - 6940 Ft

Roberto Cavalli Acqua 30 ml - 10290 Ft

Thierry Mugler Angel Sunessence Ocean d'Argent 50 ml - 8830 Ft

Tous H2O 50 ml - 6190 Ft

Ha pedig nem szeretnétek a teljes üveg parfümötöket magatokkal vinni, de akartok egy illatot tartani a táskátokban, akkor a Travalo a tökéletes megoldás. Könnyű a használata, 50 fújásra elegendő parfümöt tud tárolni és olyan kis kompakt, hogy minden táskában elfér.

Travalo Clasic Compact 4 ml - 1600 Ft

6 megjegyzés:

  1. Nagyon évszakfüggő vagyok illatok terén is, van kifejezetten nyári parfümöm. :) Nem szeretem a zöld illatokat, ezért inkább kókuszosabb, naptejesebb, gyümölcsösebb tengerpart illatokat használom, nekem az az igazi nyár illat. :) Pl J.Lo. Miami glow. :)

    VálaszTörlés
  2. Ó-ó, illatjegyek alapján szinte mind jöhet. Imádom a pézsmát és az ámbrát, az összes ilyen parfümmel megvesznek. Nekem egyébként a már nem gyártott Priscilla Presley Indian summer-je a kedvencem, néha még a neten lehet találni aranyárban. Váltogatni pedig naponta szoktam, attól függ milyen a hangulatom. :)

    VálaszTörlés
  3. Valamikor régen volt D&G Light Blue-m, a Moschino Funny-ból pedig vagy öt üveggel elhasználtam már, nagy kedvenc, újra és újra visszatérek hozzá. Most Tous H2O-ból van otthon, de nem lett szerelem, számomra van valami zavaró, disszonáns mellék illata.
    Én hidegebb időben a Hugo Deep Red-et használtam, most pedig Shiseido Zen-t.

    VálaszTörlés
  4. @Vanilla: Estée Lauder Bronze Goddess... legjobb naptejes kókuszos illat :) és van belőle csillámos olajos verzió is *-* :)

    @Barking Blondie: én is mindig váltogatom :) mindenki mindig nézi mennyi parfümöm van és minek, de mondom, ha éppen mindig más a kedvem, akkor nyilván mást fogok magamra fújni :D

    @Alix: Zen-t és használtam sokáig :)

    VálaszTörlés
  5. A Light Blue-t imádom, annyira friss illat. A férfi verziója is remek! De most felkeltette az érdeklődésemet az a görögdinnyés, nyárra perfekt lehet. A Tous H2O-t nem ismerem, de most az is megtetszett.

    VálaszTörlés
  6. Ó, azt a Watermelon Lollipopot valószínűleg lecsekkolom majd :). Én amúgy napközben az év összes napján, évszaktól függetlenül inkább frissebb illatokat hordok, fejből 3 parfüm van most a kollekciómban, ami citrusos/déligyümölcsös :P.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.