Vajon megéri? - full face H&M Beauty

 A H&M sminkvonala már elég régóta létezik, de úgy vettem észre, hogy a nagy bejelentés/megjelenés óta alig foglalkozik vele valaki. Pedig elég sok limitált kollekciójuk volt (mostanában nincs sajnos), nem kevés az újdonság sem és szimpatikusnak is tűnnek a termékek, volt, amik tetszettek nagyon, de 1-2 kivételtől eltekintve még én sem vettem tőlük szinte semmit. Aztán jött a rainbow_makeup_skincare_hu egy ötlettel, hogy mi lenne ha készítenénk egy full face H&M sminkcucc tesztet/posztot. Én persze igent mondtam (nyilván :D) és ki is választottam egy (majdnem) teljes sminkhez való szettet. Leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy a drogériás kínálathoz képest milyenek lesznek ezek a termékek, megérik-e az árukat stb. Lássuk, hogyan teljesítettek!






Milyen termékeket választottam???


Szerencsére a kínálat szép nagy a H&M-nél sminktermékekből, így elég könnyű volt válogatni és sikerült is majdnem mindent beszerezni. Púder és kontúr nem lesz a posztban, de egyébként ezek is megtalálhatóak a webshopban. Az árak elég változóak és mindig van valami akció, sale, kedvezmény, kupon stb., 1000 Ft-tól kb 5-6000 Ft-ig mozognak, voltak ettől drágább paletták is anno, de ezek valószínűleg már nem kaphatóak. A legnagyobb választék körömlakkokból és szemhéjpúderekből van, azon pedig még én is meglepődtem, hogy az alapozók színárnyalatai milyen széles skálán mozognak. És akkor jöjjön a kiválasztottak listája:


  • Eye Colour – Sahara Dawn, Supernova, Treasure Eye-Land, Cocoa Mauve, Noblewoman (1495 Ft)
  • Perfect Hydrating Foundation SPF15 – 1C Light Porcelain (3495 Ft)
  • Cover-Up Concealer – Ivory (1795 Ft)
  • Illumination Lustre Powder – Luminous Gold
  • Pure Radiance Powder Blusher – Brown Sugar (2995 Ft)
  • Maximalist Mascara
  • Matte Lip Cream


A csomagolások rendben vannak, képen akár olcsónak is tűnhetnek, de a kezembe véve minőséginek hatottak, erősek a kompaktok, jól záródnak és szépek is, a tubusok szintúgy. A megjelenése szinte mindennek letisztult, elegáns, semmi csiricsáré, csak fekete és fehér. Az egyetlen ami nem tetszett az a régi mono szemhéjpúder műanyag tokja, de szerencsére ezt már lecserélték és egy új, palettába rendezhető verzió veszi át a helyét. A kedvencem egyébként a pirosító, nagyon cuki ez a lekerekített hexagon forma, de a színek elegánssá teszik. 



Jöhet a teszt!


A Perfect Hydrating Foundation természetes hatású hidratáló alapozót szivaccsal vittem fel, ezzel lett a legszebb a végeredmény. A fedése alacsony, közepesig sem építhető fel, de szép természetes, a színe pedig teljesen megfelelő lett. Én személy szerint inkább a full fedésű alapozókat szeretem, azokkal többet lehet variálni, de ugyanakkor abszolút megértem, ha a többség hétköznapra egy ilyen könnyű terméket választ, mert ennek is megvannak az előnyei. Igazából szépen kiegyenlítette a bőrfelszínt, átengedi annak természetes ragyogását, nem lesz maszk hatású. A finise enyhén ragyogó, nincs benne olaj és illatanyag. A tartóssága púderrel rendben van, de azért érezhetően jobban kopik, mint egy magasabb fedésű társa. 





Az alapozónál szerencsére magasabb fedésű a Cover-Up Concealer korrektor, így nagyon szépen kiegészítették volna egymást, ha a színek passzolnak. Ebből is a legvilágosabb árnyalatot (Ivory) választottam, azonban legnagyobb bánatomra ez sötétebb, mint a bőrtónusom. Persze kipróbáltam így is, hogy valamit azért írhassak róla. A formula korrektorhoz képest kicsit híg, nem az a tipikusan krémes, amihez én hozzá vagyok szokva, így a fedése sem teljes, de azért el lehet vele takarni a bőrhibákat és könnyű eldolgozni is. A finise természetes és ajánlatos púderrel rögzíteni. Nem rossz darab, de nem érzem az igazinak, szerintem a drogériában találni jobbat hasonló vagy kedvezőbb áron.






A Pure Radiance Powder Blusher pirosító és a Illumination Lustre Powder highlighter viszont jó választás volt, számomra ezek voltak a teszt fénypontjai. A pirosítóból a Brown Sugar árnyalatot próbáltam ki, ez egy nagyon finom nude rózsa, ami elképesztően természetes hatású az orcákon, tényleg csodaszép. A formula kellemes, lágy, pont megfelelően pigmentált, könnyedén eldolgozható, nekem nem is kell több egy pirosítótól. A finis nem full matt, gyengéden ragyogó, de nem is fényes. Csak ajánlani tudom, abszolút jó vétel és sok szép színből lehet válogatni. A highlighterből sajnos nincs ekkora választék és elsőre kicsit sötétnek is tűn a Luminous Gold árnyalat, de a bőrömön jól mutat szerencsére. Lágy aranyfénye van, picit a természetesebb hatás felé hajlik, de azért látni, hogy ott van. Csillám nincs benne szerencsére és a mérete meglepően nagy, nagyobb, mint a pirosítóé, ami nekem kicsit fura, fordítva kellene lennie, de hát ők tudják… Magasabb is így az ára és nem tudom eldönteni, hogy valójában megéri-e… Nekem igen, de másnak nem biztos, mert olcsóbban is lehet ilyen terméket találni.







A szemhéjpúderek feladták nekem a leckét, ugyanis a monókból rendkívül nagy a választék, összesen 42 árnyalat kapható a webshopban, amiket ki lehet pattintani a kompaktból és palettába lehet őket rendezni. Sajnos üres palettát nem találtam, pedig emlékszek rá, hogy biztosan volt, ráadásul különböző méretekben. Végül sikerült nagy nehezen ötöt kiválasztani, ebből kettő matt (Cocoa Mauve, Noblewoman), egy szatén (Sahara Dawn), egy fényes (Supernova), egy pedig kicsit csillámosabb (Treasure Eye-Land). A mattokhoz mindenképpen szükség van alapra, mert különben hajlamosak satírozás közben eltűnni, de egy jó tapadós bázis megoldja a problémát és megkönnyíti a munkát. A fényes, képen csodásnak tűnő Supernova nagyon rossz választás volt, életem egyik leggyengébb szemhéjpúdere… Semmi pigmentáció, por az egész, nem szép a fénye és eltűnik a bőrön. Cserébe a csillámos Treasure Eye-Land egy igazi gyönyörűség, csak úgy ragyog, a színe nagyon mutatós, izgalmas kis darab és szerencsére nekem nem is potyogott (P.Louise Base). Összességében kicsit vegyesek az érzéseim a szemhéjpúderekkel kapcsolatban. Igazából szép sminket lehet velük csinálni, de nem annyira kiemelkedőek és egy paletta összeállítása azért nem is olcsó. Ilyen minőséget a drogériában is kapunk a töredékéért. Persze vannak különlegesebb darabok, amiket érdemes megnézni és esetleg megvenni, de még ez is nehézkes, hiszen egy üzletben lehet csak kapni őket, a webshop képei pedig csalókák.






Természetesen nem maradhatott ki a tesztből a szempillaspirál sem, jelenleg ebből csak egy van a H&M kínálatában. A Maximalist Mascara-nak hatalmas nagy sörtés keféje van, ami pár éve volt igazán divatban és ami néha gondot tud azért okozni, ha nem vagyunk elég óvatosak. Szerencsére csak ennyi a hibája, mert nagyszerűen teljesít minden szempontból. Szép és látványos pillákat lehet vele elérni, inkább dúsít, de nem tapaszt, nem túl sűrű, de nem is híg a formula. A tartóssága rendben van és könnyű lemosni is. Plusz pont jár a nagyon csinos csomagolásért :).





A rúzsokon is sokat vacilláltam és egy hirtelen ötlettől vezérelve egy folyékony verziót választottam. A Matte Lip Cream –ből nekem a L-I-P-S árnyalat tetszett meg a legjobban, ami egy tompa téglavörös és szerintem teljesen olyan, mint a KVD Lolita. A formula rendben van, nem túl sűrű és nem is túl híg, szépen terül és egy rétegben tökéletesen fed. Természetesen teljesen mattra és tartósra szárad, nem kopik, egész nap fent marad, meglepően kényelmes viselet, de sajnos nekem egy idő után szükségem ajakápolóra. Persze emiatt nem mondhatom, hogy rossz lenne, hiszen mindent tud, amit tudnia kell. 





A kész smink


A fenti termékekkel egy elég gyors és egyszerű, de mégis látványosabb sminket sikerült kreálnom. A folyékony rúzst egy pufi ecsettel satíroztam fel, szeretem ezt a trükköt, mert egy erőteljesebb szín is természetesnek fog így hatni. A szememen a Sahara Dawn-é lett a főszerep, ezt satíroztam el a mélyítővonalban a Noblewoman-nel lágyítva és a Treasure Eye-Land-del kiegészítve. Tényleg alig fél óra volt a művelet, nálam ez kész csoda :D





.


A H&M sminkkínálatát végig mustrálva nekem egyértelműen az látszik, hogy inkább a hétköznapi, egyszerű és természetes vonalat képviselik és olyan embereknek álmodták meg ezeket a termékeket, akik alapszinten foglalkoznak a beauty világával. Igazán harsány színek nincsenek, ami harsánynak tűnik elsőre, a való életben nem lesz az. Ezzel természetesen nyilván semmi probléma nincs, sőt! Ugyanakkor ilyen típusú és legalább ilyen minőségű sminkeket manapság bármelyik drogériában találhatunk akár jóval olcsóbban is, ugyanúgy csinos csomagolásban, hiszen erre már a legtöbb márka nagyon odafigyel. Véleményem szerint az emberek többsége inkább ezeket választaná, mint a H&M-et, már csak amiatt is, mert szinte semmi marketingje nincs a márkának erre a vonalra, követem őket instán és még ott sem reklámozzák a szépségápolási termékeket. Pedig emlékszem, hogy mennyire nagy csinnadrattával jelentették be anno ezt a vonalat és mostanra szinte mindenki megfeledkezett róla. Talán nem véletlenül, még annak ellenére sem, hogy azért vannak klassz termékek.


webshop: katt IDE


U.I.: a kollaborációt nagyon köszönöm a rainbow_makeup_skincare_hu-nak! Sajnos a szempillaspirál és a folyékony rúzs már nem kapható... :(

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.