tag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post4517138005226164112..comments2024-03-29T08:49:20.235+01:00Comments on Lolly Makeup&Beauty Blog: Heti off: karácsonyi készülödés II.Lollyhttp://www.blogger.com/profile/13165585288843087561noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-16430310659591228052012-11-15T22:12:21.462+01:002012-11-15T22:12:21.462+01:00köszi a tippet :Dköszi a tippet :Dlolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-46575277940969984292012-11-15T20:38:50.481+01:002012-11-15T20:38:50.481+01:00én már csináltam itthon red velvetet, de a recept ...én már csináltam itthon red velvetet, de a recept ami sómennyiséget írt, kicsit túlzónak tartom így utólag.. legközelebb ha csinálok, lehet ki is hagyom, mert azt leszámítva meg tényleg egy nagyon finom dologról van szó :DZsuzsi Szabóhttp://www.facebook.com/zsuzsi.szabo.921230noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-66342917483504946812012-11-15T18:50:03.632+01:002012-11-15T18:50:03.632+01:00Óóóóó, krumplipürééé...meg vagyok veszve érte.Óóóóó, krumplipürééé...meg vagyok veszve érte.Ayeshanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-22506141768306544962012-11-15T17:37:29.344+01:002012-11-15T17:37:29.344+01:00köszi :Dköszi :Dlolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-86131636957003132182012-11-15T17:21:28.903+01:002012-11-15T17:21:28.903+01:00nem ide tettem, hanem fölé, úgyhogy lehet, h nem é...nem ide tettem, hanem fölé, úgyhogy lehet, h nem értesít róla a diszkussz, de én szóltam. ;)tothdynanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-58580469277038511622012-11-15T16:27:14.129+01:002012-11-15T16:27:14.129+01:00Mákos-sütőtökös fűszeres muffin
Hozzávalók: (A re...Mákos-sütőtökös fűszeres muffin<br /><br />Hozzávalók: (A recepthez használt bögre kb. 2,5 dl-es!)<br /><br />- egy kisebb hosszú sütőtök fele, kimagozva, megsütve, 170-180 fokon kb. 50 perc alatt (én ezt sokszor előző nap sütöm meg, így nem tart órákig a folyamat és különbséget nem éreztem a friss sütés és az előző napos között)<br />- 1,5 bögre liszt, vegyesen teljeskiörlésű búza és tönköly fehérliszt (én legközelebb csak teljeskiőrlésűből fogom csinálni, a tök miatt úgyis más a tésztája, akkor már legyen még egészségesebb) <br />- fél bögre olíva olaj (én vagy ezzel, vagy vajjal sütök, ám az eredeti receptben napraforgó van, szóval ha épp az van otthon, az is jöhet) <br />- 3/4 bögre nádcukor (ha nem túl édes a tök simán mehet majdnem egy egész)<br />- 1 teáskanál sütőpor<br />- 1/2 teáskanál szódabikarbóna<br />- 1/2 teáskanál só<br />- 2 db tojás<br />- 1 teáskanál fahéj<br />- 1 teáskanál őrölt szerecsendió<br />- 4 db szegfűszeg, mozsárban összetörve (ezt én is így szoktam, igaz én húsklopfolóval verem szét inkább, az van kéznél:))<br />- fél vaníliarúd kikapart magjai<br />- 1 ezeréves szocreál mákdaráló adagnyi őrölt mák, ami mondjuk 4-5 evőkanál (jól színezze meg) az őrléshez teszek pici nádcukit is, mert állítólag így kevésbé tapasz a pengékre, szóval icipicit édes már a mák is)<br /><br />Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Tegyünk papír kapszlikat a muffin tepsibe. Egy nagy tálban keverjük össze a sütőtök megsült belsejét, az olajat, a tojásokat, a cukrot, a fűszereket, a vaníliát és a sót. Adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, és keverjük jól el a sütőtökös masszában.<br /><br /> Végül keverjük bele a mákot, majd a tésztát adagoljuk a muffin tepsibe. (Ha valamivel még akarjuk cifrázni, ekkor tehetjük rá a dió/csoki/akármi darabokat. 170-180 fokon süssük 25-30 percig. Ebből a mennyiségből 12-15 db lesz (nekem pl. van óriás szív alakú szilikonos formám, azzal max. 11 darab születik). Ha valaki nem kedveli a mákot, az elején ne keverjük bele az alaptésztába, így finom, fűszeres muffint kapunk, amibe adagolhatunk némi csokit (én legutóbb chilis-gránátalmás lindt darabokat tettem bele, imádták a mákellenesek:)).<br /><br /><br /><br />(először én is mailben akartam küldeni, de eszembe jutott, h így mások is látják és hátha kedvet kapnak, szerintem még tököt nem kedvelőknek is lehet belőle adni, abszolút nincs sült tök íze, persze a nevét ilyenkor ne áruljuk el!)tothdynanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-80434312967466225242012-11-15T16:22:10.825+01:002012-11-15T16:22:10.825+01:00okés :D vagy küldd el a mail címemre :Dokés :D vagy küldd el a mail címemre :Dlolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-78181161355337786902012-11-15T16:21:02.478+01:002012-11-15T16:21:02.478+01:00idekopizom, épp tegnap írtam meg valakinek, így be...idekopizom, épp tegnap írtam meg valakinek, így benne vannak a saját változtatások is az eredeti recepthez képest ;)tothdynanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-78255217168823162562012-11-15T16:03:27.015+01:002012-11-15T16:03:27.015+01:00de jól hangzik ez a muffin :D lehet ki kéne próbál...de jól hangzik ez a muffin :D lehet ki kéne próbálni...lolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-85818092738267165762012-11-15T15:44:13.256+01:002012-11-15T15:44:13.256+01:00nem vagyok egy extra karácsonyos, de kezdek én is ...nem vagyok egy extra karácsonyos, de kezdek én is hangolódni... :)<br />a red velvet nagyon szimpi, biztosan elkészítem valamikor. én mézeskalácsot már egész dec-ben gyártok, 2-3 körben, általában még karácsonyra is marad belőle, de karácsonyi fő édesség a mákos és diós bejlim. idén zserbót is kért anyóspajtás, szóval az is terítékre kerül. <br />én mostanában a fűszeres sütőtökös-mákos muffinra vagyok rácuppanva, pedig már vagy 2 éve nem sütöttem muffint, viszont ez most annyira ízlik, h a héten is valamikor össze kell dobni, nehéz nélküle. most mondjuk némi diót is teszek bele, eddig nem is tudom, hogy maradhatott ki. :)tothdynanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-57802914507518632832012-11-15T12:50:58.010+01:002012-11-15T12:50:58.010+01:00örülök, hogy tetszenek, a kekszgolyó meg tök jól h...örülök, hogy tetszenek, a kekszgolyó meg tök jól hangzik :Dlolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-53357716790116596282012-11-15T12:50:35.156+01:002012-11-15T12:50:35.156+01:00sztem nekik nem nagyon van sima mézeskalács de maj...sztem nekik nem nagyon van sima mézeskalács de majd megnézemlolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-61909950360261144192012-11-15T07:29:55.830+01:002012-11-15T07:29:55.830+01:00Hát én ettől a cikktől most úgy bezsongtam!! :D
Én...Hát én ettől a cikktől most úgy bezsongtam!! :D<br />Én is rajongok ezekért az illatokért, alma, fahéj, narancs, mézeskalács, gyömbér.. mmm.. Még a forraltbor illatát is imádom, pedig utálom a bort. :D Ezt az alma cidert meg fogom csinálni, hogy is nem jutott eddig eszembe ilyen??? Isteni lehet!<br /><br /><br />Nálunk a menü mindig valami más, de amik fixen ott figyelnek az asztalon azok a sajtosrúd, speckó narancsos-rumos-kakaós kekszgolyó, tejfölös fokhagymás ubisali. Meg a köztes időszakokban mindig sütök fahéjas sültalmát picit megcukrozva, meg sütőtököt. :)<br /><br /><br />A hangulatról a mézeskalácsos, karácsonyi keverék, narancs és/vagy fahéj illatú illóolajok gondoskodnak a párologtató mécsesben. :)<br /><br /><br />Évek óta akarok már üdítős szeletet sütni, nem kimondottan az a karácsonyi süti, de mamáméknál ez mindig volt karácsonykor, szóval nekem az. :D Meg mézeskalács gyömbéremberkét is akarok, olyat ami végre sikerül is, mert az enyémekhez fegyvertartási engedély kell, olyan kemények mindig. :DD<br /><br /><br />Ezeket a recepteket meg mind el fogom készíteni mert 100%-ban az ízlésemnek megfelelő mind. :DVanillanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-41706637775821780342012-11-15T01:38:20.224+01:002012-11-15T01:38:20.224+01:00a piros muffint ki fogom próbálni! ez tök szuper. ...a piros muffint ki fogom próbálni! ez tök szuper. amerikai mézeskalács receptet is tudsz? meglepődtem mikor olvastam, hogy a mézeskalács emberke nem ugyanaz mint a sima mézeskalács :DS.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-56394735447420570732012-11-15T01:30:21.449+01:002012-11-15T01:30:21.449+01:00nagyon szívesen, jó sütögetést :Dnagyon szívesen, jó sütögetést :Dlolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-81952117816253985812012-11-15T01:27:46.748+01:002012-11-15T01:27:46.748+01:00úgy látszik.... :Dúgy látszik.... :Dlolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-13717969062010583382012-11-15T01:27:33.405+01:002012-11-15T01:27:33.405+01:00sajnos én is (vettem egy zacsi gyömbéremberkét XD)...sajnos én is (vettem egy zacsi gyömbéremberkét XD)lolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-79196710614149357852012-11-15T01:27:08.667+01:002012-11-15T01:27:08.667+01:00szerintem érdemes a red velvettel megpróbálkozni, ...szerintem érdemes a red velvettel megpróbálkozni, itt már kultusza van és nagyon finom :D örülök hogy sikerült hangulatba hozni másokat :Dlolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-1037185576334826532012-11-15T01:26:17.244+01:002012-11-15T01:26:17.244+01:00:D nálunk nem jutnak el a fáig, már előtte megessz...:D nálunk nem jutnak el a fáig, már előtte megesszüklolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-50855267646739150982012-11-15T01:25:38.189+01:002012-11-15T01:25:38.189+01:00sokkal jobb a vaj!!! és az is egy nagy hülyeség ho...sokkal jobb a vaj!!! és az is egy nagy hülyeség hogy a margarin egészségesebb, ez tökre nem is igaz. Csak ugye a vaj drágább egy kicsivel... de megéri, mert minden finomabb :Dlolly05tmuanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-35386287203561395292012-11-14T23:39:26.828+01:002012-11-14T23:39:26.828+01:00Nagyon tetszik a sorozat! :)
A red velvet sütiről ...Nagyon tetszik a sorozat! :)<br />A red velvet sütiről még nem hallottam de tetszik a hozzávalók alapján, bejegyzés mentve a könyjelzőknél.<br />Eddig is szimpi voltál, de mióta olvastam, hogy vaj párti vagy, kimondottam szeretlek :) Ég és föld a különbség ízben, a vajjal készült és a margarinnak becézett nemtudom mi felhasználásával készült ételeknek, süteményeknek. A palacsintám messze földön (bő családikörben) híres és csak annyi a titka, h vajat keverek a palacsinta tésztába.E73 biorcapolas.blogspotnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-9631789462754255962012-11-14T23:03:24.470+01:002012-11-14T23:03:24.470+01:00Én is nagyon szeretem a Karácsonyt. Nagyon jóm rec...Én is nagyon szeretem a Karácsonyt. Nagyon jóm receptek,már tudom mit csinálok ha haza megyek.Nekem itt sajnos csak két főző lapom van,amin sajnos süti sütés kizárva :(Sáranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-13365129165397253962012-11-14T23:02:30.013+01:002012-11-14T23:02:30.013+01:00esetleg átugorhatnál hozzánk is sütni ezt-azt, ha ...esetleg átugorhatnál hozzánk is sütni ezt-azt, ha már úgyis itthon leszel :-)<br />nálunk mézeskalács a fán szokott lenni egyébként (meg is kell néznem, megvan-e még a tavalyi vagy kell sütni újat, de jó, hogy sütiztél) :-)jikkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-64920894406735552582012-11-14T22:56:41.831+01:002012-11-14T22:56:41.831+01:00Egészen azóta mióta kitetted az első posztot karác...Egészen azóta mióta kitetted az első posztot karácsony lázban égek. Holnap látogatást teszek a Jézuskánál, az idén jó előre kigondolom és elvégzem a projektet, mert sok dolgom lesz a karácsony előtti héten a sulival és nem akarom, hogy emiatt valami történjen. :) A red velvet nagyon adja, de a gyömbéres emberke és a cider is menő. :)Flora Szatmarinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6526815800460343881.post-34385631741757078582012-11-14T22:29:08.858+01:002012-11-14T22:29:08.858+01:00Máris érzem a karácson ízét a számban!! ;)Máris érzem a karácson ízét a számban!! ;)blooknoreply@blogger.com